Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
text05.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
40.13 Кб
Скачать

Стаття 20

Усяка ратифікована конвенція повинна бути спрямована Генеральним Директором Міжнародного Бюро полова Праці Генеральному Секретареві Організації Об'єднаних Націй для реєстрації відповідно до положень статті 102 Статуту Об'єднаних Націй; вона зв'язує тільки тих Членів, що неї ратифікували.

Стаття 21

1. Якщо конвенція при остаточному голосуванні в цілому не одержує більшості двох третин голосів, поданих присутніми делегатами, вона проте може скласти предмет особливої конвенції, що укладається тими Членами Організації, що цього побажають.

2. Всяка укладена в такий спосіб конвенція повинна бути спрямована зацікавленими урядами Генеральному Директорові Міжнародного Бюро Праці і Генеральному Секретареві Організації Об'єднаних Націй для реєстрації відповідно до положень статті 102 Статуту Об'єднаних Націй.

Стаття 22

Кожний із Членів зобов'язується представляти щорічні доповіді Міжнародному Бюро Праці щодо прийнятих їм мір для застосування конвенцій, до яких він приєднався. Ці доповіді повинні бути складені в такій формі і повинні містити такі зведення, які будуть потребованы Адміністративною Радою.

Стаття 23

1. Генеральний Директор повинний на найближчій сесії Конференції представити короткий звіт про Добре зведення і доповіді, присланих йому Членами Організації у відповідності зі статтями 19 і 22.

2. Кожен Член Організації повинний розіслати представницьким організаціям, визнаним такими з метою статті 3, копії зведень і доповідей, спрямованих Генеральному Директорові у відповідності зі статтями 19 і 22.

Стаття 24

Якщо яка-небудь професійна організація підприємців або трудящих зробить Міжнародному Бюро Праці представлення про те, що який-небудь Член Організації не забезпечив належним образом дотримання конвенції, учасником якої він є,

Адміністративна Рада може передати це представлення урядові, проти якого воно зроблено, і запросити його зробити по цьому питанню така заява, що воно рахує доречним.

Стаття 25

Якщо в розумний термін не буде отримано ніякої заяви від порушеного уряду або якщо Адміністративна Рада не рахує отримана відповідь задовільним, то він має право опублікувати отримане представлення і відповідь уряду, якщо такий отриманий.

Стаття 26

1. Кожний із Членів Організації має право оскаржувати в Міжнародне Бюро Праці на якого-небудь іншого Члена Організації, що, на його думку, не забезпечив ефективного дотримання конвенції, ратифікованої ними обома відповідно до попередніх статей.

2. Адміністративна Рада, якщо він вважає це доцільним, може, до передачі такої скарги, передбаченим нижче порядком у комісію, призначену для її розслідування, зв'язатися з порушеним урядом, як це описано в статті 24.

3. Якщо Адміністративна Рада не вважає за необхідне повідомити скаргу даному урядові або якщо після повідомлення скарги він не одержав задовольняючої його відповіді в розумний термін, Адміністративну Раду може призначити комісію для розслідування скарги і для представлення доповіді по цьому питанню.

4. Адміністративна Рада може піти тій же процедурі або по своїй власній ініціативі, або по скарзі якого-небудь делегата Конференції.

5. Якщо в Адміністративній Раді розглядаються питання, що виникли в зв'язку зі статтями 25 і 26, порушене уряд може, якщо воно не представлено в Адміністративній Раді, послати представника для участі в обговоренні питання. Про дату обговорення питання повинне бути в належний час повідомлено порушеному урядові.

Стаття 27

У випадку передачі скарги у вищезгадану комісію з розслідування на підставі статті 26, кожний із Членів Організації, незалежно від його зацікавленості в цій скарзі, зобов'язується надати в розпорядження даної комісії всі наявні в нього зведення, що відносяться до питання, порушеному в скарзі.

Стаття 28

Після всебічного розбору скарги, Комісія з розслідування складає доповідь, що містить її висновки по усім фактичним даним, що дозволяє установити значення цієї суперечки, а також її рекомендації щодо тих мір, що варто було б почати для задоволення уряду, що подав скаргу, і щодо термінів їхнього здійснення.

Стаття 29

1. Генеральний Директор Міжнародного Бюро Праці повинний направити доповідь Комісії з розслідування Адміністративній Раді і кожному з урядів, зацікавлених у суперечці і забезпечити опублікування цієї доповіді.

2. Кожне з зацікавлених урядів повинне протягом трьох місяців повідомити Генеральному Директорові Міжнародного Бюро Праці, чи приймає воно чи ні рекомендації, що утримуються в доповіді комісії, а якщо не приймає, те чи бажає воно передати суперечку в Міжнародний Суд.

Стаття 30

Якщо який-небудь із Членів Організації не почне дій, необхідних пунктами 5б), 6б) або 7б)І) статті 19 у відношенні якої-небудь конвенції або рекомендації, то будь-який Член Організації має право передати це питання Адміністративній Раді. Якщо Адміністративна Рада знайде, що необхідні міри дійсно не приймаються, він повинний представити про це доповідь Конференції.

Стаття 31

Рішення Міжнародного Суду у відношенні скарги або питання, переданого йому на основі статті 29, буде остаточним.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]