Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORD_plan_ 2 sem.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
172.03 Кб
Скачать

Тема 31. Основи міжнародного співробітництва в орд.

1. Правові основи міжнародного співробітництва України в боротьбі зі злочинністю.

2. Характеристика міжнародних договорів України з іншими державами та їх роль у здійсненні оперативно-розшукової діяльності.

3. Завдання, функції та організація діяльності НЦБ Інтерполу в Україні. Порядок і організація виконання доручень НЦБ Інтерполу оперативними підрозділами ОВС України.

4. Порядок звернення оперативних підрозділів ОВС України до НЦБ Інтерполу з метою організації і проведення оперативно-розшукових заходів на території іноземних держав.

Тема 32. Загальні засади організації роботи підрозділів карного розшуку.

1. Правова основа роботи підрозділів карного розшуку.

2. Система та структура підрозділів карного розшуку.

3. Завдання та функції підрозділів карного розшуку.

4. Компетенція підрозділів карного розшуку.

5. Принципи організації роботи підрозділів карного розшуку.

Тема 33. Основи запобігання та розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості.

1. Поняття, правова основа і значення запобігання та розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості.

2. Попередні організаційні заходи органів внутрішніх справ на випадок ускладнення оперативної обстановки.

3. Оперативно-розшукові заходи по запобіганню злочинам загальнокримінальної спрямованості.

4. Початковий етап розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів загальнокримінальної спрямованості. Дії працівників карного розшуку та представників інших служб і підрозділів органів внутрішніх справ на місці вчинення злочину. Основні напрями пошуку злочинців.

5. Негласні слідчі (розшукові) дії на наступному етапі розслідування злочинів. Порядок проведення і головний зміст комплексу подальших негласних слідчих (розшукових) дій з розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості. Спільне планування розслідування, порядок висунення та відпрацювання версій.

6. Організаційні основи розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості.

7. Взаємодія підрозділів карного розшуку зі слідчими, черговими частинами, іншими уповноваженими оперативними підрозділами, підрозділами пенітенціарної служби, експертно-криміналістичними підрозділами у розслідуванні злочинів загальнокримінальної спрямованості.

Тема 34. Участь підрозділів карного розшуку у запобіганні і розслідуванні вбивств та тілесних ушкоджень (ст.ст. 115, 121, 122). Особливості запобігання та розслідування вбивств на замовлення (п. 11 ч. 2. ст. 115).

1. Оперативно-розшукова характеристика умисних вбивств та їх видів (характеристика особи злочинця та основних мотивів учинення умисних убивств; основні способи вчинення умисних убивств; слідова картина на місці вчинення умисних убивств; оперативно-розшукова характеристика умисних тілесних ушкоджень).

2. Оперативно-розшукові заходи із запобігання умисним убивствам та тілесним ушкодженням (заходи підрозділів карного розшуку з виявлення і нейтралізації причин та умов, що сприяють учиненню умисних убивств та тілесних ушкоджень; виявлення осіб, схильних до вчинення умисних убивств та тілесних ушкоджень, організація їх обліку, оперативної розробки; тактичні прийоми запобігання умисним убивствам та тілесним пошкодженням, що задумуються або готуються).

3. Типові оперативно-розшукові ситуації у справах цієї категорії.

4. Організація і тактика першочергових негласних слідчих (розшукових) дій з розслідування умисних убивств. Дії оперуповноваженого карного розшуку та представників інших служб і підрозділів органів внутрішніх справ на місці вчинення умисного вбивства.

5. Організація і тактика першочергових негласних слідчих (розшукових) дій з розслідування тяжких тілесних ушкоджень.

6. Спільне планування слідчого та оперативних підрозділів. Порядок проведення і головний зміст комплексу подальших негласних слідчих (розшукових) дій у розслідуванні умисних убивств.

7. Особливості розслідування умисних убивств та тілесних ушкоджень, учинених під час розбійних нападів, хуліганських дій. Дії з ідентифікації при виявленні невпізнаних трупів з ознаками насильницької смерті. Особливості організації розслідування умисного вбивства у разі виявлення розчленованого трупа.

8. Оперативно-розшукова характеристика вбивств на замовлення.

9. Оперативно-розшукові заходи із запобігання вбивствам на замовлення (організація проведення спеціального слідчого експерименту чи імітування обстановки злочину у запобіганні вбивствам на замовлення).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]