Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROBOChA_PROGRAMA.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
94.21 Кб
Скачать

Бази практики

Ознайомча практика студентів напряму підготовки «Туризм» здійснюється на завчасно визначених базах, які мають умови та можливості для виконання програми практики. Базами практики є заклади культури, пам'ятки історії, культури і архітектури, які є визначними історико-культурними ресурсами, інші складові індустрії туризму та дозвілля.

З базами практики (підприємствами, організаціями, установами будь-яких форм власності) університет завчасно укладає договори. Тривалість дії договорів погоджується договірними сторонами. Вона може визначатися на період ознайомчої практики або до п'яти років.

Організацію ознайомчої практики здійснює керівник від кафедри спільно з керівником від підприємства.

Організація та керівництво практикою

Відповідальність за організацію, проведення і контроль практики покладається на керівників вищих навчальних закладів. Загальне керівництво ознайомчою практикою та відповідальність за її організацію і контроль у КНУКіМ покладається на співробітника департаменту управління навчальним процесом, котрий підпорядковується проректору з навчальної роботи. Навчально-методичне керівництво і виконання програм практик напряму підготовки «Туризм» забезпечує кафедра міжнародного туризму. Загальний контроль за підготовкою і проведенням практики здійснюється завідувачем кафедри міжнародного туризму. Безпосереднє керівництво ознайомчою практикою на окремих базах покладається на викладачів кафедри. До керівництва практикою студентів залучаються досвідчені викладачі кафедри міжнародного туризму.

Форма проведення ознайомчої практики: екскурсії в заклади культурної, освітньої і туристичної сфери. Програма і графік проведення екскурсій складається керівником практики і затверджується на засіданні кафедри міжнародного туризму (зразок подається у додатку 1).

Перед початком ознайомчої практики керівник практики від кафедри забезпечує проведення таких організаційних та практичних заходів:

  • проведення всіх організаційних заходів перед початком практики: інструктаж про порядок проходження практики та з техніки безпеки, видача студентам-практикантам направлень та роз'яснення щодо оформлення щоденника практики, календарний план);

  • контроль підготовленості баз практики, з'ясування графіка роботи студентів на базах практики, визначення форм роботи та видів діяльності;

  • визначення складу груп та бригад практикантів;

  • повідомлення студентів про систему звітності з практики, прийняту на кафедрі, а саме: здача письмового звіту та щоденника практики, виконання індивідуального завдання;

  • встановлення термінів складання диференційованого заліку з практики;

  • розробку графіка щодо здійснення контролю за відвідуванням студентами практики та виконанням її програми.

Для надання керівникові допомоги та посилення контролю стосовно виконання програми і відвідування студентами баз практики залучаються куратори груп, котрі працюють згідно з розробленим графіком.

Засоби контролю: журнал поточного відвідування (веде керівник від кафедри), щоденник практики (веде кожен студент).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]