Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мелкий пакет(Красава).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
465.92 Кб
Скачать

5.Складання та опис алгоритму приймання міжнародної по.(Дрібний Пакет)

Дрібні пакети приймаються до пересилання лише у країни, вказаних уРуководстве.

Опис технологічних операцій «>Приема і методи обробки вихідного дрібного пакета» (за алгоритмом поданому в Додатку №1). Зразки заповнення і мовного оформлення поштової документації на дрібний пакет наведені уПриложениях №№2, 3.

1) Для дрібних пакетів цінність не оголошується, їх приймають і оформляють як замовні відправлення.

2) Кожна дрібний пакет відправник заповнює митну декларацію ф.CN 23 у кількості примірників вказаних уРуководстве, чи ярлик ф.CN 22. При відправлення дрібного пакета у країни не перелічені вРуководстве, митні декларації складаються в 3-х примірниках.

3) У дрібних пакетах дозволяється пересилати небиткі дрібні предмети чи поодинокі зразки товарів.

4) Допускається замість заповнення митної декларації заповнення і наліпка на оболонку дрібного пакета ярлика ф.CN 22 «Митниця». Ярлик ф.CN 22 розміщається на адресної боці, у лівій верхньому розі під прізвищем і адресою відправника. На відривний частини ярлика ф.CN 22 вказується найменування кожного який пересилається предмета, їхня загальна вартість будівництва і вагу.

5) Адреса на міжнародних відправленнях ввозяться наступному порядку:

а. найменування відправника чи адресата;

б. назва вулиці, номери вдома, квартири;

в. назва назви населеного пункту;

р. назва району;

буд. назва області, краю, штату;

е. назва країни призначення;

ж. поштовий індекс.

6) Супроводжувальна документація заповнюється російською з підрядковим переведенням мову, відомий у країні призначення, чи написом. Дрібні пакети приймаються відкрито й у разі, якщо запис в митної декларації заповнена лише російською мові.

7) У митної декларації підводиться загальна його вага дрібного пакета (брутто), після перевірки вкладення, оператор ставить відбиток календарного штемпелі і розписується.

8) Упаковка дрібного пакета має відповідати характеру вкладення і виключити їх можливість його ушкодження при опрацюванні та транспортуванні. Зразки товарів упаковують в мішечки, ящики, коробки чи конверти.Стеклянние та інші тендітні предмети, що надсилаються як зразки товарів, упаковуються в дерев'яні, металеві, картонні коробки, щоб забезпечити схоронність вкладення. Дрібний пакет слід перев'язати шпагатом те щоб його було легко розв'язати вММПО.

9) Ухвалений дрібний пакет записується в квитанційну книжку ф. 1; вище адреси робиться позначка «Petitpaquet» і «>Recommande»; у верхній лівому кутку адресної боку пакета під найменуванням адресата та її адреси клеїться ярлик ф.CN 04, у якому вказується порядковий номер (відповідно до номером по квитанційної книзі ф. 1); під ярликом ф.CN 04 наклеюється ярлик ф.CN 22 «Митниця»; у верхній правій частині адресної боку ставиться відбиток штампа «>Т.Р» («>Taxepercue» – тариф оплачений)

10) Маса дрібного пакета має перевищувати – 2 кг.

11) Оплата ж пересилку дрібного пакета залежить від виду, категорії дрібного пакета, його маси, розмірів, способу, місця призначення країни. Тарифи послуги з пересилання міжнародних поштових відправлень державою не регулюються і встановлюються ліцензіатами самостійно з урахуванням Актів ВПС.

12) На прийом міжнародних відправлень виписується квитанція ф. 1, оригінал якої видається відправнику.

13) З відправника стягують плату у вигляді, встановленому відповідно доПрейскуранта тарифів на міжнародні поштові відправлення, які діють момент прийому.

14) Перед відправкою дрібні пакети приписують до накладної ф. 16 із зазначенням номерів поштового ідентифікатора, ваги і країни призначення.

15) Послуга з прийому, відправлення міжнародного дрібного пакета є – договірної.