Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з.doc
Скачиваний:
675
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
186.88 Кб
Скачать

1.3. Організація роботи Дніпровський районний суд міста Києва

Як було зазначено раніше, належна організація роботи районного суду має велике значення для забезпечення виконання покладених на нього функцій. Завдання організувати роботу суду покладено на голову суду.

Голова суду добирає, приймає на роботу і звільняє з посади працівників, яких не обирають: консультантів, секретарів суду та судового засідання, завідувача канцелярії, діловода, архіваріуса тощо. Він здійснює загальне керівництво роботою канцелярії суду, своєчасно вживає заходів щодо усунення недоліків і упущень у її роботі.

Завідувач канцелярії організовує роботу канцелярії, керує роботою секретарів, діловода, архіваріуса. На завідувача канцелярії покладають: розподіл роботи між працівниками канцелярії суду й контроль за виконанням ними своїх обов’язків, розподіл кореспонденції, що надійшла до суду і таке інше.

На секретарів суду покладають ведення діловодства з судових справ, зокрема: реєстрацію, облік і зберігання справ, ведення картотек, журналів, нарядів; оформлення документів щодо повернення вироків до виконання, рішень, ухвал, постанов суду та контроль за одержанням повідомлень про виконання, підготовку й передачу до архіву закінчених провадженням справ, картотек, журналів, нарядів і таке інше.

Крім того, секретар судового засідання виконує необхідну роботу під час прийому суддею громадян; викликає учасників процесу й свідків; перевіряє явку осіб, викликаних у судове засідання, й зазначає час перебування їх у суді; веде протоколи судових засідань, оформляє справи після їх розгляду; веде журнал судових засідань; виписує виконавчі листи у справах, щодо яких судом допущено негайне виконання рішень, тощо.

Консультант суду веде облік законодавства й узагальнення судової практики; інформує працівників суду про чинне законодавство та судову практику судів вищої інстанції, обліковує окремі ухвали і контролює їх виконання.

Щодо архіваріуса суду, то на нього покладають: ведення архіву, видачу копій судових документів у справах, що є в архіві; облік і зберігання архівних справ та інше.

1.4. Кошторис та джерела фінансування районного суду

Фінансування Дніпровський районний суд міста Києва як і всіх судів в Україні здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

Функції головного розпорядника коштів Державного бюджету України щодо фінансового забезпечення діяльності судів загальної юрисдикції, а також діяльності кваліфікаційних комісій суддів усіх рівнів, органів суддівського самоврядування та державної судової адміністрації здійснює Державна судова адміністрація України.

Видатки на утримання районного суду у Державному бюджеті України визначаються окремими рядками. Ці видатки не можуть бути скорочені в поточному фінансовому році. Відповідальність за фінансове забезпечення діяльності суду згідно з затвердженими нормативами покладається на державну судову адміністрацію.

Дніпровський районний суд міста Києва загальної юрисдикції фінансується на підставі кошторису і помісячних розписів видатків, затверджених відповідно до вимог Закону України “Про судоустрій”, в межах річної суми видатків, передбачених Державним бюджетом України на поточний фінансовий рік, у порядку, встановленому Бюджетним кодексом України. Видатки на утримання суду не пізніше 10 числа кожного місяця перераховуються органами Державного казначейства України на рахунок територіального управління державної судової адміністрації. У разі якщо Державний бюджет України на поточний фінансовий рік не прийнято, суд фінансується в порядку, встановленому Бюджетним кодексом України. Дніпровський районний суд міста Києва забезпечує поточні потреби своєї діяльності самостійно або на підставі окремих замовлень через державну судову адміністрацію. Витрати на потреби капітального ремонту, реконструкції та нового будівництва приміщень судів, а також інші капітальні витрати здійснюються через державну судову адміністрацію.

Розмір заробітної плати (грошового забезпечення) судді повинен забезпечувати його фінансову незалежність, визначається відповідно до закону про статус суддів та інших нормативно-правових актів щодо умов оплати праці суддів і не може бути зменшений. Розмір заробітної плати працівників апарату судів та працівників державної судової адміністрації, їх побутове забезпечення і рівень соціального захисту визначаються законом про державну службу, іншими нормативними актами.