Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Mikroekonomika_vidpovidi_na_testi

.docx
Скачиваний:
877
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
33.82 Кб
Скачать

Сукупний обсяг виробництва двох фірм у рівновазі Курно: ??? перебуває в проміжку від монопольного до конкурентного обсягу виробництва.

Сума збитків конкурентної фірми, що припиняє виробництво у короткостроковому переіоді: дорівнює постійним витратам.

Суспільні блага, що виробляється державою, фінансуються за рахунок зібраних податків, при цьому більша ефективність їх виробництва досягається за умови: застосування диференційованої ставки податку.

Теорема Коуза дає змогу ефективно вирішати проблеми зовнішніх ефектів за наявності таких умов: невелика кількість залучених до переговорів суб’єктів господарювання.

Теорія поведінки споживача передбачає, що споживач намагається максимізувати: загальну корисність.

Типова крива змінних витрат виробника завжди: спочатку опукла вгору, а потім вниз.

Типова крива сукупних витрат виробника завжди: спочатку опукла вгору, а потім вниз.

Типові змінні витрати мають таку властивість: із зростанням обсягу виробництва: завжди зростають.

Типові сукупні витрати мають таку властивість: із зростанням обсягу виробництва: завжди зростають.

У будь-якій конкурентній галузі ціна рівноваги довгострокового періоду встановлюється на рівні: мінімуму АТС.

У випадку встановлення відсоткового податку на виробників: крива пропозиції зміститься ліворуч, змінивши кут нахилу, рівноважна ціна зросте, а рівноважний обсяг зменшиться.

У випадку встановлення податку з одиниці товару на виробників: крива пропозиції зміститься ліворуч паралельно до початкової, рівноважна ціна росте, а рівноважний обсяг зменшиться.

У випадку двосторонньої монополії на ринку праці рівноважна ціна скоріше за все буде дорівнювати: якійсь величині, що менша за рівноважну ціну монополії, але більша за рівноважну ціну монопсонії.

У випадку зниження ціни нижчого блага: ефекту заміни спонукатиме споживача збільшити обсяг попиту на нього, а ефект доходу зменшити; загальний ефект полягає у збільшенні обсягу попиту на нього; ефект заміни перевищує ефект доходу; всі відповіді правильні.

У випадку, коли, не дивлячись на зміну ціни товару, загальний виторг не змінюється, коефіцієнт цінової еластичності попиту: рівний 1.

У відповідності з теорією граничного виробництва крива попиту на працю на конкурентному ринку: співпадає з кривою граничного продукту праці у грошовому вимірі.

У довгостроковому періоді для фірми: всі витрати є змінними.

У довгостроковому періоді нові фірми увійдуть в конкурентну галузь, якщо: ціна перевищує довгострокові середні витрати типової фірми галузі.

У довгостроковому періоді фірма за досконалої конкуренції: працює на рівні нульового прибутку.

У довгостроковому періоді: фірми, які працюють в умовах досконалої конкуренції, отримують нульовий економічний прибуток; фірми, які працюють в умовах монополістичної конкуренції, отримують нульовий економічний прибуток; олігополісти та монополісти, як правило, отримують економічний прибуток; всі відповіді правильні.

У довготерміновому періоді за монополії порівняно з монополістичною конкуренцією: продукції виробляється менше, але ціна є вищою.

У довготерміновому періоді за монополістичної конкуренції порівняно з монополією: продукції виробляється більше, але ціна є нижчою.

У довготерміновому періоді монополістична конкуренція: має спільні риси лише з досконалою конкуренцією.

У довготерміновому періоді фірма за монополістичної конкуренції: працює на рівні нульового прибутку.

У довготерміновому періоді фірма-монополіст: має прибуток.

У довготерміновому періоді: фірми, які оперують в умовах монополістичної конкуренції, отримують нульовий економічний прибуток; високі вхідні бар’єри для вступу на ринок роблять можливими отримання олігополістом економічного прибутку; Фірми, які оперують в умовах досконалої конкуренції, отримують нульовий економічний прибуток; всі відповіді вірні.

У короткостроковому періоді конкурентна фірма припинить виробництво за умови, що: її сукупний виторг не покриває сукупних витрат.

У короткостроковому періоді фірма виробляє 500 одиниць продукції. Середні змінні витрати складають 2 грн., середні постійні витрати складають 0,5 грн. Загальні витрати становитимуть: 1250 грн.

У короткостроковому періоді фірма за досконалої конкуренції: може мати прибуток, може не мати прибутку, може нести збитки.

У короткостроковому періоді фірма, що діє на ринку досконалої конкуренції, припинить виробництво, коли виявиться, що: ціна менша мінімальних середніх змінних витрат.

У короткотерміновому періоді за досконалої конкуренції порівняно з монополістичною конкуренцією: продукції виробляється більше, але ціна є нижчою.

У короткотерміновому періоді за монополістичної конкуренції порівняно з досконалою конкуренцією: продукції виробляється менше, але ціна є вищою.

У короткотерміновому періоді монополістична конкуренція: має спільні риси і з досконалою конкуренцією, і з монополією.

У короткотерміновому періоді фірма за монополістичної конкуренції: може мати прибуток, може не мати прибуток, може мати прибутку, може нести збитки.

У короткотерміновому періоді фірма-монополіст: завжди має прибуток.

Удосконалення технології переміщує: криву пропозиції праворуч.

Умовою забезпечення оптимальної структури економіки є: рівність граничної норми трансформації граничній нормі замінам благ для всіх споживачів.

Учасник картелю може збільшити свій прибуток у короткостроковому періоді, якщо: збільшить обсяг випуску продукції понад встановлену квоту.

Фірма досягає мінімального рівня витрат, коли: граничні продукти всіх факторів виробництва однакові; граничні продукти факторів виробництва дорівнюють нулю; граничні продукти всіх факторів виробництва дорівнюють їх цінам; Правильної відповіді немає.

Фірма є монопсонією на ринку праці, але не має монопольної влади на ринку готової продукції. Порівняно із конкурентними фірмами, вона буде: наймати менше робітників і встановлювати більш низьку заробітну плату.

Фірма за монополістичної конкуренції: має обмежену монопольну владу.

Фірма планує взяти банківську позику на будівництво на будівництво нового підприємства. Процентна ставка становить 18% річних. Очікувана норма прибутку – 20%. За цих умов фірма: буде будувати нове підприємство.

Фірма у стані рівноваги на ринку монополістичної конкуренції несе збитки, якщо: АТС>P.

Фірма у стані рівноваги отримує на ринку монополістичної конкуренції прибуток у разі, якщо: АТС<P.

Фірми зацікавлені в мінімізації витрат. Вони можуть досягти цього, якщо будуть: дотримуватись рівності між граничною нормою технологічного заміщення факторів та співвідношенням цін цих факторів.

Форма і нахил кривих байдужості залежать: від ступеня замінності благ у споживанні.

Форма мінімізує видатки на ресурси, якщо: співвідношення між граничними продуктивностями та цінами всіх ресурсів однакові.

Функція реакції у моделі Бертрана: визначає ціну продукції одного олігополіста за кожного заданого рівня ціни, встановленої іншим.

Функція реакції у моделі Курно: ??? визначає ціну продукції одного дуополіста за кожного заданого обсягу виробництва іншого.

Центральними суб’єктами мікроекономічного аналізу є: споживач і фірма.

Ціна рівноваги – це: ринкова ціна, за якої обсяг попиту дорівнює обсягу пропозиції.

Ціна товару одиниці Х складає 1,5 грн., а товару Y – 1 грн. Якщо споживач оцінює граничну корисність товару Y у 30 ютилей, то при якій граничній корисності товару Х він максимізує корисність набору з цих двох товарів? 45 ютилей.

Цінова дискримінація – це: продаж за різними цінами однієї й тієї ж самої продукції різним покупцям.

Ціною позичкового капіталу є: процент.

Чим можна пояснити зміщення кривої пропозиції на товар А? Зміною цін на ресурси, необхідних для виробництва товару А.

Чим можна пояснити зміщення кривої пропозиції на товар ліворуч і вгору? зростанням цін на вхідні ресурси.

Що з нижченаведеного є корегуючою субсидією: надбавки до заробітної плати за шкідливих для здоров’я умов праці.

Що з перерахованого відноситься до чистих суспільних благ? Судова система.

Що може призвести до збільшення рівноважної ціни товару? збільшення попиту на товар.

Яка з наступних проблем є мікроекономічною? Вплив зміни ціни нафти на виробництво автомобілів.

Яка з подій не змістить кривої попиту на кольорові олівці? підвищення ціни на кольорові олівці.

Яке з наступних видів витрат беруться до уваги при прийнятті рішень щодо оптимального виробництва фірми? середні змінні витрати.

Яке з наступних визначень найбільш точно відповідає поняттю “ нормальний прибуток ”: мінімальний прибуток, необхідний для продовження фірмою діяльності даного спрямування.

Яке з наступних тверджень означає, що умови досконалої конкуренції не виконуються? Крива попиту на продукт фірми має від’ємний нахил.

Яке з наступних явищ є несумісним з досягненням загальноекономічної рівноваги? Монополія.

Яке з тверджень є неправильним? Еластичність попиту за ціною тим вища: чим більш дефіцитним є товар.

Яке із вказаних нижче значень коефіцієнта еластичності співпадають за доходами відноситься до товарів першої необхідності? Більше 0, але менше 1.

Які з наведених характеристик належать до благ нижчої споживчої цінності? Попит на благо скорочується, якщо доходи домогосподарства зростають.

Які з ринкових структур відносяться до ідеальних? Досконала конкуренція та монополія.

Які з ринкових структур відносяться до реальних? Монополістична конкуренція та олігополія.

Якщо AVC зростають із зростанням обсягу виробництва, то для відповідних обсягів: МС завжди зростають.

Якщо AVC скорочується із зростанням обсягу виробництва, то для відповідних обсягів: МС повинні бути нижчими від AVC.

Якщо AVC скорочується із зростанням обсягу виробництва, то для відповідних обсягів виробництва: АТС також скорочуються.

Якщо будь-яка кількість може бути продана за однією і тією ж ціною, що попит на даний товар є абсолютно еластичним.

Якщо виробництво певної продукції супроводжується значними зовнішніми вигодами і внаслідок державного коригування ринкової ситуації вони будуть враховані, то: кількість виробленої продукції зросте.

Якщо граничний продукт (МР) змінного фактора досягає максимального значення – це означає, що в цій точці: зростає і середній (АР), і сукупний продукт (ТР).

Якщо граничний продукт (МР) при певному значенні змінного фактору (х) дорівнює нулю, це означає, що в цій точці: сукупний продукт (ТР) набуває максимального значення.

Якщо два товари виробляються за умов постійного ефекту від масштабу і підприємство використовується всі ресурси в однакових пропорціях, крива виробничих можливостей для цих товарів: не може бути визначена, враховуючи наведену інформацію.

Якщо за даного розподілу ресурсів у скриньці Еджворта ізокванти двох товарів є дотичними, то: граничні форми технологічної заміни в обох галузях рівні.

Якщо за даного розподілу благ криві байдужості двох споживачів у скриньці Еджворта є дотичними, то: граничні норми заміни благ в обох споживачів рівні.

Якщо за певного обсягу виробництва граничні витрати монопольно конкурентної фірми менші за її середні витрати і дорівнюють граничному доходу, то це означає, що: фірма досягла рівноважного обсягу виробництва.

Якщо лінійні криві попиту і пропозиції є типовими спадною і зростаючою, то з встановленням податку на виробників: рівноважна ціна зростає на меншу величину, ніж величина податку.

Якщо на конкурентному ринку праці встановиться рівновага, то: заробітна плата робітників дорівнюватиме цінності граничному продукту праці.

Якщо номінальна процентна ставка становить 10%, а темп інфляції визначений 4% за рік, то реальна ставка становить у %: 6.

Якщо платниками податку законодавчо визначені покупці, то податковий тягар: буде розподілений між покупцями і продавцями.

Якщо попит на сільськогосподарські продукти нееластичний, то при гарному врожаї доходи фермерів: скоротяться, бо відносне зниження цін буде більшим за відносне збільшення обсягу продажів.

Якщо попит на товар фірми-монополіста еластичний, то, збільшуючи ціну, фірма: скоротить свій дохід.

Якщо попит на товар фірми-монополіста еластичний, то, зменшуючи ціну, фірма: збільшить свій дохід.

Якщо попит на товар фірми-монополіста нееластичний, то, збільшуючи ціну, фірма: збільшить свій дохід.

Якщо попит на товар фірми-монополіста нееластичний, то, зменшуючи ціну, фірма: скоротить свій дохід.

Якщо праця і капітал є ресурсами-взаємодовнювачами, то у разі підвищення ціни капіталу: попит фірми на працю скоротиться.

Якщо праця і капітал є ресурсами-замінниками, а ефект обсягу випуску переважає ефект заміни, то зі зростанням ціни капіталу: попит фірми на працю скоротиться.

Якщо пропозиція товару зображується вертикальною лінією, то можна стверджувати, що вона є: абсолютно нееластичною.

Якщо пропозиція товару нееластична, а попит на нього скорочується, то загальний виторг продавця: скорочується.

Якщо рухатись вниз по ізокванті, гранична норма технологічного заміщення (MRTS): зменшуватиметься.

Якщо у двох індивідів криві байдужності між двома товарами мають вигляд прямих ліній та в обох однакова гранична норма заміщення між ними, то контрактна крива у діаграмі Еджворта є: поверхнею всієї діаграми.

Якщо уряд регулює природну монополію і виходить лише із вимоги ефективності, тоді ціна має бути встановлена на рівні: граничних витрат (МС).

Якщо фірма досягає оптимального співвідношення ресурсів, яке максимізує прибуток, вона одночасно: мінімізує витрати.

Якщо ціна нормального товару А знижується, то споживач придбає цього товару менше; споживач не змінить обсягів свого споживання; споживач придбає цього товару більше; всі відповіді неправильні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]