Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бухгалтерський облік1.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
954.88 Кб
Скачать

Література

1.Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні: Закон України від 16.07.99. № 996- ХІV // Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 40, ст.365

2.Василик О.Д. Теорія фінансів. Підручник.- К.: Видавництво НІОС, 2000.

3.Загородній АГ., Партин Г.О. Фінанcи підприємств: Навч.посіб. – Л.: ЛБІ НБУ, 2003.

4.Загородній А.Г. Бухгалтерський облік: основи теорії та практики: Навчальний посібник. – Київ: Знання, 2004. – 377 с.

5.Загородній А.Г., Партин Г.О. Бухгалтерський облік: основи теорії та практики: Навч. посіб. - 3-тє вид., перероб. доп. – К.: Т-во «Знання», КОО, 2004. – 377 с.

6.Селіверстова Л.С., Скрипник О.В. Фінансовий аналіз: Навчально методичний посібник// «Видавництво «Центр учбової літератури»», 2012. – 274 с.

7.Тігова Т.М., Селіверстова Л.С., Процюк Т.Б. Аналіз фінансової звітності: Навч.посіб. – К.: Центр учбової літератури, 2012 – 268 с.

Періодичні видання.

1.Газета «Все про бухгалтерський облік» 2012 р.

2.Журнал «Бухгалтер» № 1-10 2012 р.Газета «Баланс» 2012р.

Інтернет-ресурси

1.www.ac-rada.gov.ua - Офіційний сайт Рахункової палати України.

2.www.kmu.gov.ua - Офіційний сайт Кабінету Міністрів України.

3.www.mfu.gov.ua - Офіційний сайт Міністерства фінансів України.

4.www.nbu.gov.ua - Офіційний сайт Національного банку України.

5.www.pravoznavec.com.ua - Електронна бібліотека юридичної літератури "Правознавець".

6.www.rada.gov.ua - Офіційний сайт Верховної Ради України.

7.www.rada.gov.ua/LIBRARY/catalog.htm - Каталог корпоративної колекції перекладів нормативно-правових актів зарубіжних країн (за бібліотечно-бібліографічним класифікатором).

8.www.sta.gov.ua - Офіційний сайт Державної податкової служби України.

9.Офіційний сайт Державного комітету статистики України.

Методичні поради з викладання теми.

При вивченні теми та підготовці до семінарського та практичного заняття особливу увагу зверніть на те, що метод бухгалтерського обліку складається з окремих специфічних методичних прийомів. До них належать: документування, інвентаризація, оцінювання, калькування, рахунки, подвійний запис, бухгалтерський баланс, бухгалтерська звітність. Методичні прийоми бухгалтерського обліку взаємопов’язані, доповнюють один одного і в сукупності становлять єдине ціле – метод бухгалтерського обліку. Уся сукупність методичних прийомів направлена на оперативне управління та контроль за здійсненням господарських операцій. Важливим методичним прийомом, що дає можливість мати точні дані про стан і наявність господарських засобів на підприємстві є бухгалтерський баланс. З 1 січня 2000 року в Україні введено в дію нову форму балансу підприємства, що відповідає міжнародним стандартам здійснення бухгалтерського обліку суб’єктами господарювання (Національний стандарт № 2. ). За своєю формою – це таблиця, яка складається з двох частин. Одна частина – актив, друга – пасив. У активі відображені дані про наявність і стан господарських засобів підприємства за їх складом і призначенням. У пасиві – дані про види і розмір джерел формування господарських засобів. Зверніть увагу на те, що основною властивістю бухгалтерського балансу є рівність двох його сторін активу і пасиву. Це основна вимога балансу, яка є об’єктивною.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]