Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3-й курс_2-й сем / МПГОП 701 заоч / МВзаочМПГОП.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
318.46 Кб
Скачать

Тема 12 Маркетинг та бізнес-планування у підприємництві

Сутність, призначення і структура маркетингу. Методи сегментування ринку збуту продукції (надання послуг) та визначення власної долі ринку. Планування виробництва продукції (обсягів послуг) на підставі маркетингового аналізу ринка. Управління маркетингом. Сутність бізнес-планування, його місце у підприємницькій діяльності. Методика розробки бізнес-плану. Склад і джерела інвестицій для реалізації бізнес-плану. Зміст розділів бізнес-плану. Оцінка і профілактика ризиків у підприємницькій діяльності. Показники економічної ефективності інвестицій. Методика визначення показників економічної ефективності інвестицій

[4, 10, 11, 19, 26, 27]

Перевірочні завдання

  1. Маркетинг, його призначення та структура

  2. Сегментування ринку збуту продукції

  3. Організація управління маркетингом

4. Сутність та склад бізнес-плану, методика розробки

5. Оцінка і профілактика ризиків у підприємницькій діяльності

6. Показники економічної ефективності інвестицій та методика їх визначення

Тема 13 Фінансове забезпечення, облік та звітність

у підприємницькій діяльності

Сутність фінансової діяльності у підприємництві. Джерела фінансів. Кредитування. Грошовий оборот та система розрахунків у підприємницькій діяльності. Податки, відрахування, митні і інші платежі та пільги по них у підприємницькій діяльності. Уявлення про бухгалтерський облік, його елементи. Фінансовий та управлінський бухгалтерський облік. Бухгалтерський баланс. Документація бухгалтерського обліку. Балансовий звіт та інша звітність у підприємництві. Аудит як контрольна функція бухгалтерського обліку.

[8, 28 ÷32]

Перевірочні завдання

  1. Сутність фінансової діяльності та фінансове забезпечення

  2. Грошовий оборот і схеми розрахунків підприємства

  3. Податки, відрахування і інші платежі та пільги по них

  4. Бухгалтерський облік

  5. Звітність та аудит

  6. Спрощене оподаткування та звітність малого бізнесу

3. Практичні заняття

Практичні заняття проводяться по темах, які наведено у таблиці 6.

Таблиця 6

Теми практичних занять

змістового модуля

теми

Назва практичних

занять

Години

Семестр

1

2

Атестація робочих місць

2

7

3

Аналіз витрат робочого часу методом ФРД

2

7

5

Розрахунок обсягів виробництва продукції, робіт, послуг

2

7

8

Розрахунок собівартості продукції та послуг, прибутку та рентабельності

2

7

2

12

Законодавча база підприємництва та створення суб’єктів підприємницької діяльності

2

7

Всього

10

Практичні заняття проводяться шляхом виконання розрахункових завдань. Результати виконання розрахункового завдання відображаються у протоколі.

  1. ІНДИВІДУАЛЬНА РОБОТА

Індивідуальні завдання виконуються у відповідності до «Методичних вказівок до виконання розрахункового завдання з курсу «Менеджмент підприємств галузі з основами підприємництва» для студентів, які навчаються за учбовими планами напряму підготовки 6.051701, професійне спрямування: Технологія зберігання та переробки зерна, денної та заочної форм навчання, ОНАХТ, 2012 р.

Індивідуальне завдання виконується по варіантах.

Для студентів заочної форми навчання варіант встановлюється у відповідності до порядкового номера, який визначається, як сума трьох останніх цифр залікової книжки. Наприклад, якщо останні три цифри залікової книжки - 479, номер варіанта буде 20-й (4+7+9). Якщо три останні цифри залікової книжки складають 0, приймається 28-й варіант. При цьому, не допускаються у одній академічній групі однакові варіанти. Тому вибір варіанта обов'язково необхідно узгодити з викладачем-консультантом, який зробить заміну варіанту при наявності однакових варіантів у декількох студентів.

Індивідуальна робота може бути виконана у рукописному або електронному варіанті. Оформлена робота надсилається на кафедру «Маркетингу та логістики» через деканат факультету «Менеджменту, маркетингу і логістики» для перевірки і рецензування не пізніше двох тижнів до початку сесії.

Рецензування включає визначення: відповідності роботи варіанту, змісту роботи - завданню; помилок, недоліків і неточностей; якості оформлення.

Робота, яка визначається рецензентом задовільною, оцінюється надписом "Прийнято до зарахування" (до захисту) без виставлення оцінки.

Якщо робота визнана незадовільною (виконана не в повному обсязі, містить застарілі або невірні положення тощо), вона повертається студенту для доробки у відповідності із конкретними зауваженнями, які наводяться у рецензії. Доробки індивідуальної роботи приєднуються до первинного її варіанту (скріплюється первинна робота та матеріали доробки), після чого вона знову надсилається на перевірку.

Індивідуальна робота захищається студентом у період сесії в установлений для захисту час, згідно розкладу.

Зарахування індивідуальної роботи та її оцінка відбувається при наявності позитивної рецензії та по результатах захисту.

На титульній сторінці захищеної індивідуальної роботи робиться надпис «Захищено», виставляється оцінка, вказується дата та наводиться підпис викладача.