Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
istoriya_ukr_kul.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
387.07 Кб
Скачать

Таблиця бальних коефіцієнтів

Коефіцієнт

Назва

Вартість

К1

Поточні оцінки семінарських (практичних) занять:

"5" ("відмінно")

"4" ("добре")

"3" ("задовільно")

"2" ("незадовільно").

Відсутність оцінок

+5

+4

+3

–2

–1

К2

Відвідування лекцій:

постійно

один та більше невідпрацьованих пропусків

відсутність на більше, ніж половині всіх лекцій

+2

0

–1

К3

Відвідування семінарських та практичних занять:

постійно

один та менше половини пропусків занять навчального (змістового) модуля

відсутність на більше, ніж половині занять навчального (змістового) модуля

+2

0

–1

К4

Ведення конспекту:

змістовно, акуратно

змістовно

задовільно

відсутність конспекту

+2

+1

0

–1

К5

Складання модульного контролю:

у визначений термін

поза терміном

повторне

+1

0

–1

Підсумковий контроль з філософії виставляється як сума балів з усіх модулів та обраховується як середнє арифметичне складових модулів:

M1 ... Mn

,

N

R =

де R – результат підсумкового контролю за дисципліну;

M1 ...Mn – сума балів рубіжних (модульних) контролів;

N – кількість модулів.

Якщо за підсумковий контроль в цілому набрано 60 і більше балів та з усіх рубіжних (модульних) контролів отримана позитивна оцінка, то вважається, що студент, курсант засвоїв навчальний матеріал.

5. Зміст змістовних модулів та тем програми змістовий модуль і.

Витоки української культури та її розвиток у період княжої та литовсько-польської доби”

Тема 1. Сутність та витоки української культури

Основний зміст даної теми складають питання, що розкривають витоки української культури, зокрема культуру найдавніших племен і державних утворень, які знаходилися на території сучасної України і заклали початкову основу формування української культури, культуру східнослов’янських племен дохристиянської доби. При цьому необхідно зазначити, що в силу географічних умов, українська культура формувалася, як синтез культур різних народів, які населяли територію сучасної України. Зокрема культурні надбання племен трипільської та чорноліської культури, а також культури кіммерійців, скіфів, сарматів, стародавніх еллінів, кельтів тощо стали тими культурними екстрактами, які в синтезі і сформували унікальність і самобутність української культури її відособленість від культур інших слов’янських народів.

Тема 2. Культура періоду княжої доби

За своїм характером українська культура належить до культур слов’янського типу. Вивчення даної теми сприятиме залученню нинішніх студентів до стародавньої духовної спадщини наших предків, дасть їм можливість зрозуміти, що запровадження християнства вивело давніх українців на новий якісний щабель у засвоєнні ними нових культурно-етичних цінностей, які є основою сучасної європейської цивілізації та збагатили скарбницю духовного життя українського народу, вивели його культуру на широкі простори світової цивілізації, поставили в один ряд із найрозвинутішими тогочасними культурами. Саме в цей період були закладені основи давньоукраїнської свідомості, що знайшло своє найбільш повне вираження в „Слові про закон і благодать” митрополита Іларіона, „Повісті минулих літ” монаха Нестора, „Молінні” Данила Заточеника тощо. В цей період також сформувався унікальний давньоукраїнський архітектурний стиль. Особливої уваги також заслуговує і процес формування власне української правової культури, яка з самих початків була наповнена гуманістичним змістом.

Важливе місце в розвитку культури княжої доби займає культура Галицько – Волинського князівства, яка після монголо-татарської навали стала спадкоємцем культури Київської Русі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]