Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
альбом фбє 2010.doc
Скачиваний:
78
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
918.02 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ФІЗИЧНОЇ ТА НЕОРГАНІЧНОЇ ХІМІЇ

Лабораторний журнал

з дисципліни

Ф І З И Ч Н А Х І М І Я

для студентів першого курсу

напряму підготовки 6.050801 Мікро- та наноелектроніка

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ І ОФОРМЛЕННЯ РОБІТ

Група_________________________________________________________________

П І Б__________________________________________________________________

ХЕРСОН 2010

Лабораторний журнал з дисципліни Фізична хімія для студентів першого курсу напряму підготовки 6.050801 Мікро- та наноелектроніка (методичні вказівки до виконання і оформлення робіт)/  укладач Міщенко О.В. – Херсон, ХНТУ, 2010. –  44 с.

Рецензент: завідувач кафедри фізичної та біомедичної електроніки Херсонського національного технічного університету, доктор хімічних наук професор Новіков О.О.

Затверджено та рекомендовано до друку на засіданні кафедри фізичної та неорганічної хімії Херсонського національного технічного університету (протокол № 1 від 30.08 .2010 р.)

Завідувач кафедри: Г.В.Міщенко

© ХНТУ, 2010

Вступ

Лабораторний журнал укладено на основі методичних розробок викладачів кафедри фізичної та неорганічної хімії Херсонського національного технічного університету (В.М. Безпальченко, З.В. Друзяк, В.П. Єфімцева, О.О. Семенченко) для студентів першого курсу напряму підготовки 6.050801 Мікро- та наноелектроніка з урахуванням нового навчального плану та нової робочої програми дисципліни. Він містить стислий виклад теорії з хімії, лабораторні роботи і завдання для самоконтролю, а також правила роботи в хімічній лабораторії.

До журналу увійшли лабораторні роботи з тем: "Термодинаміка", "Кінетика та хімічна рівновага", "Загальна характеристика розчинів. Електролітична дисоціація. Реакції в розчинах електролітів. Умови утворення осаду", "рН. Гідроліз солей", "Окисно-відновні реакції", "Гальванічні елементи", "Електроліз", «Корозія металів. Методи захисту від корозії». У лабораторних роботах стисло викладено теорію, наведено приклади реакцій, перелік основних матеріалів, реактивів і обладнання, докладний опис виконання роботи, розрахунків й очікуваних результатів. Така побудова дозволяє проводити лабораторні досліди без додаткових вказівок, що має важливе значення для підготовки студентів до самостійного виконання наукових робіт. По кожній лабораторній роботі чи досліду студент повинен зробити висновок, а саме чи побудувати графік, чи написати рівняння реакції, свої спостереження. Під час виконання запропонованих робіт студенти не тільки опановують сучасні методи експериментальних досліджень, але й набувають уміння аналізувати одержані результати.

Після кожної лабораторної роботи чи теоретичного розділу приведено контрольні питання і задачі, які спрямовують студентів для самостійного опанування матеріалу.

До журналу увійшли теоретичні теми: "Класи неорганічних сполук" та "Будова атома", які є базовими при вивченні курсу. Приведено основні хімічні поняття та основні хімічні закони.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]