Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КЛ-Вступ до спеціальності (Університетська освіта).doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
350.21 Кб
Скачать

4. Спортивно-оздоровчий табір "Сосновий гай"

Спортивно-оздоровчий табір (СОТ) Кіровоградського національного технічного університету "Сосновий гай" знаходиться у Світловодському районі серед лісної галявини на березі Дніпра. Він створений з метою забезпечення умов для активного відпочинку, зміцнення здоров'я, занять фізкультурою і спортом студентів, аспірантів, докторантів, викладачів, співробітників КНТУ та членів їх сімей.

Табір обладнаний літніми будиночками, має свою територію пляжу, спортивні споруди, ігрові майданчики. Працює столова.

СОТ є сезонним закладом і відкривається на літній період. В ньому організовується і проводиться оздоровча, культурно-масова та спортивна (тренувальна) робота. Для виконання цієї роботи залучаються працівники студентського клубу, кафедри фізвиховання та кафедр гуманітарного профілю.

Останнім часом табiр "Сосновий гай" є літньою виїзною базою санаторiю-профiлакторiю університету. Там студенти оздоровлюються завдяки чистому повітрю, водним процедурам, масажу.

Тема 7. Студентське самоврядування як невід’ємна складова демократизації вищої школи

1. Профспілковий комітет студентів

В університеті активно діє студентський профспілковий комітет.

Кур'ян Андрій Сергійович – Голова профспілкового комітету студентів, Депутат Кіровської районної ради м. Кіровограда, член президії обкому профспілки працівників освіти і науки України, заступник голови обласного осередку Всеукраїнської Асоціації Правозахисних організацій студентів

Профспілка працівників освіти і науки України – всеукраїнська добровільна неприбуткова громадська організація, яка об'єднує на добровільних засадах без обмеження через походження, соціальний і майновий стан, громадянство, расову та національну належність, стать, мову, політичні погляди, релігійні переконання, рід і характер занять, місце проживання осіб, які працюють в установах і закладах, органах управління, підприємствах, організаціях галузі освіти, осіб, які навчаються у вищих або професійно-технічних закладах освіти (студентів, учнів, аспірантів, докторантів та ін.), незалежно від форм власності та видів господарювання, фізичних осіб, які займаються індивідуальною педагогічною та іншою діяльністю, осіб, які звільнилися з посад в установах і закладах освіти у зв'язку з виходом на пенсію або які тимчасово не працюють та які визнають Статут цієї профспілкової організації.

Його діяльність різнобічна. Для студентів, яким потрібне лікування, сиротам, напівсиротам, інвалідам, студентам, що мають дітей, один раз на рік надається матеріальна допомога.

Студентський профком університету займається організацією культурно-масових заходів. Так, кожного року більше 400 студентів виїжджають до різних міст для ознайомлення з історією та участі у знаменних датах. Нашим студентам дуже подобається "Софіївський парк" у м. Умані. Любителям футболу надається можливість з'їздити на матчі у м. Київ, відвідати на 1 квітня "Юморину" у м. Одеса.

Надаються путівки для оздоровлення в спортивно-оздоровчих таборах на березі Чорного моря, в період зимових канікул - відпочинок в мальовничому містечку "Яремча" івано-франківської області. На протязі навчального року студенти лікуються в санаторії-профілакторії університету, який знаходиться на території студмістечка в гуртожитку № 1. Улітку є можливість подихати лісовим повітрям у Світловодському спортивно-оздоровчому таборі "Сосновий гай" КНТУ на березі Дніпра.

Між студентами які проживають в гуртожитках проводяться культурно-масові та спортивні змагання. Оспорюють першість з футболу, баскетболу, волейболу, шахам кожний з чотирьох гуртожитків. Колективи гуртожитків щорічно приймають участь в конкурсах на кращий гуртожиток.