Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по практике.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
389.1 Кб
Скачать

5. Порядок визначення митної вартості та нарахування митних платежів на фольгу алюмінієву на паперовій основі

Митною вартістю товарів, які переміщуються через митний кордон України, є вартість товарів, що використовується для митних цілей, яка базується на ціні, що фактично сплачена або підлягає сплаті за ці товари.

Митна вартість товарів, що переміщуються через митний кордон України, визначається декларантом відповідно до норм Митного Кодексу.

Митна вартість товарів, що ввозяться на митну територію України відповідно до митного режиму імпорту, визначається за допомогою методів визначення митної вартості товарів, які ввозяться на митну територію України відповідно до митного режиму імпорту.

Визначення митної вартості товарів, які ввозяться в Україну відповідно до митного режиму імпорту, здійснюється за такими методами:

1) основний - за ціною договору (контракту) щодо товарів, які імпортуються (вартість операції);

2) другорядні:

а) за ціною договору щодо ідентичних товарів;

б) за ціною договору щодо подібних (аналогічних) товарів;

в) на основі віднімання вартості;

г) на основі додавання вартості (обчислена вартість);

ґ) резервний.

Згідно з декларацією митної вартості (Додаток Д ) на фольгу алюмінієву, митна вартість визначена із застосуванням методу за ціною договору щодо подібних (аналогічних) товарів згідно з ст.269 МК України.

Метод визначення митної вартості за ціною договору щодо товарів, які імпортуються, неможливий для застосування у зв'язку з наявністю стосовно продажу оцінюваних товарів або їх ціни умов або застережень, а саме: відсутність додаткових документів відповідно вимог ПКМУ №1766.

Для визначення митної вартості за ціною договору щодо ідентичних товарів неможливий для застосування у зв'язку з сукупністю даних щодо вартості операцій з ідентичними товарами, скоригованими згідно з заявленими умовами поставки партії.

Умови поставки алюмінієвої фольги - FCAVaassen(FreeCarrier) - Франко перевізник. Термін «Франко перевізник» означає, що продавець вважається тим, хто виконав своє зобов'язання по поставці товару, який пройшов митне очищення для ввезення, з моменту передачі його в розпорядження перевізника в обумовленому пункті, тобто у містіVaassen. При відсутності вказівки покупця про такий пункт, продавець має право визначити такий пункт сам серед низки подібних пунктів, де перевізник приймає товар у своє розпорядження. У тих випадках, коли згідно комерційній практиці для укладання договору перевезення необхідно сприяння продавця (при перевезенні товару повітряним або залізничним транспортом), він може діяти в таких випадках за рахунок і на ризик покупця.

Цей термін може бути використаний при здійсненні перевезення будь-яким видом транспорту, включаючи змішані перевезення.

Перевізник означає особу, яка на підставі договору перевезення зобов'язується здійснити або забезпечити перевезення товару залізницею, автомобільним, повітряним, морським або внутрішнім водним транспортом або в змішаному перевезенні. Якщо покупець уповноважує продавця поставити товар особі, яка не є перевізником, наприклад, експедитору, продавець вважається тим, хто виконав свій обов'язок щодо поставки товару з моменту передачі його на зберігання даній особі.

Згідно довідки про транспортно-експедиційні витрати по доставці вантажу автомобільним транспортом за маршрутом м. Гаассен (Голандія) - м.Кременчук (Україна) становлять 2755 євро.(Додаток З) Отже, всі витрати на товар, які будуть здійснюватись після поставки у місто Ваассен буде нести покупець товару.

Транспортний термінал означає залізничну станцію, причал, контейнерний термінал або площадку, пункт щодо прийняття різних видів вантажів, тобто будь-яких контейнерів та/або піддонів, трейлерів, причепів, обладнання, що застосовуються будь-якими засобами транспорту.

Фактурна вартість товару - 539,202,56 грн. Заявлена митна вартість товарів - 74,95110 євро, або 797,17156 грн.

Згідно з закону Верховної Ради України № 584-VII від 19.09.2013 "Про Митний тариф України" пільгова ставка та повна ставка ввізного мита для фольги алюмінієвої, без тиснення, на паперовій основі, холодного прокату завтовшки (без урахування основи) менш як 0,021 мм, становить 0%.

Отже, для нарахування митних платежів при оформленні імпорту для фольги алюмінієвої, без тиснення, на паперовій основі, холодного прокату завтовшки (без урахування основи) менш як 0,021 мм оподатковується податком на додану вартість , установленим Законом України "Про податок на додану вартість". ПДВ становить 20 відсотків від бази оподаткування (основи для нарахування), що обчислюється згідно зі статтею 4 Закону України "Про податок на додану вартість". Для нашого товару сума ПДВ становить:

ПДВ = 797171,56 * 20% = 159434,31 грн.

Суми митних платежів, нараховані митним органом, підлягають сплаті до державного бюджету платником податків безпосередньо на єдиний казначейський рахунок. Вони сплачуються в готівковій формі через касу митного органу чи фінансової установи або у безготівковій формі через фінансову установу, крім випадків, передбачених цим Кодексом та законами України.