Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORD_plan_ 2 sem.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
172.03 Кб
Скачать

Тема 41. Участь підрозділів карного розшуку у запобіганні, виявленні та розслідуванні злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми (ст.Ст. 143, 149, 332).

1. Оперативно-розшукова характеристика злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми: торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини; порушення встановленого законом порядку трансплантації органів або тканин людини (характеристика осіб, потерпілих по даному злочину; характеристика організованих груп або окремих осіб, які вчинюють зазначені злочини; способи, обстановка та слідова картина вчинення злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми).

2. Тактика запобігання злочинам, пов’язаним із торгівлею людьми. Виявлення причин та умов, що сприяють учиненню злочину, та їх усунення. Виявлення осіб, від яких можна очікувати вчинення злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми та застосування до них заходів відповідно до закону. Попередження злочинам, пов’язаним із торгівлею людьми, на стадіях виявлення задуму, підготовки та їх припинення під час замаху на вчинення злочину.

3. Основні тактичні ситуації, що виникають на початковому етапі документування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми. Особливості документування злочинної діяльності осіб, причетних до злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми.

4. Специфіка оперативно-розшукового забезпечення досудового розслідування у справах про злочини, пов’язані з торгівлею людьми. Взаємодія з оперативними підрозділами органів поліції іноземних держав.

Тема 42. Виявлення та документування злочинів у сфері суспільної моралі (ст.Ст. 301, 302, 303).

1. Оперативно-розшукова характеристика ввезення, виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів; створення або утримання місць розпусти і звідництва, сутенерства або втягнення особи в заняття проституцією. Характеристика організованих груп або окремих осіб, які вчинюють зазначені злочини.

2. Тактика запобігання злочинам у сфері суспільної моралі. Виявлення причин та умов, що сприяють учиненню цих злочинів та їх усунення. Виявлення осіб, від яких можна очікувати вчинення злочинів у сфері суспільної моралі. Індивідуально-профілактичні заходи щодо них.

3. Основні тактичні ситуації, що виникають на початковому етапі розслідування злочинів у сфері суспільної моралі. Особливості документування злочинної діяльності осіб, причетних до розповсюдження порнографічних предметів, створення або утримання місць розпусти і звідництва.

4. Специфіка оперативно-розшукового забезпечення досудового розслідування у справах про злочини у сфері суспільної моралі. Взаємодія з оперативними підрозділами органів поліції іноземних держав.

Тема 43. Загальні засади організації роботи підрозділів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків.

1. Правова основа роботи підрозділів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків.

2. Система та структура підрозділів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків.

3. Завдання та функції підрозділів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків.

4. Компетенція підрозділів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків.

5. Принципи організації роботи підрозділів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]