Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalistika.doc
Скачиваний:
74
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
943.1 Кб
Скачать

Тема 22. Тактика використання спеціальних знань у кримінальному провадженні. Призначення і проведення суових експертиз.

1. Підготовка до проведення експертизи. Визначення виду, мети і об'єму дослідження. Формулювання експертного завдання.

2. Особливості призначення додаткової, повторної, комісійної і комплексної експертиз. Проведення альтернативної експертизи та її використання в кримінальному судочинстві.

3. Вибір експерта (експертного закладу). Особливості проведення експертизи поза експертним закладом. Оцінка висновку експерта та використання отриманих даних у розкритті, і запобіганні злочинів.

4. Поняття і види зразків для експертного дослідження, вимоги до них, умови їх отримання (вилучення).

Тема 24. Розслідування злочинів проти життя і здоров'я особи.

1. Особливості і значення боротьби із злочинами проти життя та здоров'я громадян на сучасному етапі. Криміналістична характеристика вбивств, спричинення тілесних ушкоджень і статевих злочинів.

2. Особливості порушення кримінальних справ даної категорії. Завдання і тактика невідкладних слідчих дій, їх поєднання з оперативно-розшуковими заходами. Типові слідчі ситуації та слідчі версії у справах про вбивства, тілесні пошкодження і зґвалтування. Специфіка розслідування вбивств у залежності від способів їх вчинення. Встановлення особи загиблого. Використання спеціальних знань при розслідуванні злочинів, що розглядаються. Особливості встановлення і доведення мотивів вчинення цих злочинів. Віктимність поведінки жертв. Характеристика способів приховання злочинів проти життя і здоров'я громадян.

3. Зміст і характеристика наступного етапу розслідування. Особливості тактики окремих слідчих дій.

4. Профілактика злочинів проти життя і здоров'я громадян.

5. Особливості розслідування вбивств на замовлення. Характеристика злочинця: замовника та виконавця. Особливості встановлення мотивів злочину. Особливості проведення слідчих дій. Порядок проведення огляду місця події та першопочаткових дій. Збирання інформації та створення системи доказування.

Тема 25. Розслідування злочинів проти власності.

Зміна видів і способів вчинення посягань на власність і завдання боротьби з ними на сучасному етапі розвитку суспільства. Криміналістична характеристика розкрадань, крадіжок, пограбувань, розбоїв та інших посягань у сфері економіки. Джерела інформації про злочини даної групи. Дослідча перевірка відомостей про ці злочини і особливості порушення кримінальних справ. Використання оперативно-розшукових можливостей у розслідуванні цих злочинів.

Типові слідчі ситуації вказаних видів посягань і обумовлені ними особливості початкового і наступного етапів розслідування. Специфіка тактики окремих слідчих дій і тактичних операцій стосовно розслідування окремих видів злочинів даної групи. Організація розшуку викраденого майна.

Виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню злочинів проти власності.

8-10. ПЛАНИ СЕМІНАРСЬКИХ, ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ ТА ЗАВДАНЬ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ ІІІ. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ КРИМІНАЛІСТИЧНОЇ ТАКТИКИ.

ЗАТВЕРДЖУЮ

Завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін ННІПП НАВС, доктор юридичних наук, доцент

_______________В.Я.Горбачевський

____ _______2014 р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]