Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова ОГГ 21-ГРС Пятницкая.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
590.34 Кб
Скачать

2.4. Оформлення курсової роботи

Курсова робота виконується на папері формату А4 (210×297 мм). Поля: ліворуч  30 мм, праворуч  10 мм, зверху  15 мм, знизу  20 мм. При написанні курсової роботи з використанням комп’ютерного набору використовується 1,5 інтервал, шрифт Times New Roman, кегль - 14 пт.

Зміст містить назву розділів курсової роботи і нумерацію сторінок. Текст розділів може включати підрозділи (параграфи). Розділи повинні бути пронумеровані арабськими цифрами в межах всієї роботи. “Вступ”, “Висновки і пропозиції” не нумеруються. Підрозділи (параграфи) необхідно нумерувати арабськими цифрами в межах кожного розділу. Номер підрозділу (параграфу) повинен складатися з номера розділу і номера підрозділу (наприклад: 2.1 – перший параграф другого розділу)

Нумерація сторінок роботи повинна бути наскрізною, починаючи з титульного листа.

У процесі написання тексту потрібно виділяти абзаци (1,25 см). Текст роботи викладається від третьої особи або у формі безособових речень, уникаючи займенників “я” та “ми”. Рекомендується вживати слово “автор”.

Вирази “у цьому році”, “у цей час”, “у минулому році” тощо необхідно заміняти точною датою, вказувати рік і місяць. Після назви місяця слово “місяць” не пишеться.

Слід робити посилання на кожне запозичене положення чи точки зору. У ході цитування слід звірити текст і дати точний опис джерела, звідки взято цитату. Усі факти, положення, цитати, підрахунки, використані в курсовій роботі, повинні мати посилання на літературу, що була опрацьована.

Найбільш поширеними є посилання у тексті. У даному випадку посилання оформлюється у скороченому вигляді – береться в дужки. Наприклад: [3; 23], де перша цифра “3” означає номер використаного джерела, а друга – “23” – її сторінку.

Список літератури включає всі використані джерела, які розміщуються у порядку виявлення посилань в тексті роботи чи за їх значимістю в алфавітному порядку. Відомості про книги ( монографії, підручники, довідники) повинні включати прізвища та ініціали автора, назву, найменування видавництва (журналу), назву серії, рік випуску, номер видання, сторінок на яких розміщена стаття.

Літературні джерела необхідно вказувати в такій послідовності:

  • закони України;

  • постанови Верховної Ради та Кабінету Міністрів України;

  • накази, листи, інструкції міністерств, відомств, органів держадміністрації;

  • книги і брошури;

  • статті журналів, газет.

Додатки оформлюються як продовження курсової роботи на наступних сторінках. Кожен додаток починається з нової сторінки. У правому верхньому кутку розміщується слово “Додаток”.

Всі ілюстрації (схеми, діаграми, графіки) іменуються малюнками які нумеруються послідовно у межах розділу арабськими цифрами (наприклад “Рис. 1.2 – другий малюнок першого розділу). Малюнки повинні розміщуватись одразу після посилання на них у тексті роботи.

Цифровий матеріал, розміщений в курсовій роботі, рекомендується оформляти у вигляді таблиць. Кожна таблиця повинна мати назву, яка розміщена під словом “Таблиця”. Таблицю розміщують після згадки про неї в тексті. Під час посилання на таблицю в тексті вказують її повний номер і слово “Таблиця” пишуть в скороченому вигляді (наприклад: див. табл.. 3.2).

Студент повинен намагатися викладати текст курсової роботи літературною мовою.

Після закінчення роботи необхідно прочитати її всю, звертаючи увагу на взаємний зв’язок частин.

Обсяг курсової роботи повинен бути у межах 40-45 сторінок друкованого тексту. Текст може бути написаний розбірливим почерком, без помарок і виправлень, з одного боку на стандартних листах паперу.