Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тесты КРОК патан.doc
Скачиваний:
175
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
593.41 Кб
Скачать

*Хронічна виразка, що кровоточить

Пенетруюча виразка

Гостра виразка, що кровоточить

Перфоративна виразка шлунку

Малігнізована виразка

Хворий в інфекційному відділенні скаржився на слабкість, відсутність апетиту, підвищення температури до 38С. На 7 добу - різкий біль в правому підребер'ї і пожовтіння шкіри. При мікроскопії біоптату печінки: порушення балочної будови, в гепатоцитах –гідропічна і балонна дистрофія, в деяких гепатоцитах- некроз, тільця Каунсильмена, на периферії долей - збільшена кількість багатоядерних гепатоцитів. Яка форма вірусного гепатиту найбільш вірогідна?

  1. *Циклічна, жовтянична

  2. Злоякісна

  3. Хронічна

  4. Холестатична

  5. Безжовтянична

У наркомана при розтині в печінці гістологічно виявлена гідропічна дистрофія гепатоцитів, ацидофільні тільця Каунсильмена, лимфоцитарно-макрофагальні скупчення в портальних трактах. Найбільш вірогідна етіологія захворювання:

  1. *Вірусна

  2. Бактерійна

  3. Токсична

  4. Паразитарна

  5. Грибкова

У пункціонному біоптаті печінки знайдена дистрофія гепатоцитів, некрози, склероз з порушенням балочної і доличатої будови, з утворенням помилкових часточок, регенераторних вузлів. Виберіть найбільш вірний діагноз.

  1. *Цироз печінки

  2. Хронічний гепатоз

  3. Хронічний гепатит

  4. Прогресуючий масивний некроз печінки

  5. Гострий гепатит

Хворий 59 років протягом тривалого часу страждав хронічним алкоголізмом. При дослідженні матеріалу біопсії печінки було діагностовано загострення хронічного алкогольного гепатиту. При макроскопічному дослідженні печінка жовтого кольору, щільної консистенції, край її загострений, поверхня печінки горбиста, на розрізі печінка з безліччю дрібних вузлів. Про яке захворювання можна думати?

  1. *Цироз печінки

  2. Рак печінки

  3. Підгостра дистрофія печінки

  4. Хронічний гепатит

  5. Гострий гепатит

При гістологічному дослідженні біоптату із слизової оболонки шлунку жінки 50 років виявлено стоншування слизової оболонки, зменшення кількості залоз, вогнища кишкової метаплазії, повнокрів'я, набряк і склероз строми, дифузна лімфоплазмоцитарна інфільтрація із значними включеннями полінуклеарних лейкоцитів. Встановіть діагноз.

  1. *Хронічний атрофічний гастрит в активній фазі

  2. Хронічний атрофічний гастрит в неактивній фазі

  3. Хронічний поверхневий гастрит

  4. Гострий катаральний гастрит

  5. Гострий фібринозний гастрит

При морфологічному дослідженні шлунку виявлений глибокий дефект стінки з поразкою м'язової оболонки, проксимальний край якої підритий, дистальний - пологий. При мікроскопічному дослідженні в дні дефекту виявлена зона некрозу, під якою, - грануляційна тканина і масивна область рубцюватої тканини на місці м'язового шару. Встановіть діагноз.

    1. *Хронічна виразка у стадії загострення

    2. Хронічна виразка з малігнізацією

    3. Гостра виразка

    4. Ерозія

    5. Рак-виразка

  1. При дослідженні видаленого шлунку, лікар виявив в аетрпальному відділі по малій кривизні глибокий дефект слизової оболонки, що доходить до м'язового шару, діаметром 1,5 см, округлої форми, з рівними краями. У дні дефекту визначалася напівпрозора, щільнувата ділянка, що на вигляд нагадувала гіаліновий хрящ. Який процес розвинувся в дні дефекту в шлунку?

  1. *Місцевий гіаліноз

  2. Амілоїдоз

  3. Мукоїдний набряк

  4. Фібриноїдні зміни

  5. Загальний гіаліноз

При гастроскопії на гістологічне дослідження узятий біоптат із слизистої оболонки. При дослідженні виявлено, що слизова оболонка збережена, потовщена, з набряком, гіперемійована, з численними дрібними крововиливами, рясно покрита слизом. Визначити форму гострого гастриту.

  1. *Катаральний (простій)

  2. Ерозійний

  3. Фібринозний

  4. Гнійний

  5. Некротичний

У хворого з кривавою блювотою при операції виявлена виразка, проникаюча в м'язовий шар шлунку. Край виразки щільний, на дні - судина, що кровоточить. При біопсії в краях і дні виразки виявлена рубцювата тканина. Яка це виразка?

  1. *Хронічна виразка, що кровоточить

  2. Пенетруюча виразка

  3. Гостра виразка, що кровоточить

  4. Перфоративна виразка шлунку

  5. Малігнізована виразка