Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект.docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
663.91 Кб
Скачать

2.2 Проектування житлової групи приміщень

Житлова група приміщень є головною як за значенням, так і за розмірами в проекті. До складу приміщень житлової групи належать номери, коридори, холи, вітальні, приміщення побутового обслуговування на поверсі.

В байкерському клуб-готелі всі номери поділяються на наступні категорії:

1) Стандарт одномісний;

2) Стандарт двомісний;

3) Напівлюкс;

4) Люкс;

5) Апартаменти.

В таблиці 2.2 розроблено структуру номерного фонду готелю, виходячи з місткості, зірковості та концепції закладу готельного господарства.

Таблиця 2.2

Структура номерного фонду байкерського клуб-готелю *****

Тип

номеру

Кількість

кімнат

Кількість місць в номері

Загальна площа номеру, кв.м

Кількість номерів даного типу

Загальна площа номерів даного типу

Стандарт одномісний

1

1

20

36

720

Стандарт двомісний

1

2

25

19

475

Напівлюкс

1

2

30

21

630

Люкс

2

2

48

1

48

Апартаменти

2

2

56

1

56

Корисна площа номерного фонду, кв.м

1929

Загальна площа номерного фонду, кв.м

2441

При розміщенні меблів було враховано норми розривів і проходів між меблями та устаткування в номері. Так, мінімальний прохід для однієї людини складає 60 см., для двох – 120 см.

Всі номери готелю буде оснащено шумоізолюючими вікнами та сучасним обладнанням та технікою. Номери відповідають основним вимогам: температура повітря у приміщеннях в межах від 18 до 20 градусів, вологість – 60-70%; в наявності природна і штучна вентиляція, денне природне освітлення і загальне штучне освітлення у вечірні години тощо. Двері номерів відкриваються всередину номера. Стиль номерів – європейський. Номер виконаний з використанням високоякісних дорогих матеріалів та дорогого устаткування. В кожному номері наявна система управління кондиціюванням, вентиляцією та освітленням. Постільна білизна з тонкотканих натуральних тканин з вишитою емблемою готелю.

Проектування приміщень житлової групи, що включають коридори на

поверхах, холи та вітальні, виконано відповідно до встановлених стандартів.

Ширина коридору розраховувалась так, щоб у ньому легко могли розминутися двоє людей з валізами у руках і складає 2 метра. Підлога коридорів готелю покрита коврами, що поглинають шум від ходіння та переміщення візків із багажем. Освітлення коридорів здійснюється точковими світильниками на стелі, які мають тепле жовто-біле світло.

Холи – це приміщення для відпочинку гостей, мешканців готелю, відвідувачів; для зібрання прибулих гостей, мешканців готелю, відвідувачів; для службових та ділових зустрічей. У холі другого поверху знаходиться бар. Холи облаштовані м’якими меблями та журнальними столиками.

Вітальні – це приміщення, які, як правило, відокремлені від коридору перегородкою або глухою стіною і повністю звільнені від людського потоку. Розміщують вітальні на кожному поверсі з розрахунку одне приміщення площею 30 кв.м. на 50 місць у номерах.

Приміщення для побутового обслуговування знаходяться окремо на поверсі. До приміщень побутового обслуговування відносяться: блок приміщень, що надають побутові послуги; приміщення для обслуговуючого персоналу; приміщення для чистої білизни; приміщення для брудної білизни; приміщення для зберігання інвентарю, який використовують для прибирання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]