Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursovaya_Tretyak_1.docx
Скачиваний:
37
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
187.11 Кб
Скачать

2.3 Шляхи підвищення конкурентоспроможності

Для підвищення конкурентоспроможності лаунж-ресторану «Гніздо» рекомендується:

1) підвищити якість обслуговування, оскільки у деяких відгуках про ресторан є негативні коментарі стосовно роботи офіціантів. Здійснити це можна шляхом більш досконалого підбору персоналу, проведення спеціалізованих семінарів та тренінгів для підвищення кваліфікації робітників;

2) розробити свій власний сайт з інформацією, яка допомагала б гостям дізнатися більше про ресторан, щоб було надано можливість залишати відгуки та побажання після відвідування ресторану.

3) створювати сезонні страви від шефа, незважаючи на те, що кухня ресторану «Гніздо» має позитивні відгуки. Ніколи не треба забувати про те, що найголовніше в ресторані – це страви;

4) раз у місяць організовувати акційні дні: знижки на певні страви чи кухню, напої, десерти залежно від дня тижня та часу замовлення (щаслива година);

5) Ресторану варто приділити увагу рекламі

  • медійній рекламі (банери на тематичних сайтах) і роботі з аудиторією в соціальних мережах. Через групу в Facebook або Вконтакте можна підвищити лояльність публіки по відношенню до свого закладу . Якщо проходять тематичні вечірки і торжества, треба розповісти про них в групі VK і розмістіть на соціальних мереж («мені подобається»,«поділитися », « Твитнуть » ) на своєму сайті – таким чином люди діляться один з одним інформацією і працюють на імідж.

  • Хороший спосіб залучити нових клієнтів в ресторан - роздача купонів через спеціалізовані сервіси .

  • Афіша, допоможе про себе заявити - там можна розмістити огляд закладу , фотографії , залишити схему проїзду і посилання на групу в Фейсбуці . Обов'язково потрібно відзначитися і на Геосервіс пошукачів - Яндекс Картах і Google Maps. Це не зовсім пряма реклама, але клієнтів, якішукають на карті найближчий ресторан вона приведе.

  • Кращу рекламу дляпідприємства можуть зробити його клієнти. Тому в попередньому пункті розписано кілька цікавих ідеї по залученню клієнтів.

  • Реклама на телебаченні, на радіо, у транспорті.

Заходи для підвищення конкурентоспроможності ресторану «Гніздо»

  1. Організація тренінгу обслуговуючого персоналу.

Мета заходу: підвищити рівень обслуговування та кваліфікації персоналу.

На семінарах, бізнес-тренінгах та виробничо-технічних курсахперсонал навчатимуть різним навичкам обслуговування , манерою спілкування та психологічним здібностям. Це проводиметьсядля підвищення рівня кваліфікації, поглиблення та розширення знань та вмінь робітників.  Успішне закінчення курсів є необхідною умовою для присвоєння робітникам вищого кваліфікаційного розряду (класу, категорії) і професійного зростання. Це повинно забезпечити матеріальне стимулювання робітників щодо підвищення кваліфікації. Після організовують стажування робітників. Стажування відбувається на робочих місцях під керівництвом бригадира, майстра або іншого висококваліфікованого робітника. Тренінги відбуватимуться декілька разів у рік у Одессі. Вартість – 3000 грн за 3 дні навчання та 2 дні стажування.

  1. Розробка рекламних акцій : купони, афіши, реклама по телебаченню, реклама по радіо та у мережі Інтернет (банери,соціальні мережи).

Мета заходу: підтримання та збільшення загальної кількості відвідувачів закладу, утримання та повідомлення постійних гостей.

Існують багато рекламних агентств , які займаються рекламою та просуванням підприємств.

Таблиця 2.6— Вартість рекламних послуг

Плакат уформаті А1з приклеєними візитками у вигляді страв.

1500 грн/1 неділля

Реклама на телебаченні

500 грн/10сек

Реклама в транспортах міста

500 грн/місяць

Реклама на радіо

150грн/день

Реклама в журналі

2000грн/стаття

Рекламою потрібно займатися постійно. Існує безліч видів реклами і кожен місяць можна міняти і дивитися, яка реклама приведе більше клієнтів.

На рекламу за одну неділю орієнтовано заклад витратить: по телебаченню 3500 гривень, в журналі 2000 грн за статтю, на плакат з візитками 1500 грн, на радіо 1005 грн та 500 грн на місяць за рекламу у транспорті. Тобто, якщо кожну неділю змінювати рекламу, то сумарна вартість рекламних заходів не завдасть шкоди на прибуток ресторану та відвідувальність закладу повинно збільшитися приблизно на 10-15%.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]