Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БСО Тема 1 зан. 1 Л 12.doc
Скачиваний:
78
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
232.45 Кб
Скачать

1. Мета, порядок та цільова настанова вивчення модуля

1.1 Цільова настанова

Вивчити зі студентами основи будови стрілецької озброєння, засобів ближнього бою та озброєння бойових машин; формувати у них практичні навички у правильному поводженні зі стрілецьким озброєнням, засобами ближнього бою та озброєнням бойових машин; розвивати у тих, хто навчається, організаційні здібності щодо організації правильної експлуатації озброєння.

В результаті вивчення модуля студенти повинні

ЗНАТИ:

1. Призначення, класифікацію, тактико-технічні характеристики стрілецького озброєння індивідуального використання та боєприпасів до них. Заходи та правила безпеки під час роботи з озброєнням.

2. Фізичну сутність процесів, які відбуваються в частинах, вузлах і механізмах озброєння групового використання.

3. Призначення та бойові властивості протитанкових засобів та порядок підготовки озброєння до бойового застосування.

4. Бойові властивості озброєння бойових машин, його можливі несправності та способи їх усунення.

ВМІТИ:

1. Здійснювати заходи щодо підтримання стрілецького озброєння індивідуального використання у справному стані.

2. Проводити контрольний огляд стрілецького озброєння групового використання і виконувати роботи з підготовки його до бойового застосування

3. Використовувати нормативно-технічну документацію щодо здійснення правильної експлуатації, обслуговування і зберігання протитанкових засобів.

4. Самостійно освоювати нові зразки стрілецького озброєння, гранатометів, озброєння бойових машин, їх бойове застосування та експлуатацію.

1. Предметом вивчення модуля є основи конструкції і будови зразків стрілецького озброєння і засобів ближнього бою. Наукова основа модуля – теорія і практика експлуатації стрілецького озброєння і засобів ближнього бою, боєприпасів. Методологічну основу викладання модуля складає військова психологія і педагогіка.

В підготовці фахівця модуль займає одне з провідних місць. Він забезпечує знаннями, вміннями і навичками, необхідними при експлуатації сучасних зразків стрілецького озброєння та засобів ближнього бою і самостійного освоєння нових зразків стрілецького озброєння.

Вивчення модуля базується на знаннях, які отримали студенти з модулів: “Методика роботи з гуманітарних питань”, “Статути Збройних Сил України та їх практичне застосування (в т.ч. стройова підготовка)”.

Знання та вміння, які отримані під час занять, використовуються тими, хто навчається, при вивченні модулів: “Тактика (в т.ч. інженерне забезпечення, радіаційний, хімічний, біологічний захист підрозділів, організація зв’язку)”, “Стрілецька зброя та вогнева підготовка”, “Експлуатація та ремонт стрілецького озброєння і засобів ближнього бою”.

Модуль вивчається у такій послідовності:

основи будови стрілецького озброєння;

основи будови засобів ближнього бою.

В результаті вивчення теми 1 “Будова стрілецького озброєння індивідуального використання” студенти мають знати призначення, класифікацію, тактико-технічні характеристики стрілецького озброєння індивідуального використання та боєприпасів до них а також порядок підготовки зброї до стрільби; заходи та правила безпеки під час роботи з озброєнням.

В результаті вивчення теми 2 “Будова стрілецького озброєння групового використання” студенти мають знати основні бойові властивості та загальну будову стрілецького озброєння групового використання, що знаходиться на озброєнні підрозділів, порядок підготовки зброї до стрільб та його бойового застосування а також фізичну сутність процесів, які відбуваються у вузлах і механізмах зразків озброєння групового використання

В результаті вивчення теми 3 “Гранатомети та протитанкові ракетні комплекси” студенти повинні знати призначення і бойові властивості протитанкових засобів та порядок підготовки озброєння до бойового використання.

В результаті вивчення теми 4 “Озброєння бойових машин” студенти мають знати бойові властивості озброєння бойових машин, можливі несправності зразків озброєння та способи їх усунення.

При організації занять передбачити максимальне використання навчальної зброї, тренувальних засобів, навчального обладнання, пристроїв, при цьому приділяти особливу увагу якості навчання, суворому дотриманню встановленої технології та виконанню заходів безпеки при поводженні та роботі зі зброєю.

Навчальний модуль вивчається протягом чотирьох семестрів: 4,5,6,7.

На його вивчення виділяється занять під керівництвом викладача:

– 120 годин з них:

- лекцій - 2 години, - групових занять - 44 годин,

- практичних занять – 64 години, - модульний контроль – 4 години.

(модульний контроль №1 – за розділом І, №2 – за розділом ІІ).

- екзамен – 6 годин.

При вивченні модуля основна увага приділяється практичній спрямованості занять. Тому ваше завдання полягає в тому, щоб кожний з вас навчився і самостійно зміг зробити неповне (та повне) розбирання та збирання усіх зразків озброєння, які вивчаються за робочою програмою модуля.

За знання будови кожного зразка озброєння та вміння поводження з ним ви будете отримувати оцінку на практичних заняття.

Ця вимога виникає з того, що для здійснення військового поточного ремонту, для якого необхідно здійснювати: повне або неповне розбиранні зброї, визначення несправностей та приведення зброї у справний стан.

Схема вивчення модуля є класичною:

- лекція - групове заняття - практичне заняття - модульний контроль.