Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт практика.doc
Скачиваний:
60
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
117.76 Кб
Скачать

15

ЗМІСТ

ВСТУП 3

Мною, Білоус Яною Віталіївною, студенткою Київського технікуму готельного господарства, було пройдено науково-виробничу практику у Дарницькому районному суді м. Києва . 3

РОЗДІЛ І. ОГРАНІЗАЦІЯ РОБОТИ МІСЦЕВОГО СУДУ 4

1.2. Правила внутрішнього розпорядку суду 7

ВИСНОВКИ: 13

Підводячи підсумки по практиці я з’ясувала для себе всі основні питання, передбачені програмою практики, поглибила і закріпила теоретичні знання одержані при вивченні спеціальних дисциплін, вдосконалила свої знання і навички по спеціальності. 13

Список використаних джерел 14

Вступ Мною, Білоус Яною Віталіївною, студенткою Київського технікуму готельного господарства, було пройдено науково-виробничу практику у Дарницькому районному суді м. Києва .

Виробничу практику я проходила у цивільній канцелярії Дарницького районного суду м. Києва, керівник виробничої практики – Поліщук О.С.

Основним завданням практики було узагальнення систематизації, вдосконалення знань і навичок зі спеціальності правознавство, перевірити можливість самостійної роботи у сфері юридичної практики.

В процесі проходження виробничої практики перед мною була поставлена мета:

  • поглибити і закріпити теоретичні знання, що були одержані мною при вивчені предметів навчального плану;

  • набути практичного досвіду зі спеціальності;

  • набратись досвіду самостійно вирішувати певні питання юридичного значення.

В процесі проходження виробничої практики я повинна була ознайомитися з нормативними актами які регулюють судову діяльність у Дарницькому районному суді м. Києва, ознайомитися із оформленням справ забезпеченням їх схоронності, ведення звітної документації, охарактеризувати нормативно-технічні документи, стандарти з питань охорони праці, які діють в суді, вести ділову документацію,ознайомитися з функціями та обов’язками працівників апарату суду,ознайомитися з організацією місцевого суду. Всі дані будуть розкриватися в наступних розділах.

Розділ і. Огранізація роботи місцевого суду

1.1. Апарат суду та його компетенція

1. Апарат Дарницького районного суду міста Києва (далі - апарат суду) здійснює організаційне забезпечення роботи Дарницького районного суду міста Києва (далі – суд) відповідно до Закону України "Про судоустрій і статус суддів".

2. У своїй діяльності апарат суду керується Конституцією України, Законами України "Про судоустрій і статус суддів" та "Про державну службу", іншими нормативно-правовими актами, Положенням про апарат Дарницького районного суду міста Києва, рішеннями зборів суддів суду, а також наказами і розпорядженнями голови суду, наказами керівника апарату суду.

3. Голова суду контролює ефективність діяльності апарату суду, вносить подання про призначення на посаду керівника апарату суду, заступника керівника апарату суду та про звільнення їх з посад, а також про застосування заохочень або накладення дисциплінарних стягнень відповідно до законодавства.

4. Положення про апарат Дарницького районного суду міста Києва розробляється керівником апарату суду на підставі типового положення про апарат місцевого, апеляційного судів, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України № 115 від 28 вересня 2012 року, погоджується начальником Територіального управління Державної судової адміністрації в місті Києві (далі – Управління) та затверджується зборами суддів суду.

5. Структура і штатна чисельність апарату суду затверджуються в межах видатків на утримання суду Управлінням за погодженням із головою суду.

6. В апараті суду утворюється канцелярія, яка щоденно протягом робочого часу суду забезпечує прийняття та реєстрацію документів, що подаються до суду. Канцелярія також виконує інші завдання, визначені положенням про канцелярію, що затверджується керівником апарату суду.

В апараті суду можуть утворюватися відділи, що здійснюють свої функції на підставі положення про відділ, затвердженого керівником апарату суду.

7. До апарату суду входять секретарі судового засідання, судові розпорядники, консультанти, інші державні службовці, а також працівники, які виконують функції з обслуговування апарату суду.

Правовий статус працівників апарату суду визначається законами України "Про судоустрій і статус суддів", "Про державну службу", іншими законами та нормативно-правовими актами України, відповідними положеннями та посадовими інструкціями.

8. Для кадрового та фінансового обслуговування до апарату суду прикріплюються помічники суддів суду.

Правовий статус та умови діяльності помічників суддів суду визначаються Законом України "Про судоустрій і статус суддів" і Положенням про помічника судді суду загальної юрисдикції, затвердженого рішенням Ради суддів України від 25 березня 2011 року № 14. На помічників суддів суду поширюється дія Закону України "Про державну службу".