Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
39.72 Кб
Скачать

Висновки і пропозиції

Комплексна виробнича практика є логічним продовженням навчального процесу, що розглядає питання організаційної, планово-економічної, маркетингової та управлінської діяльності підприємств туристичної індустрії.

Поєднуючи в собі застосування теоретичних знань із практичною діяльністю практика виконує своєрідну  узагальнюючу функцію. За період перебування в тур агенції я змогла ззовні поглянути на процес діяльності підприємства, а також спілкуючись з працівниками, дізналась про особливості внутрішньої будови, організаційну структуру підприємства і долучилась до щоденної роботи менеджерів фірми.

На туристичному підприємстві «Навколо світу ЮА», крім того, що я ознайомилася з роботою самої організації, на мене було покладено ряд виробничих завдань. Інтенсивність їх виконання була найвища протягом другого, третього та четвертого тижнів практики.

На власному досвіді я відчула, яка трудомістка праця менеджера і наскільки уважно слід виконувати поставлені переді мною завдання. Загалом на фірмі я навчилася бронювати місця у готелі та авіа квитки, робити підбірку турів, працювала з різного типу документами, вивчала рекламно-інформаційний матеріал, активно спілкувалася з туристами, спостерігала за роботою менеджерів, вивчала туристичні продукти фірми та ін.

За період проходження практики в туристичний фірмі «Навколо світу ЮА» я відмітила такі моменти які можуть поліпшити роботу тур агенції, та полегшити поширенню спектру здійснення туристичних операції та залучення все нових і нових клієнтів. А саме, слід розшити маркетингову діяльність агентства, розміщуючи візитні картки і рекламні оголошення в місцях масового скупчення людей : в кінотеатрах, супермаркетах, парках відпочинку.

Структуризація фірми на підрозділи, які б спеціалізувалися на різних туристичних напрямках відпочинку, полегшить і організує роботу менеджерів.

Відкриття залізничної каси, тобто змога реалізовувати залізничні квитки на місці , прискорить та позитивно вплине на продаж турів в межах України , та принесе додаткові прибутки турфірмі.

Щодо стимулювання клієнтської бази та залучення більшої кількості туристів, сприятливим може також стати проведення різного роду святкових акції та дисконтів для нових та вже існуючих клієнтів даного агентства.

Також, я вважаю що для залучення більшої кількості клієнтів потрібно змінити розташування офісу аби було зручніше добиратися чи відкрити філіал десь ближче до центра міста.

Додаток 1

В додатку 1 надано характеристику з, місця проходження практики у туристичної фірми «Навколо світу ЮА».

Додаток 2

В додатку 2 надано такі зразки документів з підприємства

  • свідоцтво про державну реєстрацію фізичної-особи підприємця

  • гарантія виконання зобов’язань

  • ліцензія на здійснення турагентської діяльності

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]