Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мелкий пакет(Красава).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
465.92 Кб
Скачать

6. Складання та опис алгоритму вихідного оброблення міжнародної по у впз.

1) Вхідні дрібні пакети, що надійшли до об’єктів поштового зв’язку, не оснащених АРМ ВЗ, приймаються поіменно за накладною ф. 16 під розписку у супровідних документах.

2) За супровідними адресами ф. 116 до дрібних пакетів, що надійшли до сортувального вузла, створюється інформація в АСРК порядком, передбаченим для рекомендованих поштових відправлень.

Бланк супровідної адреси ф. 116 наклеюється за допомогою клеєної стрічки типу “скотч” на правий від адреси торцевий бік посилки таким чином, щоб унеможливити його пошкодження при пересиланні та відкріпленні в доставному об’єкті поштового зв’язку.

3) Сортування дрібних пакетів здійснюється згідно з планами направлення.

4) Після сортування дрібні пакетів скануються. В автоматичному режимі формуються накладні ф. 16.

5) Перед запакуванням у мішок дрібні пакети приписуються до реєстру ф.11, яке складається з двох примірників із зазначенням номера, місця призначення. У накладних літерами підбивається підсумок ПВ. Працівник зв’язку, який запакував мішок зазначає в реєстрі ф.11 своє прізвище та проставляє відбиток календарного штемпеля.Первий примірник реєстру вкладається в мішок, другий – долучається до документів ОПЗ.

7. Складання та опис алгоритму вхідного оброблення по у впз.

1. Вхідна обробка ПВ, оснащених АРМ ВЗ:

1) Дрібні пакети відправляються за призначенням.

При досиланні (поверненні) до АРМ ВЗ вносяться відповідні відмітки. При друкуванні накладної ф. 16 в автоматичному режимі в графі особливі відмітки зазнаються букви “Д” чи “П”.

2) До комори об’єкта поштового зв’язку вхідні дрібні пакети приймаються за накладною ф. 16, в якій в автоматичному режимі присвоюються вхідні номери. Ці самі номери зазначаються на повідомленні та адресній частині бланків супровідних адрес.

3) Працівник зв’язку, який приймає дрібні пакети, повинен поіменно звірити кожний бланк супровідної адреси з даними, зазначеними ньому (номером, адресою та найменуванням адресата та відправника, сумою оголошеної цінності (післяплати), масою). При цьому ретельно оглядається зовнішній стан, цілісність оболонок, перев’язу, печаток.. На зворотному боці бланків супровідних адрес проставляються відбитки календарного штемпеля дня надходження дрібного пакету.

4) При надходженні п’яти і більше дрібних пакетів на адресу юридичної особи в автоматичному режимі формується список ф. 101 (рис. 40), а також повідомлення ф. 22 на весь перелік відправлень. У повідомленні ф. 22 зазначається номер списку, кількість поштових відправлень, загальна сума післяплати.

5) На підставі повідомлень на дрібні пакети , списків ф. 101 з розписками адресатів до АРМ ВЗ заноситься інформація щодо дрібних пакетів , вручених адресатам (одержувачам). Інформація, направляється до сортувального вузла за підпорядкованістю. Зшитки повідомлень про їх вручення формуються та зберігаються у ВПЗ протягом звітного місяця.

2. Вхідна обробка пв, не оснащених арм вз:

Працівник зв’язку, який приймає дрібні пакети, повинен поіменно звірити кожний бланк супровідної адреси ф. 116 із записом у накладній ф. 16, а потім – з даними, зазначеними на дрібному пакеті (номером, адресою та найменуванням адресата та відправника, сумою оголошеної цінності (післяплати), масою. При цьому ретельно оглядається зовнішній стан, цілісність оболонок, перев’язу, печаток. На зворотному боці бланків супровідних адрес проставляються відбитки календарного штемпеля дня надходження дрібного пакету. Вхідний номер, зазначений у накладній ф. 16, проставляється на повідомленні та адресній частині бланків супровідних адрес поблизу ШКІ.

2) У разі відсутності в накладній ф. 16 відповідних відміток (про суму післяплати, повідомлення про вручення тощо) ці дані зазначаються в накладній працівником, який прийняв посилки.

3) Від бланків супровідних адрес до дрібних пакетів, що підлягають видачі в об’єкті поштового зв’язку, відокремлюються адресні частини і передаються відповідно: для доставки адресатам, до картотеки “До запитання”, на видачу через абонементні скриньки, встановлені в об’єктах поштового зв’язку.

4) При видачі дрібних в об’єкті поштового зв’язку працівник поштового зв’язку повинен зважити її в присутності одержувача, у відповідних випадках – одержати плату за зберігання, повернення чи досилання, після чого видати дрібний пакет. Своїм підписом на повідомленні одержувач підтверджує одержання посилки, відповідність її маси, справність упаковки, перев’язу та пломби. Працівник зв’язку розписується на повідомленні, яке залишається в об’єкті поштового зв’язку.

5) Не пізніше наступного робочого дня, повідомлення на видані дрібного пакету повертаються до сортувального вузла для внесення до АСРК інформації про їх вручення.

До реєстру ф. 11 (накладної ф. 16) повідомлення приписуються загальним рахунком.