Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Курсовая

.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
17.33 Кб
Скачать

Зміст

Зміст

Перелік умовних позначень

Вступ

  1. Значення текстильної промисловості в структурї легкої промисловості в Україні.

  2. Історія або передумови розвитку текстильної промисловості.

  3. Особливості розвитку текстильної промисловості на прикладі підприємства «Балаккон».

  4. Сировинна база текстильної промисловості.

  5. Внутрішня і зовнішня торгівля текстильної промисловості.

  6. Проблеми та перспективи промисловості.

Висновки та пропозиції

Список використаних джерел

Додатки

Вступ

Актуальність теми. Текстильна промисловість – група галузей легкої промисловості, зайнятих переробкою рослинних (бавовна, льон, конопля, кенаф, джут, рамі), тваринних (вовна, кокони шовкопряда), штучних і синтетичних волокон у пряжу, нитки, тканини. Текстильна промисловість дає майже половину виробництва легкої промисловості, а також займає в ній перше місце за чисельністю зайнятих. Основна її функція полягає у випуску предметів споживання, насамперед тканин і трикотажу. Поряд із цим вона задовольняє своєю продукцією і багато виробничих потреб. За видами використання сировини текстильна промисловість ділиться на бавовняну, вовняну, шовкову, лляну, конопляно-джутову промисловість, виробництво нетканих матеріалів, ватне виробництво та інші; за стадіями обробки сировини – на прядильне, ткацьке і оздоблювальне виробництва. Загальні тенденції розвитку текстильної промисловості – збільшення частки хімічних волокон, автоматизація виробництва з використанням електроніки, впровадження ресурсозберігаючих технологій. Характерними є територіальні поєднання текстильної промисловості і важкої промисловості, чим балансують використання чоловічої і жіночої праці. Текстильна промисловість завжди робила вагомий внесок в наповнення бюджету держави. Тому в період виходу з кризового стану економіки України актуальним є, насамперед, забезпечити стабільне постачання сировиною текстильних підприємств, що забезпечують значну прибутковість галузі і збільшить надходження до державного бюджету. Але сучасна текстильна промисловість не належить до галузей світового господарства, що динамічно розвиваються.

Обєкт дослідження – виробництво тканин в Україні та світі: оцінка розвитку і розміщення.

Предмет дослідження – суть і значення, еволюція розвитку текстильної промисловості, особливості розвитку на прикладі підприємства «Баллакон», внутрішня і зовнішня торгівля, проблеми та перспективи розвитку текстильної промисловості України та світу.

Мета дослідження – взагалі це оцінка текстильної промисловості в Україні та світі, встановлення проблем і їх актуальності на сьогоднішній день, а також визначення перспективних напрямків ії розвитку.

Завдання:

  • розкрити суть та значення

  • розглянути еволюцію розвитку промисловості

  • обґрунтувати особливості розвитку

  • проаналізувати внутрішню та зовнішню торгівлю

  • визначити проблеми та перспективи розвитку

Методи дослідження: історичний, аналітичний, статистичний, узагальнюючий

Структура курсової роботи: перелік умовних позначень, вступ, 5 пунктів плану, висновки, список використаних джерел, додатки.

  1. Значення текстильної промисловості в структурї легкої промисловості в Україні.

Тексти́льна промисло́вість, одна з найстаріших галузей легкої промисловості, що переробляє рослинну (бавовна, льон, коноплі, джут, кенаф, рамі) і тваринну (вовна, природний шовк) сировину та хімічні і синтетичні волокна на тканини, неткані матеріали, мішкові та мотузяні вироби й інше. До текстильної промисловості належать: бавовняна, ватна, вовняна, конопле-джутова, льонарська, текстильно-галантерейна, трикотажна, шовкова та ін., як також промисловість первинної переробки льону та ін. луб'яних культур, виробництво рибальських сітей, фільтрувальних матеріалів тощо.

Якщо розглядати розміщення текстильної промисловості у цілому, то слід сказати про те, що її галузі поширились у багатьох країнах світу, незалежно від рівня їхнього розвитку. Проте держави, що розвиваються, для яких легка промисловість є провідною галуззю господарства, часто успішно конкурують на ринках розвинених держав. Більш успішній конкуренції заважає доки невисокий рівень виробництва, брак першокласного обладнання, переважання ручної праці. Провідне місце у текстильній промисловості країн, що розвиваються, займає бавовняна підгалузь. В Індії, Пакистані, Бангладеш, Сирії, Аргентині бавовняна промисловість склалась ще до другої світової війни і належить до традиційних галузей. У Нових Індустріальних Країнах ця галузь виникла недавно, але на сучасній технічній основі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]