Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORD_plan_ 2 sem.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
172.03 Кб
Скачать

Тема 22. Теорія оперативної розробки.

1. Поняття, сутність та значення оперативної розробки.

2. Завдання оперативної розробки та основні вимоги, що до неї висуваються.

3. Співвідношення оперативної розробки з оперативним пошуком та оперативною профілактикою. Призначення оперативної розробки в попередженні та припиненні злочинів, розшуку злочинців та безвісно зниклих громадян.

4. Оперативно-розшукові справи, підстави заведення, строки ведення, порядок провадження та припинення.

5. Специфіка планування окремих напрямів оперативної розробки та використання елементів оперативно-розшукової тактики.

6. Джерела отримання інформації про злочини, що замислюються або готуються. Ознаки реальності злочинних задумів.

7. Специфіка використання оперативно-розшукових заходів, сил та засобів у попередженні злочинів, що замислюються або готуються, та припиненні вчинюваних злочинів.

Тема 23. Теорія оперативно-розшукового документування.

1. Сутність, значення та поняття документування злочинних дій розроблюваних осіб.

2. Вимоги, що висуваються до документування. Забезпечення законності під час документування.

3. Поняття фактичних даних в оперативно-розшуковій та процесуальній діяльності. Характеристика фактичних даних, що необхідно виявляти та фіксувати в процесі документування злочинних дій розроблюваних осіб.

4. Сили та засоби оперативних підрозділів, що використовуються в документуванні. Використання можливостей інших служб органів внутрішніх справ, державних органів та представників громадськості, фахівців різних галузей знань під час документування.

5. Виявлення осіб, які можуть бути свідками, та забезпечення можливого використання даних, якими вони володіють, у кримінальному провадженні. Конкретні тактичні прийоми по зазначеному напряму документування, в тому числі заходів безпеки, передбачених Законами України «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві» та «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів».

6. Виявлення предметів і документів, що можуть бути речовими доказами, забезпечення можливості їх використання у кримінальному провадженні.

7. Безпосередня фіксація злочинних дій розроблюваних шляхом проведення оперативно-технічних заходів. Заходи, що забезпечують можливість використання фактичних даних, здобутих під час документування злочинних дій розроблюваних, як джерел доказів.

Тема 24. Реалізація результатів орд та їх використання у кримінальному провадженні.

1. Сутність, поняття та значення реалізації матеріалів оперативної розробки. Вимоги, що висуваються до реалізації.

2. Тактика підготовки та безпосередньо реалізації матеріалів оперативної розробки. Умови, що забезпечують успішну реалізацію матеріалів оперативної-розробки.

3. Участь слідчого у підготовки даних, отриманих у ході оперативної розробки, до реалізації. Взаємодія оперативних підрозділів зі слідчим на етапі реалізації. Визначення моменту реалізації матеріалів оперативної розробки, її найбільш вдалих прийомів.

4. Порядок передачі матеріалів оперативно-розшукової діяльності слідчому. Зміст планів реалізації матеріалів оперативно-розшукових справ та спільних планів слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]