Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГЗ_ОФК_прав.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
20.26 Mб
Скачать
    1. Реферат

Для засвоєння матеріалу дисципліні «Основи функціонування комп’ютерів» у першому завданні необхідно скласти письмові відповіді на екзаменаційні питання, які обираються студентом та узгоджується з викладачем) або призначаються викладачем. При складанні відповідей необхідно використати списки, таблиці, формули(у разі потреби), малюнки, які знайдені у Internetабо створені власноруч та інші вбудовані об’єкти. Об’єм відповіді на одне питання не має перевищувати півтори сторінки. Після кожної відповіді необхідно скласти перелік посилань на джерела, матеріали або окремі результати, які наведено у відповідях.

При створенні тексту реферату треба створити власний стиль. Текст реферату необхідно оформлювати на листах з рамками, які наведені у додатках А та В. При оформленні тексту потрібно дотримуватись вимог щодо оформлення текстової документації. Вимоги щодо оформлення текстової документації викладені у розділі 3 Вимоги щодо оформлення текстової документації.

При створенні текстової технічної та наукової документації часто виникає необхідність використовувати формули тв. Будь-які результати обчислень у тексті.

Формулі оформлюються згідно стандартів ДСТУ 3008-95 „Документація. Звіти в сфері науки та техніки. Структура і правила оформлення» та СТП 15-1 "Стандарт підприємства. Пояснювальна записка до курсових і дипломних проектів”.

Для створення формул можливо використовувати відповідні можливості MS Equation або Mathcad.

    1. Використання програм ms Excel та Mathcad при оформленні технічної документації

При виконанні курсових робіт, дипломних проектів необхідно вміти розраховувати значення функцій у визначено діапазоні змінної, а за результатами розрахунків побудувати графіки функцій.

    1. Оформлення графічних матеріалів

Одним з видів графічних матеріалів, які доповнюють текстові матеріали курсових робіт та проектів або дипломних проектів або звітів в різноманітних видів практик є графічне зображення алгоритмів програм та процесів або блок-схем підприємств, мереж тощо..

Алгор́итм  — набір систематизованих правил виконання будь якого процесу, що обов'язково приводить до розв'язання певного класу задач після скінченного числа операцій.

Кожен алгоритм є списком добре визначених інструкцій для розв'язання задачі. Починаючи з початкового стану, інструкції алгоритму описують процес обчислення, які відбуваються через послідовність станів, які, зрештою, завершуються кінцевим станом.

Схеми алгоритмів, програм, даних та систем виконуються згідно ГОСТ 19.701-90 [5].

Схеми алгоритмів можливо створити за допомогою команд Малювання у текстовому редакторі MSWORD або у графічному редакторі MS VISIO/

У РГЗ схеми алгоритмів створюються у обох програмах.

  1. Додаткові можливості текстового редактору ms word

    1. Створенні власного стилю документу

Стильове форматування. Створення власного стилю

Стиль - це сукупність параметрів форматування які застосовуються у документі як єдине ціле та мають власну назву. Стильове форматування використовується для створення розділів та підрозділів у документах. На основі стильового форматування створюють зміст складних документів, різноманітні посилання.

У стилі можуть визначатися всі параметрі елементів документу, а можуть тільки окремі. Параметри форматування при застосуванні стилю можуть змінюватись за бажанням користувача.За замовчення в текстовому редакторі MSWORD використовується стиль Обычный, у якому визначається тип, розмір шрифту, вирівнювання тексту

Стилі у текстовому редакторі MSWORD розділяються на вбудовані та стилі користувача.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]