Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
programa_ist_ukr_kult_11.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
368.13 Кб
Скачать

Експрес-контроль:

2 бали нараховуються студентам, які вільно володіють навчальним матеріалом, орієнтуються в темі та аргументовано висловлюють свої думки.

1 бал отримують студенти, які володіють матеріалом частково та можуть лише окреслити деякі аспекти питання.

Підготовка творчих завдань, есе, дайджестів, бібліографії:

Підготовка творчих завдань:

Творчі завдання – це форми роботи, які дають студенту можливість закріпити знання теоретичного курсу шляхом застосування їх на практиці за допомогою своїх креативних здібностей та якостей. Як правило, це підготовка до семінарського заняття, проведеного у формі ділової гри, виконання письмових робіт, які на відміну від есе, потребують не тільки висловити свою авторську думку, але й проаналізувати певний масив джерел для створення практичного висновку (скласти порівняльну таблицю або характеристику, діаграму, зробити комп’ютерну презентацію в Power Point).

2 бали одержують студенти, які повною мірою, чітко, логічно, аргументовано, із застосуванням власних творчих здібностей виконують необхідний вид роботи.

1 бал одержують студенти, які поверхнєво виконали необхідне завдання.

0 балів отримують студенти, які механічно переписали з підручників чужі думки і не зробили власного аналізу матеріалу.

Написання есе:

Есе – це суб’єктивний, індивідуальний, самостійний простір, де формуються позиції, висловлюються думки, передбачення та демонструється відповідне індивідуалізоване ставлення. Головна мета есе – це викладення самостійного бачення студентом проблеми, питання, теми на підставі опрацьованого матеріалу та аргументів.

2 бали отримують студенти за здатність в есе побудувати, довести власну позицію з певної проблеми на підставі набутих знань та проявити здатність до застосування аналітичних підходів, моделей тощо.

  1. бал отримують студенти, в есе яких існує брак аргументації, доказів, доводів, висновків; надмірне та поверхневе оперування даними; проста констатація фактів замість їхнього узагальнення.

0 балів отримують студенти, в есе яких існують викладення точок зору інших при «замовчуванні» власної позиції.

Написання дайджесту:

Дайджест – одна з форм реферування статей. Підготовка дайджесту цілком виправдана тим, що в наш час дуже швидко змінюються погляди на ту чи іншу проблему, навчальна література не завжди своєчасно висвітлює проблему.

Дайджест – аналітична робота, яку студент виконує, спираючись на періодику, і подає письмовому вигляді. Студент у стислому вигляді окреслює проблему та, спираючись на текст, аргументує позицію автора.

Оцінювання відбувається у наступній відповідності:

2 бали виставляється, якщо робота зроблена на підставі наукових журналів, тижневих газет, тематика яких відповідає програмі курсу «Політологія», чітко визначена та обґрунтована позиція авторів, а також своя власна;

1 бал – робота зроблена на основі популярних газет і журналів, мало пов’язана з тематикою курсу, аналіз поверхневий і текст – невпорядкований.

0 балів одержують студенти, які не зробили власний аналіз джерел за темою, а лише навели «готові» тексти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]