Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Present tenses Book.doc
Скачиваний:
110
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
601.6 Кб
Скачать

Ex. 12

Translate into English using the Present Indefinite, the Present Continuous, the Present Perfect or the Present Perfect Continuous.

А.

1. Вони другий день грають одну і ту ж партію; вони зробили уже 75 ходів. 2. Диригент ще не вийшов, а оркестранти уже на своїх місцях і налагоджують інструменти. 3. Невже ця книга все ще у нього? Скільки часу він її читає? 4. Він закінчив першу главу дисертації і пише другу. Він працює над дисертацією уже 2 роки. 5. Він наш тренер, з тих пір як я граю в цій команді. 6. Вони уже прийняли резолюцію по першому питанню? – Ні. Вони все ще сперечаються. Вони обговорюють це питання уже дві години і ще не прийшли ні до якої згоди. 7. Уже двадцять років, як я живу в цьому місті, а у вересні виповниться рівно 9 років, як я викладаю тут в інституті. 8. Зараз, коли ми пропрацювали стільки часу і набули достатній досвід і знання, ми бачимо, що нам ще потрібно вивчити.

В.

1. Яку статтю ви зараз перекладаєте? – Я перекладаю статтю про клімат Англії. 2. Стаття дуже довга, я ще не переклала її до кінця. 3. Я перекладаю статтю з тих пір, як повернулася додому. 4. Я перекладаю статтю уже цілу годину, але переклала тільки половину. 5. Я не переклала ні рядка з тих пір, як ви прийшли. 6. Наші студенти часто перекладають англійські статті. 7. Дайте мені ваш словник, коли закінчите перекладати статтю. 8. Скільки статтей ви переклали в цьому році? 9. Що ви тут робили за моєї відсутності? – Я перекладала статтю. Ось мій переклад. Чому ви переклали так мало? 10. Якщо ви не будете багато працювати, ви не перекладете текст на екзамені.

C.

Філософія життя

Жаркий літній день в Давньому Римі. Філософ перетинає Тибр в маленькому човні. Під час переправи він запитує у човняра: «Ти коли-небудь чув про філософію?» «Ні, - відповідає човняр, - я ніколи про це не чув. Що це таке?» «Мені дуже тебе шкода, - відповідає вчений чоловік, - ти втратив чверть свого життя, тому що це дуже цікава наука!» Вони пливуть уже декілька хвилин, як філософ знову запитує човняра: «А ти чув про астрономію, коли вчився в школі?» «Ні, я закінчив школу багато років тому і все забув. Я нічого не пам’ятаю,» - відповідає човняр. На це філософ знову говорить, що йому дуже шкода човняра, і що той втратив другу чверть свого життя. Проходить декілька хвилин і філософ знову човняру запитання: «А ти чув колись про алгебру?» І човняру доводиться зізнатися, що він ніколи нічого про це не чув. «В такому разі ти втратив третю чверть свого життя,» - говорить вчений. В цей момент човен налітає на великий камінь. Човняр вскакує і кричить: «Ти коли-небудь учився плавати?» «Ні, - відповідає вчений, - я ніколи не вивчав плавання.» Човняр сумно пояснює філософу, що той втратив все своє життя, так як човен тоне.

Мораль: В буденному життя практичні вміння бувають інколи необхідніші, ніж знання багатьох наук.

8

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]