Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalny_protses_II_chast_4_kurs2014.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.05 Mб
Скачать

Витяг з освітньо – професійної програми Розподіл змісту освітньо-професійної програми підготовки фахівця та максимальний навчальний час за циклами підготовки

Назви циклів

Кількість навчальних годин/кредитів(ECTS)

У тому числі

нормативні дисципліни, годин/кредитів

(ECTS)

вибіркові дисципліни (варіативна компонента), годин/кредитів

(ECTS)

Цикл

професійно-практичної підготовки (ППП)

6354 год./176,5 кр.

(74%)

3384 год./94кр.

(39%)

2970 год./82,5кр.

(35%)

Усього

8640 год./240 кр.

100%

4896 год./136 кр.

(57%)

3744год./104 кр.

(43%)

Розподіл навчального часу за циклами дисциплін

Цикл дисципліни

Нормативний термін навчання

1.

2.

Загальний обсяг

Обсяг годин визначений програмою:

Дисципліни професійно-орієнтованої, гуманітарної та соціально-економічної підготовки

Вибіркові навчальні дисципліни

8640

4896

3744

Анотація: Навчально-методичний комплекс містить навчальну і робочу програми навчальної дисципліни «Кримінальний процес», структурно-логічну схему викладання цієї навчальної дисципліни, тематичний план, методичні вказівки, плани лекційних, семінарських, практичних і індивідуальних занять, завдання для самостійної підготовки, методичні рекомендації, перелік контрольних завдань, рекомендовану літературу. Розрахований на викладачів і студентів ННІПП НАВС.

Структурно-логічна схема викладання дисципліни:

Тема 8. Досудове розслідування

Тема 9. Провадження слідчих (розшукових) дій

Тема 10. Повідомлення про підозру

Тема 11. Зупинення і закінчення досудового розслідування

Тема 12. Оскарження дій, рішень чи бездіяльності під час досудового розслідування

Тема 13. Підсудність та підготовче судове провадження

Тема 14. Судовий розгляд

Тема 15. Провадження з перегляду судових рішень

Тема 16. Виконання судових рішень

Тема 17. Міжнародне співробітництво під час кримінального провадження

Тема 18. Особливі порядки кримінального провадження

Навчальна програма дисципліни

1. Загальні положення

«Кримінальний процес» є однією з основних навчальних дисциплін, що передбачена для обов’язкового вивчення при підготовці фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів «Бакалавр», «Спеціаліст» у всіх вищих юридичних навчальних закладах України.

Засвоєння курсантами, слухачами та студентами Національної академії внутрішніх справ матеріалу цієї дисципліни становить фундамент професійної підготовки працівників судових, правоохоронних та правозахисних органів, і є необхідною умовою для їх подальшої успішної діяльності як юристів і правоохоронців.

Навчальна дисципліна «Кримінальний процес» складається із загальної та особливої частин і вивчається протягом двох семестрів. Особлива частина присвячена докладному вивченню процесуальної діяльності, що відбувається в кожній стадії кримінального судочинства та особливі порядки кримінального провадження.

«Кримінальний процес» знаходиться у тісному зв’язку з іншими юридичними дисциплінами, перш за все, з теорією держави і права, яка забезпечує його категоріальним апаратом, з конституційним, кримінальним, адміністративним і цивільним правом, оскільки в діяльності органів досудового розслідування і суду досить часто виникають питання, що пов’язані з відшкодуванням завданої кримінальним правопорушенням шкоди, кваліфікацією суспільно небезпечних діянь, забезпеченням конституційних прав і свобод людини, адміністративною відповідальністю тощо.

При вивченні кримінального процесу курсанти, слухачі та студенти повинні активно використовувати знання щодо завдань, компетенції, структури і повноважень органів досудового розслідування, прокуратури та суду, які були ними отримані під час вивчення дисципліни «Судові та правоохоронні органи України».

Основними формами вивчення навчальної дисципліни є лекції, семінарські та практичні заняття, написання рефератів і курсових робіт, самостійна та індивідуальна робота, поточний і підсумковий контроль.

При засвоєнні курсантами, слухачами та студентами навчального матеріалу досить важливим є вивчення законодавчих та нормативно-правових актів, а також літературних джерел, дотримання вимог та рекомендацій, які пред’являються науково-педагогічними працівниками кафедри.