Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практичні завдання ГП 2013.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
108.03 Кб
Скачать

3. Яке рішення має прийняти суд?

Задача № 33. Спільне підприємство резидент України уклало з нерезидентом бартерний договір. Свої зобов'язання перед нерези­дентом воно виконало вчасно та в повному обсязі, проте нерези­дент зі своєї вини не виконав зобов'язання в частині своєчасної поставки товарів в Україну, порушивши тим самим передбачені за­конодавством України строки проведення таких операцій. Керую­чись арбітражним застереженням, що містилося у договорі, СП звернулося для вирішення спору до третейського суду. Незважаю­чи на це, податкова інспекція нарахувала СП пеню за порушення ним передбачених законодавством строків увезення товарів, що імпортуються за бартерним договором. СП подало позов щодо ви­знання недійсним рішення податкової інспекції про стягнення санкцій.

Питання:

1. Які строки передбачаються законодавством для проведення товарообмінних (бартерних) операцій? Які санкції застосовуються за їх порушення?

2. Звернення до яких органів зупиняє перебіг строків проведен­ня товарообмінних (бартерних) операцій, що встановлені законо­давством? Чи належать третейські суди до їх числа?

3. Чи задовольнить суд позов СП до податкової інспекції?