Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мелкий пакет(Красава).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
465.92 Кб
Скачать

8.Опис змісту вихідного та вхідного оброблення по у цпз, у ммпо або ірд (якщо таке передбачено схемою)

В міжнародній схемі проходження поштової одиниці мережею поштового звя’зку передбачено вхідне та вихідне оброблення в ММПО( місце міжнародного поштового обміну)- це об’єкт поштового зв’язку, в якому відбувається обробка пошти.

Прийняті в об'єктах поштового зв'язку України міжнародні дрібні пакети разом із супровідними документами надходять до ММПО за окремими накладними ф. 16 згідно з Керівництвом з направлення міжнародної пошти.

Одержані дрібні пакети спочатку звіряються із записами в накладній ф. 16, а потім перевіряються: маса і зовнішній стан (цілість оболонки, перев'язу і печаток), правильність їх направлення. Крім того, перевіряється правильність оформлення супровідних адрес CP 71, митних декларацій CN 23, стягнення тарифу за пересилку.

Для пред'явлення дрібних пакетів до митного контролю вони приписуються до накладної ф. 16, яка складається у двох примірниках, із зазначенням номерів місць приймання.

Після митного контролю вкладення дрібного пакету ретельно запаковується працівниками ММПО в ту саму оболонку, посилка перев'язується шпагатом і опломбовується. Дрібні пакети передаються для подальшої обробки та відправляння за призначенням під розписку в накладній ф. 16.

Дрібні пакети сортуються та відправляються до зарубіжних ММПО згідно з планами вихідних з України посилок, які пересилаються наземним і авіатранспортом.

Кожен дрібний , що включена до депеші, приписується до розділу "Поіменний запис", при цьому заповнюються відповідні графи посилкової карти CP 86.

Дрібні пакети відправляються у мішках, які пломбуються металевими (пластмасовими) пломбами або закриваються із застосуванням спеціальних пристроїв, що зачиняються.

Супровідні документи до дрібних пакетів (якщо немає іншої домовленості) запаковуються у постпакети і вкладаються в один з мішків депеші.

До кожного мішка з дрібними пакетами, що пересилаються наземним транспортом, прикріплюється ярлик CP 83 жовто-червоного кольору розміром 148 х 74 мм, на якому зазначаються найменування ММПО, що склало депешу, номер депеші, дата відправляння, номер мішка або ємності, кількість дрібних пакетів, найменування зарубіжного ММПО, країна призначення і ПМПО, через який належить відправити депешу.

До мішка здрібними пакетами, що відправляються авіатранспортом, прикріплюється ярлик CP 84, на якому зазначаються найменування місця обміну, що склало депешу, номер депеші, дата відправляння, номер мішка, кількість, маса, найменування зарубіжної ММПО, країна призначення, номер рейсу, аеропорт вивантаження, а в необхідних випадках - аеропорт перевантаження. Крім того, у верхній частині ярлика зазначається відмітка "Par avion" ("Авіа").До мішка з посилками, що відправляються S.A.L., прикріплюється ярлик CP 85, який заповнюється у порядку, передбаченому для ярлика CP 84, лише з різницею, що у верхній частині ярлика CP 85 зазначається "S.A.L. наземна, авіашляхом". Депеші з посилками, що пересилаються наземним транспортом, відправляються за накладною CN 37, яка складається в чотирьох примірниках. У накладній зазначаються всі необхідні дані, передбачені в контексті цього бланка. На двох примірниках накладної CN 37 проставляються відтиски штампа митниці "Під митним контролем". Накладні CN 37 направляються до ПМПО в трьох примірниках, з яких два примірники - з відтиском штампа митниці "Під митним контролем".

Авіадепеші з посилками відправляються за накладними CN 38, а депеші S.A.L. - за накладними CN 41, що складаються у п'яти примірниках. Під час митного оформлення авіадепеш та депеші S.A.L. на другому та третьому примірниках накладних CN 38 або CN 41 посадова особа митниці проставляє відтиски штампа "Під митним контролем" та особистої номерної печатки, що свідчить про дозвіл на випуск пошти за кордон.