Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
File 2.doc
Скачиваний:
74
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
808.96 Кб
Скачать

2. Explain the meanings of the following word combinations and use them to speak about green tourism in Ukraine:

  • boast a considerable historical and cultural legacy

  • scenic landscapes

  • recreation and curative potential

  • tend the livestock

  • process the agricultural raw materials

  • develop all kinds of craftsmanship

  • manual labour

  • the number of jobs shrinks

  • ecological ideas and preservation of environment

  • workshops

  • to be carried out

  • voluntary ecological certification

  • top priority

  • to litter the environs

3. You are a new member of the Union of Green Tourism Promotion in Ukraine. Suggest your own ideas to promote Ukrainian green tourism and attract more tourists to Ukraine.

4. Speak on the following issues:

1. Development of rural tourism in Ukraine.

2. Problems of rural tourism.

5. Render the text “Зелений туризм: дикий, але перспективний” in English using the active vocabulary.

A) Тільки третину прибутків від внутрішнього туризму в країні контролюють держава та ліцензований турбізнес

За даними Світової туристичної організації, сумарний обсяг ринку туризму в грошовому обчисленні еквівалентний 15% світового валового продукту, у структурі світової торгівлі послугами частка туризму становить 30%. А за прибутковістю туризм посідає друге місце після видобутку й переробки нафти. Це вже давно зрозуміли українці, які живуть у курортних областях. Держава визнає свою неспроможність у галузі внутрішнього туризму. У листопаді минулого року Держслужба туризму й курортів, підводячи підсумки туристичного сезону 2007 року на «круглому столі» в Міністерстві культури й туризму, зазначила в підсумковому звіті, що «туризм в Україні розвивається недостатньо: немає інформаційного поля, немає чіткої стабілізації в туристичній галузі». Там же прозвучав у цілому тривіальний висновок про те, що турфірми в основному заробляють гроші за рахунок відправлення українських туристів до Туреччини та Єгипту.

Деякі висновки міністерство вже зробило. 2008 року з бюджетних коштів на рекламну кампанію України як туристичного об'єкта буде витрачено 20 млн. грн. Цього замало, визнають у Держслужбі, Туреччина на рекламу своїх курортів щорічно виділяє $100 млн., але в попередні роки такої статті в держбюджеті взагалі не було.

Не всі упевнені в ефективності рекламної кампанії за державні гроші. Наприклад, на думку президента турфірми «Гамалія» Ігоря Голубахи, для України «нема сенсу себе рекламувати, оскільки нам нічого запропонувати». «Так, у нас гарна природа, гостинні люди, але в нас розбиті дороги й страшні аеропорти. А гідні умови проживання є тільки в Києві та у двох-трьох містах-мільйонниках. Одна надія на Євро-2012», — зауважив він. У компанії пана Голубахи частка внутрішнього туризму становить 40%, Але перелік напрямків уже багато років не розширюється — люди як їздили, так і продовжують їздити до Києва, у Крим, Карпати, Трускавець і Кам'янець-По-дільський. Пан Голубаха вважає, що головна причина стагнації галузі — не- виправдано завищені ціни в готелях.

6. Every region in Ukraine is famous for its nature, culture, monuments, landscape and hospitality of people. Make a project for the tourists to attract them to your own region. Persuade them that your region is unique and really worth visiting. Give your arguments in the form of presentation using the topical vocabulary of the texts ‘The Future of Ukranian Tourism’, ‘Green Tourism’.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]