Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet ....docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
9.67 Mб
Скачать

Характеристика кафе «Pizza&Grill» Паспорт об'єктаресторанногогосподарства Пивной ресторан «Pizza & Grill»

Адресапідприємства

м. Одесса, Вільямса 66-а

Тип підприємства з торговельно-виробничої діяльності

Пивной ресторан

Кількість посадових місць

172

Асортимент продукції

Страви європейської кухні, холодні і гарячі закуски, пицца, страви на мангалі. Десерти, кальяни.

Торгові приміщення

Основний зал и літнятераса

Кафе «Pizza & Grill» працює з 10:00-01:00. Основний зал ресторану розрахований на 80 місць, він розділений на чотири зони.

Літній майданчик має загальну місткість 92 місць. На на стелі знаходятся витяжки та пожежна система.

У даному кафе великий вибір страв європейської кухні, сендвічів і страв приготованих на мангалі, а також десерти, піцца, бургери, різноманітні салати, велика кількість різноманітних напоїв. У кафе звучить приємна фонова музика. У кафе пропонують кальян, є вайфай. У головномі залі знаходится стійка для диджея. Там ще розташована барна стійка, і стійка де готують піццу, вона знаходиться за склом.

Зал оснащений телевізорами, живими квітами і прапорами різних країн.

Відстань між столиками – приблизно 1 м. Достатньо просторо. Підлога покрита кафелем.

Меню:

Сніданки, гриль, піцца, супи, салати, закуски, пасти, сушимі, гункани, суші, ролли, десерти, вина, чай и кава, коньяк, віскі, вермут, горілка, пиво, коктейлі безалкогольні, коктейлі алкогольні, фреші. [3]

Характеристика кафе

Кафе - підприємство з організації харчування та відпочинку споживачів з пре-доставлянням обмеженого у порівнянні з рестораном асортименту про-дукції.

Кафе призначене для виробництва та реалізації фірмових, замовних страв нескладного приготування в обмеженому асортименті, а також різно-образних гарячих (кава, чай, какао) і холодних (соки, води) напоїв, кисло-молочних продуктів, борошняних кондитерських виробів, солодких страв. В якості других страв нескладного приготування відпускають яєчні, сосиски, сар-делькі, млинці і млинчики. З перших страв можуть бути тільки бульйони.

У безалкогольних кафе виключені з асортименту винно-горілчані виро-лія і збільшена продаж безалкогольних напоїв та кондитерських виробів. У цих кафе проводять дискотеки, весілля, ювілеї, сімейні обіди, виставки нових страв і виробів.

Залежно від асортименту продукції і контингенту споживачів ка-фе поділяють на дві групи:

1. за асортиментом реалізованої продукції - кафе-морозиво, кафе-кондитерська, кафе-молочна;

2. контингенту споживачів - кафе молодіжне, дитяче і т. п.

Кафе-морозиво вважається найдемократичнішим місцем проведення Досу-га, оскільки не всяка сім'я дозволить собі похід у ресторан, а бар - заведе-ня, розраховане на певну вікову категорію. У той же час у кафе-морозиво можуть піти всі члени сім'ї, в тому числі і діти, а також і не дуже заможні люди. [9]

3. Характеристика ресторану «хутір коло моря» Паспорт об'єкта ресторанного господарства Ресторан «Хутір коло моря»

Адреса підприємства

м. Одеса, парк імені Т. Г. Шевченка, пляж «Ланжерон»

Тип підприємства з торговельно-виробничої діяльності

Ресторан

Кількість посадкових місць

405

Асортимент продукції

Страви української та європейської

кухонь

Торгові приміщення

Основний зал; «Мисливський»; «Міщанський» та «Ковальський» зали; літній майданчик

Ресторан «Хуторок коло моря» знаходиться на пляжі «Ланжерон» поблизу парку Шевченка. Приміщення ресторану складається з 3 поверхів ‒ двох надземних і одного підземного. Ресторан має зручні під'їзні шляхи і власну парковку. Ресторан спеціалізується на стравах української та європейської кухонь.

Торгові приміщення

Основний зал, розташовується на 3 рівні і включає 100 посадкових місць. У залі розташовані барна стійка зі стільцямиі мангал. Інтер'єр залу виконаний в стилі кантрі з елементами українського етнічного стилю. Ширина проходів між столиками відповідає нормативам, зазначеним у ДСТУ 30523-97 «Послуги ресторанного господарства. Загальні вимоги». У основному залі знаходиться роздільний санвузол.

Літній майданчик, знаходиться на 2-х рівнях (на 2 і 3) і сумарно включає 200 посадкових місць. На 2 рівні розташовується естрада і досить великий танцювальний майданчик. Барна стійка і мангал знаходяться на 3 рівні. Також там розміщений спільний санвузол. На зиму літній майданчик закривається скляною стінкою і працює.

На 2 рівні знаходиться «Мисливський зал», де розташований круглий стіл на 12 осіб. Зал декорований колекцією мисливських трофеїв і зброї. Тут проводяться ділові переговори.

На 1 рівні розташовується «Міщанський» і «Ковальський» зали. Міщанський зал включає в себе 25 посадкових місць, інтер'єр виконаний у бессарабському стилі.

«Ковальський» зал розрахований на 16 осіб. Також тут розташована барна стійка.Інтер'єр приміщення прикрашають художні ковані вироби.В кожному залі є кондиціонер.

Ресторан має у своєму розпорядженні дитячий майданчик та господарський дворик з домашніми птахами і тваринами.

Виробничі приміщення розташовуються на 2 рівні. Кухня ресторану включає в себе роздільну мийку для білого і чорного посуду. Водному приміщенні знаходяться окремі овочевий, м'ясний та рибні цехи, окремий гарячий цех. В іншому приміщенні знаходиться солодкий цех і бейджерська (приміщення для варіння компотів, морсів та узварів). Також на кухні розташовані 2 ліфти (один для посуду, другий для їжі). На одному процесі працюють 2 людини. Кухня має 3 окремих холодильних приміщення. Поруч з гарячим цехом знаходиться холодильне приміщення з камерою глибокої заморозки для м'яса і холодильна камера для овочів. У другому холодильному приміщенні знаходиться камера для різних консервованих продуктів і камера для кисломолочних продуктів. На 3 рівні над господарським двориком знаходиться холодильна камера для напоїв.

В ресторані працюють 20 поварів та 15 офіціантів. Також у закладі є хостес,яка зустрічає і розсаджує гостей. Графік роботи гнучкий, кожного дня приходить товар. Для офіціантів є окрема роздягальня та душ.

Скатертини та серветки ручної роботи. Для ресторану їх виготовляють на замовлення. Для прасування їх віддають до хімчистки.

Протипожарна система безпеки представлена в вигляді вогнегасників.Ресторан має власний генератор та бак з водою. [4]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]