Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
угол.процесс (методичка).doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
196.61 Кб
Скачать

Заняття 2.

    1. Поняття, види та система слідчих (розшукових) дій як основного способу збирання доказів у досудовому провадженні.

    2. Підстави і умови провадження слідчих (розшукових) дій.

    3. Суб'єкти, уповноважені проводити слідчі (розшукові) дії. Особи, що залучаються до участі у провадженні слідчих (розшукових) дій.

    4. Порядок провадження і оформлення слідчих (розшукових) дій. Порядок складання і підписання протоколу слідчої (розшукової) дії. Використання технічних засобів при провадження слідчих (розшукових) дій. Особливості провадження слідчих (розшукових) дій у зв'язку із забезпеченням безпеки осіб, що беруть участь в них.

    5. Допит свідка, потерпілого, підозрюваного. Допит свідка, потерпілого під час досудового розслідування в судовому засіданні. Особливості допиту малолітньої або неповнолітньої особи. Очна ставка. Підстави, умови, порядок провадження і оформлення очної ставки. Проведення допиту у режимі відеоконференції.

Заняття 3.

  1. Пред'явлення для впізнання, поняття, види, порядок провадження. Особи, що беруть участь в впізнанні. Проведення впізнання у режимі відеоконференції. Протокол пред'явлення для впізнання.

  2. Поняття обшуку, підстави і умови його проведення. Порядок провадження і оформлення обшуку.

  3. Поняття і види огляду. Підстави і порядок проведення огляду. Огляд в житлі або іншому володінні особи. Протокол огляду. Огляд трупа, пов’язаний з ексгумацією.

  4. Поняття, підстави, порядок проведення слідчого експерименту. Гарантії прав особи при проведенні слідчого експерименту. Протокол слідчого експерименту.

  5. Поняття, підстави, порядок проведення освідування.

  6. Підстави і порядок призначення і провадження експертизи. Випадки обов'язкового проведення експертизи. Порядок залучення експерта. Розгляд слідчим суддею клопотання про залучення експерта. Отримання зразків для експертизи.

Заняття 4.

  1. Поняття та система негласних слідчих (розшукових) дій. Підстави проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Використання конфіденційного співробітництва.

  2. Суб'єкти прийняття рішення про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Вимоги до постанови слідчого, прокурора про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Ухвала слідчого судді про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії. Проведення негласної слідчої (розшукової) дії до постановлення ухвали слідчого судді.

  3. Засоби, що використовуються під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Фіксація ходу і результатів негласних слідчих (розшукових) дій. Гарантії прав осіб, щодо яких проводилися негласні слідчі (розшукові) дії.

  4. Використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій у доказуванні. Використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій в інших цілях або передання інформації.

  5. Підстави та порядок втручання у приватне спілкування (аудіо-, відеоконтроль особи; арешт, огляд і виїмка кореспонденції; зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж; зняття інформації з електронних інформаційних систем).

  6. Інші види негласних слідчих (розшукових) дій (обстеження публічно недоступних місць, житла чи іншого володіння особи; установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу; спостереження за особою, річчю або місцем; аудіо-, відеоконтроль місця; контроль за вчиненням злочину; виконання спеціального завдання з розкриття злочинної діяльності організованої групи чи злочинної організації; негласне отримання зразків, необхідних для порівняльного дослідження).