Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Mikroekonomika_vidpovidi_na_testi

.docx
Скачиваний:
877
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
33.82 Кб
Скачать

Альтернативна вартість вимірюється: кількістю одного блага, від якої потрібно відмовитись заради одержання додаткової одиниці іншого блага.

Альтернативна вартість нової лікарні – це: та кількість інших продуктів, виробництвом яких довелося пожертвувати, щоб побудувати цю лікарню.

Альтернативними витратами досліджуваного інвестиційного проекту являються: очікуваний ефект від найкращого альтернативного проекту.

Альтернативні витрати здобуття освіти не включають: вартість продуктів харчування.

Аналіз загальної рівноваги: визначає ціни одночасно на всіх ринках; припускає можливість зворотного зв’язку; може одночасно розглядати ринки товарів і ресурсів.

Аналіз часткової рівноваги відрізняється від аналізу загальної рівноваги тим, що він: ґрунтується на припущенні про те, що зміни цін на одному ринку не викликають суттєвих змін на іншому.

Будь-яка фірма виробляє оптимальний обсяг продукції, якщо її граничні витрати дорівнюють середнім сукупним витратам.

Бюджетне обмеження споживача – це: сукупність споживчих кошиків, доступних споживачеві за даного рівня цін та його бюджету.

Бюджетні лінії: можуть бути як прямими, так і ламаними.

В якості бар’єру для проникнення до галузі нових виробників можуть бути: патенти та ліцензії, більш низькі витрати великого виробництва; законодавчо оформлені виключні права, всі варіанти правильні.

Величини дефіцитів і надлишків, що виникають унаслідок державного втручання в ринкове ціноутворення і відхилення цін від рівноважних: прямо залежать від еластичності попиту та пропозиції.

Весь споживчий надлишок присвоює фірма, яка: здійснює повну цінову дискримінацію.

Взаємозв’язок між можливими варіантами сполучень факторів виробництва та заданим обсягом продукції відображається за допомогою: виробничої функції.

Взаємозв’язок між можливими варіантами сполучень факторів для виробництва фіксованого обсягу продукції відображається за допомогою: ізокванти.

Ви припускаєте, що, коли ваша фірмі знизить свою ціну, конкуренти відповідно знизять свої ціни, але якщо ви підвищите її, жодна фірма не візьме з вас приклад. Це означає, що ваша фірма: має ламану криву попиту.

Вигода фірми від найму робітників на конкурентному ринку праці: це додатковий прибуток фірми від підвищеної продуктивності праці всіх найнятих робітників, крім останнього; утворюється як різниця між сумою граничних дохідностей всіх найнятих робітників за мінусом видатків на заробітну плату; утворює її неявні витрати і є її нормальним прибутком.

Використання при прийняття рішень «принципу більшості» не може забезпечення ефективності через те, що: він не враховує особливостей індивідуальних уподобань.

Виробнича функція показує: максимальний обсяг випуску продукції фірмою при використанні різних сполучень заданих вхідних ресурсів.

Внаслідок встановлення податку на виробників: ціна попиту перевищуватиме ціну пропозиції на величину податку.

Встановлення державою мінімальної заробітної плати, яка перевищує рівень рівноважної, може призвести до: скорочення числа зайнятих на конкурентному ринку праці та збільшення їх числа на монополістичному ринку праці.

Встановлення державою ціни на рівні, вищому за рівноважний, викликає: появу стійкового надлишку товару.

Гранична корисність визначається як: приріст загальної корисності при зростанні обсягу споживання блага на одиницю.

Гранична норма технологічної заміни праці капіталом має вигляд: MRTSLK =- MPL / MPK.

Гранична факторна виручка визначає: попит на фактори виробництва.

Граничний виторг конкурентної фірми перевищує її граничні витрати. Фірма зможе збільшити економічний прибуток, якщо: збільшить обсяг виробництва.

Граничний дохід є не нижчим, ніж ринкова ціна для фірми, що функціонує в умовах: досконалої конкуренції.

Граничний продукт фактора виробництва у грошовому вимірі: рівний зміні загального розміру виторгу при використанні додаткової одиниці фактора виробництва.

Граничні витрати залучення фактора для фірми, що купує цей фактор, на досконало конкурентному ринку: постійні.

Граничні витрати на залучення фактора виробництва для невеликої фірми, що закуповує його на досконало конкурентному ринку: постійні.

Граничні витрати на оплату праці: являють собою збільшення сукупних витрат на працю при наймі додаткового працівника.

Граничну вигоду фірми від інвестицій визначає: очікувана гранична норма віддачі.

Двостороння монополія на ринку означає, що: на ринку діє один монополіст і один монополіст.

Державне втручання у функціонування ринкової економіки обґрунтоване у випадку: існування численних сфер неспроможності ринку.

Дія закону спадної віддачі означає, що: зі збільшенням змінного фактора виробництва середній продукт цього фактору збільшується, досягаючи свого максимуму, а потім знижується.

Для взаємозамінних товарів перехресна еластичність попиту: більша нуля.

Для виробництва, що характеризується незмінною пропорцією факторів, величина граничної норми технологічного заміщення буде дорівнювати: нулю.

Для товару Гіффена характерно: обсяг споживання товару зростає із зростанням ціни.

Для фірми-покупця на конкурентному ринку праці пропозиція праці: співпадає з кривими середніх та граничних видатків фірми на працю ; є горизонтальною прямою на рівні рівноважної ставки заробітної плати; є абсолютно еластичною.

До зрушення кривої попиту на ресурс призводить: підвищення продуктивності ресурсу.

До нецінових детермінант попиту на ресурс належить: попит на готову продукцію; продуктивність ресурсу; зміна ціни інших ресурсів; всі відповіді правильні.

До ринків капіталу не відносяться: ринок праці.

До специфічних методів мікроекономічних досліджень належать: граничний аналіз та економічне моделювання.

Довгострокова крива ринкової пропозиції конкурентної галузі: залежить від динаміки цін ресурсів та їх впливу на пропозицію; будується на основі припущення про змінне число фірм у галузі за кожного значення ціни; для галузі з постійним рівнем витрат є горизонтальною прямою, всі відповіді вірні.

Довгострокова рівновага на ринках монополістичної конкуренції означає, що: підприємства не отримують економічного прибутку.

Довгостроковий попит фірми на ресурс порівняно з короткостроковим, є: більш еластичним.

Досягнення максимального обсягу випуску за даної технології означає, що граничний продукт стає рівним нулю, а середній продукт спадає.

Економічна решта – це плата за ресурси: пропозиція яких абсолютно нееластична.

Економічне моделювання передбачає: застосування припущень, які спрощують ситуацію.

Економічний прибуток: відсутній на конкретному ринку в довгостроковому періоді.

Ефект доходу – це: Граничний приріст обсягу попиту за зміни реального доходу в умовах незмінності відносних цін товарів.

Ефект доходу має місце в наступному випадку: здешевлення товарів призводить до того, що споживач може купити більше даного товару, не скорочуючи обсягу придбання інших товарів.

Ефект заміни у моделі Хікса полягає у тому, що: зі зміною цін споживач змінює обсяг попиту на товар за незмінного рівня корисності.

Ефект зміни визначається: зміною відносної ціни блага.

Ефект зміни полягає у: зміні обсягу попиту внаслідок зміни відносних цін товарів за незмінного реального доходу споживача.

Ефекти заміни доходу за Слуцьким та Хіксом виявляють: додатне значення ефекту заміни за зниження ціни нижчого блага.

Ефективним є такий обсяг виробництва чистого суспільного блага, за якого: суспільні граничні витрати виробництва блага дорівнюють суспільним граничним вигодам його споживання.

З погляду суспільства найкращою ринковою структурою є: досконала конкуренція, монополія, дуополія, всі відповіді.

З точки зору загальної рівноваги монополіст, який максимізує власний прибуток, досягає: ні ефективного виробництва, ні ефективного розподілу.

За даного попиту на інвестиції їх величина: буде скорочуватись, якщо буде підвищувати процентна ставка.

За досконалої конкуренції порівняно з монополією: продукції виробляється більше, але ціна є нижчою.

За законом пропозиції зростання (за решти незмінних умов) супроводжується: зростанням обсягу пропозиції.

За зростаючої процентної ставки індивід схильний: зменшити поточні витрати.

За інших рівних умов попит на ресурс конкурентної фірми порівняно з попитом фірми-монополіста є: більш еластичним.

За монополії порівняно з досконалою конкуренцією: продукції виробляється менше, але ціна є вищою.

За яких умов фірма-монополіст максимальний прибуток? Граничні витрати рівні граничному доходу.

Загальна корисність росте, коли гранична корисність: збільшується чи зменшується , але є величиною позитивною.

Закон попиту передбачає, що: коли ціна товару падає, обсяг запланованих покупок зростає.

Залежність видатків споживачів від доходу для предметів першої та другої необхідності й предметів розкоші описують: криві Торнквіста.

Збільшення доходу споживачів графічно відповідає: паралельному зміщенню бюджетної лінії праворуч.

Згідно з теорією граничного виробництва, крива попиту на працю на конкурентному ринку співпадає з кривою: граничного продукту праці у грошовому вимірі.

Згідно правила оптимального використання ресурсу: використання ресурсу буду прибутковим, якщо гранична дохідність ресурсу дорівнює граничним видаткам на нього.

Земельна рента за інших рівних умов буде зростати, якщо: попит на землю зростає.

Зі зниженням ціни та зростанням обсягу попиту (припускаючи, що функція попиту лінійна): загальний виторг збільшується до точки, в якій еластичність рівна одиниці, після чого виторг зменшується.

Зменшення ціни на 5% призводить до зниження обсягу пропозиції на 8% . Це означає, що пропозиція: еластична.

Зміна якого фактора не викликає зрушення кривої попиту? Ціни товарів.

Зміни у рівні реальної заробітної плати можна визначити, порівнюючи зміни у рівні номінальної зарплати зі змінами у: рівні цін на товари та послуги.

Значення коефіцієнтів лінійної та дугової еластичності співпадають у випадку: абсолютно нееластичного попиту.

Зниження процентної ставки призведе до: зростання обсягу попиту на позичкові кошти.

Зовнішні ефекти виникають через те, що: ринкові ціни благ не відображають непрямих витрат та вигод.

Ізокванта ілюструє: різні комбінації ресурсів, я яких можна виробити заданий обсяг продукту.

Інвестиції в людський капітал означають, що: рішення про видатки на освіту приймаються так само, як і будь-які інші інвестиційні рішення, з врахування норми віддачі.

Карта кривих байдужості – це: сукупність кривих однакового рівня корисності, кожна з яких представляє деякий інший рівень.

Картель буде діяти успішніше, якщо: попит на продукцію картелю є менш еластичним; виробничі витрати фірм, що входять до картелю, приблизно однакові; фірми-учасники виробляють приблизно однакову кількість продукції; всі відповіді вірні.

Коефіцієнт еластичності показує: процентну зміну одного показника при зміні іншого на 1%.

Коли будь-яка кількість товару продається за однаковою ціною то попит на цей товар є: абсолютно еластичним.

Коли процентні ставки падають, споживач, котрий прагне у будь-якій ситуації максимізувати свою корисність, буде: заощаджувати менше, більше або так само, в залежності від його уподобань по відношенню до поточного і майбутнього споживання.

Коли ринкова ціна нижча за ціну рівноваги, то: виникає дефіцит товарів.

Коли середній продукт змінного фактору дорівнює величині граничного продукту, можна стверджувати, що при цьому: середні витрати є мінімальними.

Коли ціна нормального блага знижується, то: в результаті дії і ефекту заміни, і ефекту доходу споживач купує більше цього блага.

Конкурентна фірма, намагаючись максимізувати прибуток повинна наймати додаткових робітників тільки у тому випадку, коли: граничний продукт праці у грошовому вимірі перевищує ставку заробітної плати.

Корисність – це: задоволення, яке отримує людина від споживання благ.

Крива <дохід – споживання> показує: всі точки рівноваги споживача відповідно із зростанням його доходу.

Крива <дохід – споживання>: є висхідною для нормальних благ; має від’ємний нахил для нижчих благ; є вертикально. для нейтральних благ; всі відповіді правильні.

Крива <ціна – споживання> сполучає: всі точки рівноваги споживача, пов’язані зі зміною ціни одного з товарів.

Крива виробничих контрактів трансформується у: межу виробничих можливостей.

Крива виробничих контрактів у ресурсній скриньці Еджворта: ілюструє множину рівноважних станів виробників двох товарів; єдину множину точок Парето-ефективного міжгалузевого розподілу ресурсів; відображає трансформацію структури виробництва в економіці.

Крива Енгеля є прямою лінією з додатним нахилом, якщо: чистка даного блага у структурі споживання із зростанням доходу залишається незмінною.

Крива контрактів у продуктовій скриньці Еджворта: ілюструє динаміку обміну між двома споживачами; у кожній точці відповідає стану ринкової рівноваги та умові Парето-ефективності; відображає множину рівноважних контрактних цін, які можуть встановлюватися в обміні між двома суб’єктами.

Крива попиту переміститься праворуч і вгору в результаті: збільшення доходів споживачів.

Крива пропозиції конкурентної фірми у короткостроковому періоді – це: частина кривої граничних витрат, що розташована вище мінімального рівня кривої середніх змінних витрат.

Криві байдужості мають такі властивості: Криві байдужості, розташовані далі від початку координат, відповідають наборам з вищим рівнем корисності; вони ніколи не перетинаються; для абсолютної більшості благ є спадними; всі відповіді правильні!

Криві Енгеля характеризують: залежність обсягу споживання товару від доходу споживача.

Ламана крива попиту для олігополіста обов’язково передбачає: розрив у кривій граничного доходу.

Максимальна ефективність виробництва від застосовуваних факторів досягається тоді, коли: гранична норма технологічного заміщення дорівнює співвідношенню граничних продуктивностей факторів.

Максимальний обсяг випуску за певної технології досягається, якщо: граничний продукт дорівнює нулю, а середній продукт знижується.

Між рівнем освіти та величиною індивідуальних доходів: існує прямий зв'язок.

Мікроекономіка вивчає: поведінку індивідуальних господарських суб’єктів у різних ринкових структурах.

Мікроекономіка досліджує: поведінку окремих економічних суб’єктів, котрі приймають рішення в умовах обмеженості ресурсів.

Міський метрополітен може слугувати прикладом: природної монополії.

Монополіст, який максимізує прибуток, буде зменшувати ціну на свій продукт, якщо: граничний дохід вище граничних витрат.

Монополістична конкуренція характеризується тим, що: фірми випускають диференційовану продукцію.

Монополія є неефективною з позицій суспільства, оскільки: ціна за монополії вище, ніж на досконало-конкурентному ринку.

Монопсонія – це ринкова структура, за якої: на ринку багато продавців і лише один покупець.

На відміну від конкурентної фірми монополіст: може впливати на ціну свого продукту.

На відміну від конкурентної фірми проста монополія прагне: виробляти продукції менше, а ціну встановлювати вищу.

На відміну від моделі дуополії Курно, у моделі Бертрана: Обидві фірми одержують нульовий економічний прибуток; крива реакції визначає ціну продукції одного олігополіста за кожного заданого рівня ціни, встановленої іншим; кожна фірма у стані рівноваги виробляє більше продукції за нижчою ціною; всі відповіді вірні.

На відміну від моделі Слуцького, у моделі Хікса: компенсуюча бюджетна лінія є дотичною до початкової поверхні байдужості.

На ринку монополістичної конкуренції джерелом ринкової влади фірм є: диференціація конкуренції.

На якій аксіомі базується доведення неможливості перетину кривих байдужості? Транзитивності.

Надання субсидії виробникам: дозволяє збільшити пропозицію; переміщує криву пропозиції праворуч на величину субсидії по вертикалі; призводить до зниження рівноважної ціни і збільшення рівноважного обсягу продукції; всі відповіді правильні.

Надходження до державного бюджету від встановлення акцизного податку зростатимуть, якщо: попит на товар нееластичний.

Найвірогідніше, що учасник картелю збільшив би свій прибуток: продаючи свої товари за нижчою ціною, ніж у інших учасників картелю.

Наявність від’ємного зовнішнього ефекту виявляється в тому, що: має місце перевиробництва блага.

Наявність зовнішніх ефектів призводить до таких негативних наслідків, як: неефективність розміщення ресурсів.

Наявність зовнішніх ефектів призводить до: неефективної з погляду суспільства рівноваги на ринку; необхідності втручання держави; заниженої ціни товару.

Наявність позитивних або негативних зовнішніх ефектів призводить до того, що без їх коригування: ціна завжди є заниженою.

Негативні зовнішні ефекти приводять до того, що товар: випускається в надмірній кількості і на нього призначаються надто низькі ціни.

Недосконала конкуренція має місце тоді, коли: фірми володіють ринковою владою.

Недосконало конкурентними є ринки: монополії, олігополії та монополістичної конкуренції.

Необхідними умовами досягнення повної системної ефективності є: ефективність за споживанням та обміном; ефективність розподілу ресурсів між галузями; ефективність за використанням ресурсів у виробництві.

Обмежені можливості ринку суспільних благ: здатністю споживачів ухилятися від оплати спожитих благ.

Обсяг попиту на ресурс залежить від: ціни продукту, який виробляється за допомогою цього ресурсу; ціни даного ресурсу; граничної продуктивності ресурсу; всі відповіді правильні.

Олігополістичний ринок має таку спільну рису з ринком монополістичної конкуренції: фірми мають ринкову владу.

Олігополістичний ринок схожий з ринком монополістичної конкуренції тому, що: фірми володіють владою.

Олігополія – це ринкова структура, де оперує: невелика кількість фірм, які конкурують між собою.

Оптимальним способом підвищення заробітної плати членів профспілки – монополіста на ринку праці є: сприяння підвищенню попиту на працю.

Оскільки попит на продукцію монополії є спадними, це означає, що за умови збільшення пропозиції монополіста: крива середнього доходу розташована вище кривої граничного доходу.

Основна економічна суперечність, що вивчається мікроекономікою, зумовлена: безмежністю потреб та обмеженістю ресурсів, необхідних для їх задоволення.

Парето-ефективний розподіл ресурсів за умов монополії досягається лише у випадку, коли: монополіст застосовує досконалу цінову дискримінацію;

Перешкодою для досягнення Парето-ефективного розподілу ресурсів може стати: монополія; неповна інформація; встановлення податків.

Перший закон Госсена стверджує, що: кожна наступна одиниця блага приносить споживачу менше задоволення, ніж попередня.

Під постійними витратами розуміються: витрати, які мають місце навіть тоді, коли нічого не виробляється.

Підприємство, що закуповує ресурси на досконало конкурентних ринках і реалізує свою продукцію також на досконало конкурентному ринку, повинно: залучати ресурси до того моменту, поки додатковий обсяг виробництва, що припадає на одиницю вартості ресурсу, не стане однаковим для всіх ресурсів.

Повне використання всіх ресурсів показує будь-яка точка, що лежить: на кривій виробничих можливостей.

Позитивне рішення стосовно будівництва мосту, який приноситиме десятивідсотковий прибуток упродовж 200 років експлуатації буде прийнято за умови, що банківська процентна ставка складає: менше 10%;

Положення та нахил кривої байдужості для окремого споживача пояснюється: тільки його вподобаннями.

Поняття “ досконало конкурентна фірма ” передбачає, що: це фірма, яка не чинить впливу на формування ринкової ціни.

Попит на ресурс залежить від: цін ресурсів-замінників; цін взаємодоповнюваних ресурсів; ціни продукту, який виробляється за допомогою даного ресурсу, всі попередні відповіді вірні.

Постійні витрати – це: Витрати, які не залежать від обсягу виробництва.

Поточна дисконтова на цінність – це: сьогоднішнє значення суми, яка може бути виплачена у майбутньому.

Похідний попит на фактори виробництва визначається: попитом на продукт, що виробляється за допомогою фактору.

При збільшенні ставок заробітної плати: відбудеться скорочення зайнятості, якщо попит на працю еластичний.

При падінні заробітної плати індивід, що прагне максимізувати свою корисність: може мати місце будь-який із названих варіантів.

При підвищенні заробітної плати обсяг пропозиції праці з боку робітника може скоротитись, якщо: ефект доходу перевищує ефект заміни.

При прийнятті рішення про інвестиції фірми беруть до уваги: реальну процентну ставку.

Принцип раціональності поведінки означає, що: кожна людина робить вибір, максимізуючи власну вигоду.

Припустимо, що пропорція товару Х абсолютно нееластична. Якщо попит на цей товар виросте, то ціна рівноваги: збільшиться, а обсяг рівноваги залишиться незмінним.

Прихильники точки зору на монополістичну конкуренцію як достатньою ефективну та вихідну споживачам стверджують, що: диференціація продукту сприяє кращій реалізації різноманітних уподобань споживачів.

Проблема обмеженості ресурсів може бути вирішена, якщо: всі країни світу стануть постіндустріальними суспільствами; люди зможуть відмовитися від конкуренції на користь співпраці; будуть відкриті практично невичерпні джерела енергії.

Продукт має корисність, якщо він: здатний задовольнити яку-небудь потребу споживача.

Продуктова скринька Еджворта: є графічною моделлю оптимізації рішень щодо ефективного розподілу благ в обміні між двома споживачами; ілюструє всі можливі варіанти розподілу двох благ між двома споживачами; визначає обсяги запасів двох благ.

Пропозиція землі: абсолютно нееластична.

Профспілка на ринку праці: може підвищити заробітну плату за рахунок скорочення зайнятості; може максимізувати зайнятість працівників галузі, якщо встановить ставку зарплати на рівнв конкурентної; є монополістом.

Реалізація ринкової влади в умовах монополії означає, що: ціна більша, ніж граничний дохід.

Регулювання позитивних зовнішніх ефектів пов’язано з: забезпечення обсягу споживання блага, відповідного рівню суспільних граничних вигод.

Ресурсна скринька Еджворта: є графічною моделлю оптимізації рішень щодо міжгалузевого розподілу ресурсів; у точках дотику ізоквант виробництва двох товарів до ізокости відображає множину ефективних міжгалузевих розподілів ресурсів; ілюструє множину можливих міжгалузевих розподілів ресурсах.

Ринки досконалої та монополістичної конкуренції мають таку загальну рису: на ринку оперують багато покупців та продавців.

Ринкова процентна ставка: визначається внаслідок взаємодії між попитом га позичкові кошти та їх пропозицією; є рівноважною ціною позичкових коштів; відповідає рівності граничного продукту капіталу в грошовому виразі видатків на капітал.

Ринок товару знаходиться у стані рівноваги, якщо: за певною ціною плани покупців щодо покупок співпадають з планами продавців щодо продажу; обсяг попиту на товар дорівнює обсягу його пропозиції; на ринку не існує ні надлишку, ні дефіциту товару; всі відповіді правильні.

Рівновага споживача з точки зору кардиналістської теорії означає: максимізацію сукупної корисності за даного бюджетного обмеження.

Рівновага споживача на карті кривих байдужості – це: Спільна для бюджетної лінії байдужості точка, в якій нахил бюджетної лінії та кривої байдужості співпадають.

Розподіл ресурсів є Парето-ефективним, коли: жоден суб’єкт не може поліпшити свого стану, не погіршуючи при цьому стану іншого.

Середні змінні витрати досягають мінімальної величини за обсягу виробництва, який характеризується: рівністю МС та АТС.

Середні змінні витрати мають таку властивість: із зменшенням обсягу виробництва: інколи спочатку зменшуються, а потім зростають.

Середні змінні витрати мають таку властивість: із зростанням обсягу виробництва: спочатку зменшуються, а потім зростають.

Середні постійні витрати мають таку властивість: із зменшенням обсягу виробництва: завжди зменшуються.

Середні сукупні витрати досягають мінімальної величини за обсягу виробництва, який характеризується: рівністю МС та АТС.

Середні сукупні витрати мають таку властивість: із зменшенням обсягу виробництва: інколи спочатку зменшуються, а потім зростають.

Середні сукупні витрати мають таку властивість: із зростанням обсягу виробництва: спочатку зменшуються, а потім зростають.

Середній продукт досягає свого найбільшого значення (за незмінної технології), якщо він: дорівнює граничному продукту.

Середній продукт змінного фактора – це: сукупний обсяг випуску продукції, який припадає на одиницю змінного фактора за умови незмінності всіх інших.

Скорочення пропозиції товару веде до збільшення: попиту на взаємозамінні товари.

Споживач вибирає споживчий набір, представлений точкою, що лежить всередині площини, обмеженої бюджетною лінією. Отже він: не повністю використовує свій бюджет.

Ставка процента по облігаціях буде тим нижчою, чим: короткий термін, на який вони впущені.

Стан рівноваги виробника досягається тоді, коли: співвідношення цін факторів дорівнює співвідношенню їх граничних продуктів.

Станції для заправки пальним є прикладом фірми, що працює на ринку монополістичної конкуренції. Що з перерахованого Ви вважаєте нетиповим для неї? економічний прибуток у довгостроковому періоді.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]