Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
39.72 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

ІНСТИТУТ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО

І ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ

КАФЕДРА МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ

Комплексна бакалаврська практика

Напряму підготовки 6.140103 „Туризм”

на 2013-2014 навчальний рік

студентки IV курсу

заочної форми навчання

групи Т-149

Драник М. І.

Київ – 2014

Зміст

Вступ 3

Характеристика підприємства 4

Розділ 1 5

Розділ 2 6

Розділ 3 7

Висновки і пропозиції 9

Додаток 1 11

Додаток 2 11

Вступ

Феноменальний успіх туризму зумовлений тим, що в його основі лежить задоволення постійних прагнень людства пізнати навколишній світ. Для багатьох туризм уже не розкіш, а природна необхідність.

Як сфера економічної діяльності туризм, з одного боку, визначається попитом і споживанням відвідувачів, а з іншого боку, - належить до товарів і послуг, які виробляються з метою задоволення цього попиту. Туризм охоплює широкий діапазон видів діяльності, в тому числі міжнародний і внутрішній транспорт, розміщення, громадське харчування, розваги, послуги туроператорів і турагентів та ін.

Метою практики є поглиблення та закріплення теоретичних знань і набуття необхідних практичних навичок і досвіду роботи в галузі управлінської, планово-економічної, маркетингової діяльності, опанування організаційно-технологічними процесами, що відбуваються на туристичних підприємствах. Набуття професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретних ситуацій, що виникають на підприємствах в сучасних умовах.

Завдання. Навчитися самостійно вирішувати типові задачі, які притаманні видам діяльності, отримати навички з пошуку потрібної інформації про стан роботи підприємства на ринку товарів та послуг, аналізувати її, розкривати основні тенденції його розвитку, ознайомитись з функціональними обов'язками службових осіб з профілю професійної діяльності, їх функціями, правами та обов'язками у відповідних підприємствах туристичної індустрії, здобуття професійних навичок на посадах, відповідно до фахового спрямування та освітньо-кваліфікаційного рівня.

Обєкт. Туристична агенція «Навколо світу ЮА».

Характеристика підприємства

Туристичне агентство «Навколо світу ЮА» м. Київ, вул. Шолуденка 6, оф. 4. Було створено 11 березня 2009 р. Офіс знаходиться не в дуже зручному місці (мається на увазі територіально), але повністю відповідає всім стандартам. Внутрішній вигляд будівлі та інтер`єр виконані в суворому діловому стилі. Сам офіс знаходиться в будівлі жилої високоповерхівки і має сусідства с іншими компаніями різного профілю.

  • форма власності, статус підприємства за розміром. Приватне підприємство зареєстроване на ім’я директора фізичної особи - підприємця Стужук Наталії Петрівни.

  • організаційно-правова форма – приватне підприємство

  • установчі документи – свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця, гарантія виконання зобов’язань;

  • ліцензія на право здійснення даного виду діяльності – Ліцензія серія АВ №428889 від 06.02.2007

  • організаційна структура підприємства складає один головний офіс

  • кадрове забезпечення підприємства – директор, 2 менеджера.

Розділ 1

Процес організації туристичних подорожей фірмою включає:

  • наявність туриста, який прагне здійснити подорож (агентство працює як і з вітчизняними ,так і з іноземними туристами організовуючи для них подорожі безпосередньо з України за кордон (Тури по Європі: Чехія, Великобританія, Австрія, Іспанія, Франція, Італія, Угорщина, Нідерланди, Німеччина і т.д.; Екзотичні тури: Туреччина, Греція, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет, Таїланд, Канарські, Мальдівські, Сейшельські острови та ін.),так і подорожі в межах України (Азов'я, Крим, Святогірськ, Трускавець, Карпати));

  • здійснює прийом та розміщення іноземних туристів в Україні, зокрема іранців;

  • для дитячих груп популярним напрямком подорожі є літні поїздки до оздоровчих таборів Одеської області, Криму (“Артек”), Болгарії;

  • організація екскурсійно-пізнавальних турів вихідного дня до країн східної та центральної Європи для збірних груп туристів;

  • туристичне агентство розвиває ділові контакти із закордонними та вітчизняними виробниками туристичних послуг реалізуючи туристичні продукти найрізноманітніших туроператорів, серед яких : «Natali Travel»,

«Teztour», «Turtess», «PegasTouristik «, «Anex Tout» та ін..

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]