Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
иггигиг.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
2.47 Mб
Скачать

Реферат

Текстова частина дипломної роботи: 39 с., 7 рис., 6 табл., 8 джерел.

Об'єкт дослідження - міжміська телефонна мережа обласного центру.

Мета роботи - Розробити схему організації зв’язку для ділянки Одеса –Умань, ти оптичні параметри, а саме дисперсію, для обраного складу скла оптичного кабелю.

Проведено – Вибраний найліпший склад скла оптичного кабелю та розраховані дисперсійні характеристика цього скла на різних довжинах хвиль , також на основі цих характеристик був розроблений фрагмент магістральної мережі на основі STM-16 між Уманню та Одесою.

ТРАСА ВОЛЗ, ХАРАКТЕРИСТИКА СТМ-16, ОПИС ТА ХАРАКТЕРИСТИКА СТМ , ПАРАМЕТРИ ОПТИЧНОГО ВОЛОКНА, КОМПЕНСАЦІЯ ДИСПЕРСІЇ ,ВОЛОКОННО- ОПТИЧНИЙ КАБЕЛЬ,РЕГЕНЕРАЦІЙНА ДІЛЯНКА, СХЕМА ОРГАНІЗАЦІЇ ЗВЯЗКУ..

Умови одержання дипломної роботи: за дозволом директора КЗІ ОНАЗ ім. О.С. Попова.

ЗМІСТ

С.

ВСТУП

5

1 ВИБІР ТРАСИ

7

2 ОПИС ТА ХАРАКТЕРИСТИКА СТМ-16

16

3 РОЗРАХУНОК ДИСПЕРСІЙНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ОВ

22

3.1 Розрахунок параметрів

22

3.2 Розрахунок дисперсії ОВ

28

3.3 Втрати ОВ

34

4 ВИБІР ВОК

35

5 РОЗРАХУНОК ЛІНІЇ ЗВ'ЯЗКУ З УРАХУВАННЯМ КОМПЕНСАЦІЇ ДИСПЕРСІЇ

36

5.1 Розрахунок довжини РД по дисперсії

22

5.2 Компенсація дисперсії

28

6 РОЗРАХУНОК ДОВЖИНИ РЕГЕНЕРАЦІЙНОЇ ДІЛЯНКИ

36

7 СХЕМА ОРГАНІЗАЦІЇ ЗВЯЗКУ

38

8 ЗАХОДИ ЩОДО ОХОРОНИ ПРАЦІ

40

ВИСНОВКИ

41

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ

42

ВСТУП

Протидіяти зростаючим обсягам, переданої інформації на рівні мережевих магістралей, можна тільки залучаючи оптичне волокно. І постачальники зв'язку при побудові сучасних телекомунікаційних мереж використовують волоконно-оптичні кабельні системи найчастіше. Це стосується як побудови протяжних телекомунікаційних магістралей, так і локальних обчислювальних мереж. Оптичне волокно в даний час вважається найдосконалішою фізичним середовищем для передачі інформації, а також самої перспективним середовищем для передачі великих потоків інформації на значні відстані.

До основних переваг оптичного волокна відносяться:

1.Висока широкополосність, що зумовлена надзвичайно високою частотою передачі даних 1014 Гц. Це означає що по оптичним лініям можна передавати 10 мільйонів телефонних розмов та 1 мільйон відеосигналів. Маючи змогу передавати 2 ортогональних сигнали ми можемо збільшити вдвічі кількість переданих даних. На сьогодні межа щільності переданої інформації не досягнута.

2.Мале загасання, що зумовлює збільшення регенераційної ділянки. Лабораторні дослідження показали, що за цим показником можуть бути створені лінії зв’язку з регенераційними ділянками 4600 км при швидкості передачі 1 Гбіт/с.

3.Волокно виготовляється з кварцу, дуже розповсюдженого матеріалу, що зумовлює його невисоку вартість порівняно з міддю, вартість якої зростає.

4.Оптичне волокно не містить металевих елементів, тобто, не передає струм, що робить його стійким до електромагнітних полів, а також дає змогу прокладати кабель у майже будь-яких умовах.

В даний час телекомунікаційні мережі повинні будуватися на базі сучасних технологій цифрових систем передачі і пристроїв автоматичної комутації цифрових потоків, мати гнучку і легко керовану структуру. У них необхідно забезпечувати:

1) надійну, високоякісну передачу і оперативне перемикання сигналів різношвидкісних цифрових потоків на розгалуженої транспортної мережі;

2) виділення / вставку цих потоків в довільних пунктах доступу цифрового лінійного тракту;

3) можливість спільної роботи обладнання SDH різних фірм–виробників на мережі одного оператора і зручність взаємодії декількох мережевих операторів;

4) виконання автоматизованого контролю якості функціонування, оперативного управління та експлуатаційного обслуговування різних елементів мережі;

5) розвиток існуючих і поява різних нових видів електрозв'язку та додаткових видів обслуговування, що використовують як синхронний, так і асинхронний способи передачі цифрових сигналів.

Надання користувачам мережі все більшого числа нових послуг і перехід на пакетні принципи передачі та комутації цифрових сигналів вимагають застосування в мережі високопродуктивного і багатофункціонального обладнання, що володіє необхідною масштабованістю, гнучкістю і надійністю. Зазначена проблема успішно вирішується шляхом комбінованого застосування цілого спектра новітніх технологій:

1) одномодових оптичних волокон типу TrueWave RS, TrueWave XL, All Wavе компанії Lucent і типу SMF–28; LEAF, Metro Cor фірми Corning

2) технології тимчасового мультиплексування сигналів, зокрема,технології SDH різних рівнів;

3) технології щільного хвильового мультиплексування сигналів DWDM.

Метою роботи є розробити фрагмент магістральної мережі на ділянці Одеса – Умань на основі STM-16.