Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_SPOU_2011_Linik_Ye_P_1_kurs.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
344.58 Кб
Скачать

Тема 7. «Правоохоронна діяльність інших державних органів України»

Поняття, завдання, функції, повноваження та компетенція Державної прикордонної служби України. Поняття, завдання, функції, повноваження та компетенція Державної податкової служби. Поняття, завдання, функції, повноваження та компетенція Державної митної служби України. Поняття, завдання, функції, повноваження та компетенція Державного департаменту України з питань виконання покарань. Поняття, завдання, функції, повноваження та компетенція Державної контрольно-ревізійної служби. Поняття, завдання, функції, повноваження та компетенція Антимонопольного комітету України. Поняття, завдання, функції, повноваження та компетенція Державного комітету фінансового моніторингу України. Поняття, завдання, функції, повноваження та компетенція Державного департаменту фінансового моніторингу України. Поняття, завдання, функції, повноваження та компетенція Ради національної безпеки і оборони України. Поняття, завдання, функції, повноваження та компетенція Рахункової палати. Повноваження та компетенція Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Повноваження та компетенція органів захисту прав споживачів.

Повноваження та компетенція Державної інспекції рибоохорони. Повноваження та компетенція Головрибводгоспу (Державного комітету рибного господарства). Повноваження та компетенція Державної лісової охорони системи Державного комітету України з деревообробної промисловості. Повноваження та компетенція Державної екологічної інспекції Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України. Повноваження та компетенція Державної санітарно-епідеміологічної служби Міністерства охорони здоров’я України.

Змістовий модуль 3.

Тема 8. Органи юстиції в Україні.

Правозахисна сутність діяльності органів юстиції. Завдання і напрямки діяльності органів юстиції.

Система органів юстиції: міністерство юстиції, управління, територіальні органи юстиції. Державна виконавча служба в системі органів юстиції. Органи РАЦС в системі органів юстиції. Організації експертного забезпечення правосуддя в системі органів юстиції.

Сприяння органів юстиції проведенню в Україні правової політики і правової реформи. Захист прав і свобод людини органами юстиції. Забезпечення органами юстиції законотворчої роботи. Ведення органами юстиції реєстраційної діяльності. Представництво Міністерством юстиції України інтересів держави у міжнародних судових організаціях. Сприяння органів юстиції правовій освіті і правовому вихованню українських громадян.

Тема 9. Адвокатура в Україні.

Роль правника у демократичному суспільстві. Адвокатура в системі судово-правоохоронних органів України. Поняття та завдання адвокатури в Україні. Правове регулювання діяльності адвокатури в Україні.

Принципи і організаційні форми діяльності адвокатури. Сутність вимог до осіб, які бажають займатися адвокатською діяльністю. Завдання кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури та Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури. Види адвокатської діяльності. Правове становище адвоката в Україні: професійні права та обов'язки.

Оплата праці адвоката. Надання адвокатом юридичної допомоги на громадських засадах.

Дисциплінарна відповідальність адвоката та припинення адвокатської діяльності. Гарантії адвокатської діяльності та адвокатська таємниця. Соціальні права адвоката та його помічника.

Стан і реформування адвокатури в Україні.