Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект.docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
663.91 Кб
Скачать

1.7. Вивчення можливості підключення проектованого байкерського клуб-готелю до інженерних мереж

Готель повинен мати в своєму складі велике і складне інженерно-технічне обладнання. Це центральнее опалення, каналізація, гаряча і холодна вода, протипожежна система, вентеляція і сміттєпроводи. Будівля повинна бути обдаднана електромережою, телефонами, радіо і телевізійними установками, сигналізацією.

Водопостачання населення міста забезпечує водопровід, промислові підприємства мають локальні водопроводи.

Газопостачання здійснюється на базі природнього газу, що подається від магістрального газопроводу. Територія готелю буде благоустроєна та озеленена відповідно до сучасних вимог та стандартів, із застосуванням сучасних матеріалів. При проектуванні та будівництві будуть враховані потреби маломобільнх групп населення (людей похилого віку та інвалідів) щодо можливості їх безперешкодного пересування в інвалідних візках по проїздах та тротуарах, та доступу до вхідних дверей та ліфтів.

Характеристика зовнішніх інженерних мереж:

- Мережа енергозабезпечення в районі – трансформаторна підстанція ТП№2831 по вул. Броварський просп., 3б, (ЛЕП);

- Мережа водопостачання – міський водогін Ø 1000 мм проходить по вул. Венеціанський острів 1 на відстані 100 м від межі території забудови;

- Мережа каналізації – районний колектор Ø 1500 мм проходить по вул. Дніпровський узвіз на відстані 1000 м від межітериторії забудови. Дощова каналізація – приймач дощових вод на вул. Дніпровський узвіз на відстані 1000 м від ділянки будівництва;

- Мережа теплофікації – міський теплопровід від ТЕЦ-№4 Ø1000 мм проходить по вул. Броварський проспект на відстані 100 м від межі території забудови;

- Мережа газопостачання – ГРП-№2 по вул. Броварський проспект.

Розділ 2. Проектування приміщень готеля

2.1 Проектування приймально-вестибюльної групи приміщень

У планувальній та функціональній організації готелю приміщення вестибюльної групи розташовані на першому поверсі й прилягають безпосередньо до головного входу. Ці приміщення — основні в організації готелю, презентують його, формують перші візуальні враження клієнтів про заклад розміщення. У вестибюлі є основні приміщення, призначені для обслуговування гостей. Тут відбувається організація основного технологічного процесу — переміщення гостей, відвідувачів, багажу й організація прийому, торгове, побутове, екскурсійне обслуговування, надання банківських послуг, поштового, телефонного зв'язку, відпочинок, очікування під час оформлення документів тощо.

Відповідно до принципів формування функціонального зонування вестибюльної групи приміщень передбачаються:

1. Зона вестибюля;

2. Зона вертикальних комунікацій;

3. Зона праці персоналу;

4. Зона відпочинку;

5. Торгова зона.

Зона вестибюля містить автоматичні розсувні двері для відвідувачів, вхід для розподілу багажу, вільну зону для розподілу людських потоків і приміщення гардеробу.

Площа вестибюля проектованого готелю складає 120 кв.м. Вестибюль обладнаний картинами, м’якими меблями та журнальними столиками. Підлога вестибюлю покрита декоративною плиткою. Стійка рецепції у вестибюлі має спеціальне зниження для інвалідів та людей невисокого росту, за нею – робоче місце чергового адміністратора, який обліковує зайняті номери, попередні замовлення; касир – підпорядковується головному бухгалтеру, а в адміністративному відношенні службовцю з прийому і розміщення.

Він здійснює операції з прийому, збереження і здачі за касовим звітом грошей до бухгалтерії, а також здійснює повернення грошей особам. Одночасно персонал рецепції контролює рух гостей, відвідувачів і працівників готелю.

До вестибюльного пункту належать торгові групи пункти, а саме – аптечний (знаходиться у медпункті), газетний кіоск (на стійці рецепції) та пункт обміну валют.

Головні функціонально навантаженні приміщення вестибюльної групи приміщень – це стійка рецепції, Front Office, Back Office, приміщення сортування, гардеробна та приміщення зберігання речей. Всі перелічені приміщення обєднані в одну групу та знаходяться праворуч від головного входу.

Зона відпочинку в проектованому готелі забезпечує короткотермінове перебування гостей до поселення, від’їзду або в процесі проживання. Також, вона підходить для зустрічі гостей і відвідувачів клуб-готелю. Зона відпочинку знаходиться навпроти стійки рецепції, ліворуч від входу. Вона обладнана м’якими меблями та журнальними столиками. Також у зоні відпочинку знаходиться лоббі-бар. Меблі розташовані таким чином, щоб людські потоки не перетиналися.

Інтер’ер виконаний у чорних та коричневих тонах, що підкреслює мужність, серьйозність та силу, відповідно до концепції байкерського клуб-готелю.

Навпроти від головного входу заходяться основні вертикальні комунікації: пасажирський та грузовий ліфти та сходи. Ліфт веде на житлові поверхи готелю та до кафе та бару на другому поверсі клуб-готелю. Ліворуч від ліфту по коридору знаходиться ресторан, а праворуч – приміщення сортування та зберігання речей. Вестибюль виконаний у європейському стилі. Також на стінах у вестибюлі знаходяться старі історичні фотографії мотоциклів.

Колони декоровані чорним матовим пластиком, мають круглу форму.

Експлікацію приміщень вестибюльної групи показано в таблиці 2.1.

Таблиця 2.1

Склад і площі приміщень приймально-вестибюльної групи проектованого байкерського клуб-готелю

Пор.№

Назва приміщень

Площа приміщень, кв.м

1

Вестибюль

120

2

Бюро прийому, бронювання і реєстрації

14

3

Кімната чергового персоналу

8

4

Службовий санітарно-технічний блок

10

5

Кімната чергового адміністратора

16

6

Сейфова

8

7

Швейцарська

8

8

Камера схову

10

9

Відділення зв’язку

12

10

Медпункт

26

Санвузли

11

а) жіночий (три унітази, два умивальника)

9

12

б) чоловічий ( унітаз, два пісуари, два умивальника)

9

Площа корисна

250

Площа загальна

316

Площа загальна розраховується з формули:

(3)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]