Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Звіт

.docx
Скачиваний:
527
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
18.8 Кб
Скачать

Звіт

про проходження

педагогічної практики

студентки III курсу

ДОмс 2-12-3 Од групи

Університетського коледжу

Київського університету

Імені Бориса Грінченка

Яцук Тетяни Олегівни

В першу чергу перед початком практики ми брали участь в установчій конференції. На ній ми отримали настанови щодо проходження практики і ознайомились з індивідуальним планом, веденням щоденника,обліком оцінювання роботи.

Перша педагогічна практика називалась «Помічник вихователя в групах раннього та дошкільного віку». Проходили ми її в дитячому навчальному закладі № 444 під керівництвом Любарової Віри Миколаївни , керівником від бази практики була Матвєєва Л.П. Термін проходження практики відбувся з 07.04.2014 року по 11.04.2014 року. На цій практиці ми ознайомилися з базою дитячого навчального закладу №444 з роботою вихователя, самостійно проводили освітньо - виховні процеси. Нас закріпили за другою молодшою групою, де ми проводили режимні процеси ( ранкові та денні прогулянки,різноманітні гігієнічні процедури, сніданок, обід, ігри самостійні та організовані, бесіди з дорослими та дітьми, сон , заняття:колективні, з під групою, індивідуальні, самостійні ). В групі ми ознайомилися з документацією ( перспективний план, план роботи вихователя, книга відвідування ). Також ми самостійно проводили окремі режимні процеси, ігри – заняття, індивідуальні роботи з дітьми з різних розділів програми, складали конспект гри – заняття і виготовляли зразки дидактичних посібників.

Друга практика називалась «Навчальна практика». Проходили цю практику в дошкільному навчальному закладі №446. Керівником – методистом була Сопова Дана Олегівна. Термін проходження практики з 21.04.2014 року по 03.05.2014 року. Керівник бази практики Пінєгина Ніна Петрівна. Під час цієї практики ми формували свої професійні вміння і навички для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи, виховання інтересу до професії, любові до дітей, формування потреби систематично поповнювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності, вивчати і використовувати передовий та новаторський педагогічний досвід.

Під час цієї практики ми проводили всі види освітньо - виховної роботи у першу та другу половину дня. А також інтегроване заняття з математики та розвитку мовлення. Разом з дітьми проводила спостереження в природі, дидактичні ігри та вправи, ігри-заняття, розваги.

Завдяки цій практиці я навчилася проявляти активний та творчий підхід до організації та навчально - виховних заходів. Під час роботи навчилася працювати з відповідною документацією, провила самостійно декілька занять, прогулянок, режимних процесів.

На мою думку найкращим було заняття с природи: я провела прогулянку-екскурсію в природу, заохочуючи дітей до висловлення своїх вражень і сприяючи їх мовному розвитку.

Останньою практикою була «Пробна практика». Проходили ми цю практику в школі - дитячому садку «Березняки». Керівником практики була Таран Любов Дмитрівна. Термін проходження практики відбувався з 10.11.2014 року по 21.11.2014 року. Керівник від бази практики Оксаніч Ірина Миколаївна.

Під час проходження педагогічної практики ми оволоділи сучасними методами, формами навчально-виховної роботи, виховували в собі інтерес до професії, любов до дітей. Ми систематично поповнили свої знання та творчо їх застосували в практичній діяльності, вивчали та використовували передовий та новаторський педагогічний досвід.

Ми ознайомилися з базою дитячого навчального закладу. Нас розподілили в молодшу групу, де ми ознайомилися з режимом дня і календарним планом вихователя. Ми самостійно складали індивідуальний план освітньо - виховної роботи. Спостерігали та аналізували організацію освітньо - виховної роботи в першу половину дня. Самостійно проводили освітньо - виховні роботи та заняття: образотворча діяльність, природознавство і розвиток мовлення. Проводили індивідуальну роботи з дітьми в повсякденному житті та організовували роботу з батьками.

У висновку хочу сказати , що:

завдяки практиці я поглибила психолого-педагогічні та фахові знання про роботу вихователя, збагатила свій педагогічний досвід. Застосувала свої теоретичні знання документації на практиці, ознайомилася з умовами роботи дитячих установ. За період проходження педагогічних практик я дотримувалась правил внутрішнього розпорядку дошкільних закладів, виконувала розпорядження адміністрації. Я навчилася планувати зміст роботи, цілеспрямовано відбирати організаційно-методичні засоби, прийоми організації навчально-виховного процесу, створення умов для цікавого змістового життя дітей в дошкільному навчальному закладі.