Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

звіт по практиці

.docx
Скачиваний:
99
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
16.01 Кб
Скачать

Я, Глей Надія Вікторівна, проходила педагогічну практику «Позанавчальна виховна робота» в м. Києві, в загальноосвітній школі № 125, з метою отримання та вдосконалення практичних навичок, необхідних майбутньому вчителю для організації навчально-виховної роботи. Проведення виховних заходів виховало в мене молодого вчителя, основними ознаками якого є дисциплінованість і відповідальність, тому що я була зразком для учнів, і не могла допуститися помилки, так як це вплинуло б на ставлення учнів до мене, як до особистості. Саме тому необхідно було продумати свої дії, слова, щоб отримати бажані результати.

За мною була закріплена група продовженого дня, яка складалась з двох четвертих класів 4-А та 4-Б. Вихователем була – Альохіна Вікторія Володимирівна. Згідно документів група скаладалась з 30 учнів, але відвідувало групу приблизно 10-12 учнів. Вік учнів 9-10 років.

За час практики я ознайомилася з плануванням поза навчальної виховної роботи в молодших класах, навчилася вести документацію вихователя групи продовженого дня та реалізовувати задумане на практиці. За період практики було проведено безліч рухливих ігор та виховних заходів, що виховували в мені якості справжнього вихователя.

За час практики, мої наставники – Альохіна Вікторія Володимирівна та Сухопара Ірина Геннадіївна, допомогали мені опанувати необхідними вміннями, якими повинен володіти справжній вихователь.

Я навчилась:

- спостерігати й аналізувати різноманітні форми позакласної освітньо-виховної роботи;

- визначати конкретні виховні завдання з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей школярів;

- планувати виховну роботу в класі та ГПД на весь період практики;

- організовувати дитячий колектив на виконання поставлених завдань;

- проводити різноманітні форми роботи, які забезпечували б всебічний розвиток дітей;

- проводити різноманітні види позакласної освітньо-виховної роботи з учнями, а саме: бесіди, виховні години, конкурси, вікторини ,рухливі ігри, змагання, святкові ранки.

За період практики було помітно, що діти ставляться один до одного зі взаємоповагою, допомагають іншим в будь-яких ситуаціях, але інколи виникають непередбачувані ситуації. Рівень взаєморозуміння достатній, але частіше допомогають тільки друзям. Учні мають непогані відносини з іншими учнями школи: прислухаються до старших і допомагають меншим.

Мною було проведено 12 виховних заходів, з них 1 залікове. Виховні заходи спрямовані на розвиток та виховання учнів.

Які ж труднощі зустрілися на шляху під час проходження практики?

  1. Як виявилося, 4 клас – це вже дорослі діти, до яких потрібен особливий підхід. Адже спочатку діти до мене поставилися вороже і підпускали до себе на знайомство, зацікавити пограти в гру чи провести виховний захід було надзвичайним випробуванням, але це тривало лише 2 дні практики.

  2. Вибір виховного заходу – це повинен бути захід і цікавий, і повчальний, і найголовніше з достовірною фактичною інформацією. Якщо діти не схочуть слухати і їм набридне вони будуть порушувати дисципліну.

Практика пройшла вдало, я знову поповнила свій «багаж» новими знаннями, вміннями та навичками, відшліфовувала все те, що вже вмію і старанно вчилася новому.

Педагогічна практика закріпила впевненість у правильності вибору професії й фаху, викликала прагнення вивчати спеціальні та психолого-педагогічні дисципліни в інституті, вдосконалювати свої педагогічні здібності, розширювати свою ерудицію, показала функції вихователя групи продовженого дня й дала змогу випробувати себе в них.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]