Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab2.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
8.25 Mб
Скачать

Хід роботи

  1. Відкрити вікно My computer (Мій комп'ютер). Двічі клацніть на його піктограмі лівою клавішею миші.

  2. Розгорнути вікно на весь екран.

  3. Надати вікну нормального вигляду.

  4. Мінімізувати вікно.

  5. Розгорнути мінімізоване вікно. Клацніть на піктограмі My computer (Мій комп'ютер) на панелі задач.

  6. Закрити вікно. Закрити вікно можна одним із описаних способів.

  7. Знову відкрити вікно My computer (Мій комп'ютер).

  8. Змінити розміри вікна. Чи є у вікні смуги прокручування?

  9. Зменшити розміри вікна, щоб з'явились смуги прокручування.

  10. Проекспериментувати зі смугами прокручування. Перетягніть бігунець або клацніть лівою кнопкою миші на кнопки вертикального перегляду.

  11. Вибрати найоптимальніший, на вашу думку, розмір вікна.

  12. Відкрити контекстне меню робочого поля вікна.

  13. Розташувати піктограми у вікні чотирма способами. Є чотири способи розташування піктограм у вікні: великі, малі, список, таблиця (детально). Виберіть у контекстному меню пункт View (Вигляд), перейдіть у його підменю, натисніть на стрілочку праворуч, і виберіть Large Icons (Великі) або List (Список). Зверніть увагу на зміни у вікні.

  14. Виконати пункти12-13, щоб задати інші три способи розташування піктограм у вікні.

  15. Розташувавши піктограми у вигляді таблиці - пункт Details (Таблиця), переписати у звіт характеристики (властивості) декількох об'єктів.

  16. Розташувати піктограми, вибираючи Large Icons (Великі) або Small Icons (Малі), але тепер необхідно скористатися засобами основного меню вікна. Виберіть в основному меню пункт View (Вигляд) і потрібний підпункт. Яке розташування піктограм Вам більше до вподоби? Якщо піктограм мало, то варто вибирати Large Icons (Великі), а якщо багато, то — Small Icons (Малі) або List (Cписок).

  17. Увімкнути/вимкнути панель інструментів і рядок стану у вікні. Скористайтеся відповідними командами пункту View (Вигляд) основного меню. Вмикання/вимикання відбувається шляхом повторного вико­нання потрібної команди. Діючий (активний) режим позначений біля команди меню "пташкою" або кружечком. Перемалюйте вигляд панелі інструментів вікна у звіт.

  18. Змінити розташування піктограм у вікні перетягуванням.

  19. Відкрити вікно диска С:. Дослідіть харак­теристики диска: обсяг диска, а також обсяг у байтах і відсотках вільного місця на диску. Щоб відкрити вікно диска, необхідно двічі клацнути мишею на його піктограмі. Дослідіть властивості диска, викликавши його контекстне меню. Для цього клацніть правою клавішею миші на чистому полі і виберіть пункт Properties (Властивості). Які об'єкти є у вікні? Закрити діалогове вікно.

  20. Почергово зробити активними інші вікна.

21.Упорядкувати вікна на екрані каскадом. Відшукайте вільне місце на панелі задач і клацніть на ньому правою клавішею миші. Якщо вільного місця немає, то спочатку розтягніть вікно на панелі задач. Виберіть в контекстному меню пункт Title (Вікно каскадом) (Мал.2.6)

Мал.2.6. Контекстне меню панелі задач

  1. Упорядкувати вікна так, щоб вони не перекривали один одного.

  2. Вибрати розташування вікон каскадом. Зробіть активним вікно My computer (Мій комп'ютер).

  3. Згорнути (мінімізувати) усі вікна. У контекстному меню панелі задач виконайте команду Minimize All Windows (Згорнути всі).

  4. Розгорнути мінімізоване вікно My computer (Мій комп'ютер). Зменшіть розміри вікна до квадратного вигляду і перетягніть вікно у центр екрана.

  5. Закрити вікно My computer (Мій комп'ютер).

  6. Закрити усі мінімізовані вікна об'єктів, піктограми яких є на Панелі задач.

  7. Виконати настроювання екрана (лише з дозволу викладача). Ознайомтесь з закладками діалогового вікна. На чистому місці робочого столу клацніть правою клавішею миші — отримайте контекстне меню робочого столу екрана. Виберіть пункт Properties (Властивості). Вікно, яке з'явиться, називається діалоговим вікном настроювання об'єкта. Воно має кілька закладок: Background (Фон), Screen Saver (Заставка), Appearance (Оформлення).

  8. Поекспериментувати з фоновим візерунком і малюнком на екрані. Для цього поклацайте у текстових полях над назвами фонових візерунків і малюнків. Тепер необхідно клацнути на закладці Appearance (Оформлення) і поекспериментувати з кольоровим оформленням кожного елемента екрана:клацніть над елементом, а потім на кнопках вибору кольору для фону і тексту. Якщо кольори підібрані вдало, то підтвердіть свій вибір, натиснувши на клавішу <ОК>, якщо ж ні, то натисніть на кнопку Cancel (Відмінити).

  9. Закінчити роботу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]