Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
39.72 Кб
Скачать

Розділ2

Процеси , що забезпечують ефективну діяльність туристичного підприємства:

  • до інформаційно-довідкового забезпечення туристичної фірми відносяться каталоги, інтернет сайти туроператорів. Менеджери тур фірми постійно відвідують туристичні виставки, семінари їх партнерів, де дізнаються про новинки у сфері туризму;

  • підприємство обладнане комп'ютерами та прикладними програмами, різним технологічними засобами, які сприяють створенню, просуванню та реалізації на ринку тур продукту. Це безпосередньо сайт офісу фірми ( http://www.vocrugsveta.com) з фреймами та браузери для роботи в інтернеті на сайтах тур операторів;

  • проаналізувавши діяльність підприємства щодо активізації туристів та роботи фірми по пошуку клієнтури і створення банку даних, я дізналась, що основним способом залучення клієнтів є поштова розсилка, розміщення інформаційних брошур та візиток у салонах краси, розміщення інформації на інтернет порталах та створення сторінок у соціальних мережах.

Розділ 3

Технології організації туристичних послуг:

  • процес резервування та бронювання відбувається за присутності клієнта та наявності у нього особистого пакету документів ;

  • усі розрахунки за туристичне обслуговування між клієнтами та турфірмою, між турфірмою та виробниками турпослуг відбуваються суто через банківські установи;

  • туристична фірма «Навколо світу ЮА» не залучається до організації трансферів та надання будь-яких інших транспортних послуг туристам. Уся відповідальність знаходиться в руках туроператора, який розробляє туристичний продукт.

  • робота туристичного підприємства з державними та консульськими установами по наданню паспортних послуг, робота з посольствами іноземних держав по акредитації та оформленню в'їзних віз - усі ці процеси туристична фірма передає туроператору з яким співпрацює при реалізації його туристичного продукту.

  • організація роботи по документальному оформленню груп та індивідуальних туристів на виїзд за кордон та подорожей по Україні відбувається наступним чином.

Перелік документів стосовно конкретного туру залежить від безлічі факторів: набір послуг, вид туру, країна - пункт призначення, індивідуальний чи груповий тур, наявність дітей і т. д., і повинні відповідати нормативно-правовим документам України і країни перебування.

Умовно їх можна поділити на 3 групи:

1. Документи для замовлення (замовлення, лист бронювання, підтвердження бронювання).

2. Документи для клієнта (договір, путівка, ваучер, страховий поліс, квиток на транспорт).

3. Документи, що підтверджують особу туриста (паспорт, доручення на дітей, справка про доходи (для отримання Шенгенської візи)і тд.).

Заявка туриста на бронювання туру повинна бути оформлена на спеціальному бланку. Заявка містить зведення про намір придбати ті чи інші турпослуги.

Згідно з Законом України "Про туризм", реалізація туристичного продукту здійснюється на підставі договору. Договір на туристичне обслуговування укладається в письмовій (електронній) формі відповідно до закону. Договір на туристичне обслуговування може укладатися шляхом видачі ваучера. Невід'ємним додатком до договору фірми з клієнтом при продажі туру, відповідно до вищевказаного закону, є туристична путівка.

Туристична путівка- це документ, що підтверджує факт передачі туристичного продукту.

Туристичний ваучер - документ, що встановлює право туриста на послуги, що входять до складу туру і підтверджуючий факт їхньої передачі.

Міжнародний туристичний ваучер - унікальна система, що поєднує в собі ваучер з офіційним платіжним документом як його невід'ємна частина. Міжнародний туристичний ваучер затверджений Всесвітньою Федерацією Асоціацій Туристичних Агентств (ФУААВ), національними асоціаціями, що входять у федерацію, представниками турагентств і схвалений Міжнародною готельною асоціацією, ланцюгами міжнародних готелів, незалежних готелів і урядових закладів в усьому світі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]