Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

звіт

.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
35.33 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ Київський університет імені Бориса Грінченка

Педагогічний інститут

Звіт

про проходження педагогічної практики

з позанавчальної виховної роботи

студентки Грибук Катерини Юріївни

групи Поб-2-10-4.0д

Місце проходження практики:

гімназія №39

Керівник практики:

Шкарбан Людмила В'ячеславівна

Київ

2012

Я, Грибук Катерина Юріївна, проходила педагогічну практику з позанавчальної та виховної роботи в гімназії №39 Деснянського району м.Києва. Час проходження практики 08.02.12-25.04.12.

Директор гімназії: відмінник освіти України, учитель-методист Кулик Валентина Володимирівна. Заступники директора: з навчально-виховної роботи: Шакалова Юлія Сергіївна, Кучерявенко Тетяна Борисівна, Скорина Галина Петрівна; з виховної роботи: Черкасова Лариса Євгенівна.

Протягом проходження педагогічної практики в гімназії переді мною стояло два основних завдання, це – проведення виховних заходів з дітьми (бесіди, виховні години, конкурси, вікторини, рухливі ігри, змагання, святкові ранки тощо), спостереження за моїми колегами та аналіз їхньої роботи. Але в другому півріччі переді мною постало інше завдання – але триєдина функція залишилася – освітня, розвивальна і виховна. Метою проходження практики було отримання та вдосконалення практичних навичок роботи з учнями початкових класів, які в подальшому будуть необхідні мені для організації учбово-виховної роботи з дітьми. З кожним тижнем я удосконалювала свої практичні навички по роботі з дітьми.

У другому семестрі я була прикріплена до 2–В класу де вела з моїми колегами гурток «Оригамі». Вихователем групи продовженого дня була Закомірна Олена Миколаївна.

З першого дня практики з дітьми склалися хороші відносини, панувало взаєморозуміння і взаємоповага. Діти з задоволенням брали участь у гуртковій роботі, проявляли свою ініціативу при проведенні нами занять та допомагали один одному. Все це свідчить про те, що за цей рік ми здобули певні «основні» знання, вміння та навички при роботи з дітьми.

Проведення гурткових занять дали нам змогу якомога ретельніше познайомитися з дітьми, визначити їх інтереси та дослідити умови ефективного проведення занять які мають за мету розвинути дрібну моторику рук, увагу та пам'ять. В ході педагогічної практики була досліджена специфіка організації учбової діяльності учнів. Кожного тижня ми намагалися якомога ретельніше підібрати матеріал таким чином щоб зацікавити, вмотивувати їхню діяльність і спрямувати на розв’язання загально дидактичних завдань. Весь матеріал був наочно насиченим, мав зв'язок із життям дітей. Доручення дітям були чіткими та лаконічними. Дотримання часових інтервалів під час роботи дали змогу якомога ефективніше досягати поставленої нами мети в ході кожного заняття.

Отже за час проходження педагогічної практики з навчальної та виховної роботи я намагалась якомога ретельніше вивчити особливості кожної дитини і врахувати це під час проведення мною виховних занять так як індивідуальний підхід до кожної дитини має вирішальне значення як у навчальному так і у виховному процесі.