Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tsmunder.docx
Скачиваний:
23
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
190.71 Кб
Скачать

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………………………………………...3

  1. Центральне митне управління лабораторних досліджень та експертної роботи…………………………………………………………………………4

  2. Аналіз ринку підгузків України…………………………………………….8

  3. Характеристика споживчих властивостей підгузків……………………..11

  4. Аналіз сучасного асортименту на ринку підгузків України…………….14

Висновки…………………………………………………………………………18

Список використаних джерел…………………………………………………19

Додатки…………………………………………………………………………...20

ВСТУП

У сучасному світі товарознавство відіграє важливу роль у житті людей, будучи джерелом одержання й передачі наукової інформації, а також інструментом дослідження товарів, як повсякденного вжитку, так і рідко використовуваних. Підгузки грають доволі важливу роль в житті людей, оскільки кожна пересічна сім’я стикається з проблемою їх вибору,ціни та використання, адже вони є неодмінним атрибутом виховання та гігієни новонароджених.

Представлена робота присвячена зіставному дослідженню ринку підгузків України, а також аналізу діяльності Центрального митного управління лабораторних досліджень і експертної роботи.

Актуальність дослідження полягає у необхідності дослідження особливостей такої групи товарів, як підгузки, аналізу їх ринку, встановлення загальних закономірностей їх споживчих властивостей, а також аналізу сучасного асортименту обраної мною групи товарів. Також актуальним є вивчення діяльності ЦМУЛДЕР, адже спеціалізація моєї бакалаврської програми («Товарознавство і експертиза в митній справі») передбачає співпрацю з цим структурним підрозділом Державної митної служби України. Саме в цьому полягає необхідність проведення мого дослідження деяких особливостей ринку підгузків для встановлення його певних закономірностей та зв’язку між структурою та якістю і асортиментом товарів.

Об’єктом цього звіту  є ринок підгузків України, а також діяльність Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи.

Предметом звіту є зіставне вивчення ринку підгузків України, його закономірностей та особливостей, характеристика роботи та структура ЦМУЛДЕР.

1.Центральне митне управління лабораторних досліджень та експертної роботи

Центральне митне управління лабораторних досліджень та експертної роботи – відокремлене відділення Державної митної служби України, чиїм основним завданням є проведення різного роду досліджень, пов’язаних з зовнішньоекономічною діяльністю України.

Структура цього відділу ДМСУ схожа до подібних державних установ різних рівнів та спеціалізацій. Начальник управління,яким на сьогоднішній день є Соловков Юрій Петрович,має в своєму підпорядкуванні двох заступників,які в свою чергу керують роботою численних структурних підрозділів,зокрема служба товарознавчої експертизи,відділ фальсифікаційних робіт,відділ фінансової і бухгалтерської роботи,відділ кадрової роботи,відділ правового забезпечення,служба стардатизації,головний інспектор з протидії корупції,головний інспектор з охорони праці,головний інспектор із захисту інформації,служба дослідження хімічних та промислових товарів,служба дослідження товарів харчового призначення та біологічно-активних речовин,відділ організації та документального забезпечення,а також численні регіональні підрозділи,що взаємодіють між собою.

Лабораторія була створена для вирішення багатьох важливих завдань,основними серед яких є:

  • Зовнішньоекономічна інтеграція держави;

  • Контроль за додержанням юридичними і фізичними особами законодавства України;

  • Митне оформлення юридичних і фізичних осіб,за необхідності також здійснення аналізу та/або експертизи;

  • Оціночна діяльність;

  • Моніторинг товарів;

  • Перевірка задекларованої митної вартості товару;

  • Проведення судової та криміналістичної експертизи;

  • Експертна оцінка вартості товарів;

  • Експертно-криміналістичне забезпечення правоохоронної діяльності ДМСУ;

  • Встановлення країни-походження товарів;

  • Встановлення приналежності товарів до наркотичних чи токсичних речовин;

  • Встановлення приналежності до предметів історичних,художніх,культурних чи архітектурних цінностей;

  • Встановлення приналежності до товарів,захищених правом інтелектуальної власності.

ЦМУЛДЕР як одна із основних структур ДМСУ провадить активну взаємодію з різними установами та управліннями,основними напрямками якої є:

  • Підрозділи митної вартості та класифікації регіональних відділень митниць;

  • Департамент боротьби з контрабандою,аналізу ризиків та протидії корупції;

  • Вищі навчальні заклади з підготовки спеціалістів-експертів (теоретична і практична співпраця);

  • Фонд держмайна України (підвищення кваліфікації спеціалістів управління);

  • Регіональні центри зі стандартизації,метрології та стандартизації (методична допомога);

  • Митні лабораторії інших країн (обмін досвідом);

  • Провідні науково-дослідницькі установи міністерств та відомств (при Міністерстві внутрішніх справ, судово-експертні підрозділи тощо);

  • Науково-дослідницькі інститути судових експертиз Міністерства юстиції України;

  • Експертні служби правоохоронних органів України.

Управління проводить дослідження різного типу: криміналістична (експертиза почерку,підписів, реквізитів документів, друкованих форматів та їх відбитків, вогнепальної та холодної зброї тощо); фізико-хімічні дослідження речовин органічного походження, лакофарбових речовин, полімерів, целюлозно-паперової продукції целюлозної продукції, нафтопродуктів, продуктів неорганічного походження, чорних, кольорових та дорогоцінних металів, сплавів і виробів з них, наркотичних і психотропних речовин та ліків; інженерно-технічну експертизу, об’єктами якої є виробниче обладнання, побутові прилади, мікросхеми, комп’ютерна техніка, засоби зв’язку; товарознавчу експертизу різних рівнів.

В підпорядкування Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи має в своєму підпорядкуванні 8 регіональних управлінь: Львівське, Донецьке, Дніпропетровське, Луганське, Сімферопольське, Одеське, Ужгородське та Харківське, кожне з яких співпрацює та підпорядковується Київському управлінню. Кожне з регіональних управлінь координує роботу в декількох областях,залежно від територіального чинника, зокрема Харківське об’єднує Харківську, Полтавську і Сумську області; Львівське – Волинську, Львівську, Івано-Франківську, Рівненську та Тернопільську; Дніпропетровська – Запорізьку, Кіровоградську та Дніпропетровську області; Одеське – Миколаївську, Одеську та Херсонську області. До складу Київського підрозділу, що об’єднує Київську, Вінницьку, Житомирську, Хмельницьку, Черкаську, Чернігівську та Чернівецьку області, здійснює повний спектр лабораторних досліджень. Регіональні представництва мають більш обмежену спеціалізацію, наприклад відділення східних областей (Дніпропетровське, Донецьке) здійснюють переважно експертизу хімічної та гірничо-рудної промисловості (метали, сплави, руди, шини, шлаки, органічні речовини, фарби, полімери), тоді як західні відділення більше зорієнтовані на фармако-хімічну продукцію, криміналістичну та інженерно-технічну експертизу. Що стосується Одеського відділення, то в його компетенції знаходяться дослідження текстильної галузі, алкоголю, харчових продуктів, металів та сплавів. Харківське відділення спеціалізується на ювелірних виробах, органічних речовинах, лікарських препаратах, тканині та текстилю. Ужгородське відділення відрізняє від інших те, що серед товарів, що воно експертує, є контрафактна продукція. Особливу увагу варто звернути на Луганський сектор з експертного забезпечення митних органів, розміщений у місті Сєвєродонецьку, створений для того, щоб здійснювати дослідження локалізовано, оскільки продукція, що надходить на експертизу в цей сектор, а саме метали, сплави та вироби з них є надзвичайно важкими для транспортування.

Центральне митне управління лабораторних досліджень та експертної роботи, розміщене у м. Києві за адресою Московський проспект, 8, обладнаний багатьма сучасними апаратами та лабораторіями для досконалого проведення митних досліджень та експертиз. Серед таких приладів варто відмітити модернізовані хроматомаси, хромопазитрони, прилади для дослідження товарі за допомогою ультрафіолетових та ультрачервоних променів тощо.

Отже, центральне митне управління лабораторних досліджень та експертної роботи, один із основних структурних підрозділів Державної митної служби України, веде активну дослідницьку і експертну діяльність. Велике різноманіття відділів та якісна структурна організація підрозділів управління дозволяє здійснювати управління дослідженнями локалізовано та ефективно. Усі відділи та лабораторії оснащені сучасним обладнанням,яке дозволяє працівникам управління досліджувати навіть найновіші та найскладніші приклади. Таким чином, діяльність цього підрозділу Державної митної служби України добре скоординована та організована, а висока професійна підготовка фахівців забезпечує постійну та безперебійну роботу управління.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]