Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
українська мова.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
56.1 Кб
Скачать

Трудова угода

Місто ......., ....... року, ...... місяця, ...... числа

ЗАМОВНИК: ............, в особі ............., що діє на підставі ........, з одного боку, і

ВИКОНАВЕЦЬ: ..........., з іншого боку, які спільно іменуються «Сторони»,

уклали дану Угоду про наступне:

ПРЕДМЕТ УГОДИ

  1. ЗАМОВНИК доручає, а ВИКОНАВЕЦЬ приймає на себе зобов’язання виконати наступні роботи: .......... у строк до .............

  2. ВИКОНАВЕЦЬ зобов’язується виконати обумовлену цією угодою роботу з відмінною якістю виконання, з дотриманням норм охорони праці, санітарії та техніки безпеки.

  3. ЗАМОВНИК забезпечує ВИКОНАВЦЯ всім необхідним для виконання роботи, передбаченої цією угодою.

  4. ЗАМОВНИК, в особі уповноваженого на це працівника, зобов’язаний своєчасно прийняти й оплатити роботу.

РОЗМІР І ПОРЯДОК ОПЛАТИ

  1. За виконану роботу ЗАМОВНИК виплачує ВИКОНАВЦЕВІ ......... гривень.

  2. Оплата відбувається не пізніше .......... від дня прийняття роботи.

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

  1. Сторони несуть матеріальну відповідальність за невиконання або неналежне виконання покладених на них зобов’язань у відповідності до чинного законодавства.

  2. У разі порушення цієї угоди ВИКОНАВЕЦЬ зобов’язується відшкодувати ЗАМОВНИКУ завдану матеріальну шкоду.

ДОСТРОКОВЕ РОЗІРВАННЯ УГОДИ

  1. У випадку порушення однією із сторін зобов’язань, передбачених цією угодою, інша сторона має право розірвати її в односторонньому порядку, попередивши про це за два тижні.

ІНШІ УМОВИ

  1. Спори між СТОРОНАМИ по цій угоді, при неузгодженні їх шляхом переговорів, розглядаються судом.

Адреси та підписи сторін

3.Роль візитної картки у налагодженні ділового контакту.

На сьогоднішній день візитні картки, або візитки вважаються невід'ємним елементом ділового спілкування в усьому світі, адже невипадково англійська назва візитки («business card») означає «ділова картка». Формальне призначення візиток укладена в наданні контактної інформації в процесі спілкування з потенційними партнерами по бізнесу, важливими персонами, колегами і клієнтами. Однак візитки - це не тільки інформативність і функціональність, але й частина іміджу кожної ділової людини. Без обміну візитками сьогодні важко собі уявити налагодження бізнес-контактів, і від того, якою буде візитка, часом прямо залежить їх результативність. В оформленні візиток існує певні правила, до того ж обмін візиток передбачає дотримання бізнес-етикету. Все це визначає актуальність теми. Мета роботи: Візитна картка та її роль у діловому спілкуванні. Відповідно до зазначеної мети в роботі поставлені наступні завдання: Робота виконана на підставі наукової, навчальної та спеціалізованої журнальної літератури з даної теми. 1. ЗНАЧЕННЯ ВІЗИТНОЇ КАРТКИ Важко сказати, коли з'явилися перші візитні картки. Історії відома тільки майстерня якоїсь мадам Стерн, яка була прямим нащадком граверів короля Карла Х. У 1830 р. в Парижі вона почала свою бурхливу діяльність по виготовленню гравіювання на табличках і картках. Її клієнтами були члени королівських прізвищ буквально всієї Європи. І навіть відомі революційні діячі, Ленін і Троцький, замовляли свої візитні картки у мадам Стерн. Подібної ексклюзивності у виробництві візиток давно вже немає. З розкоші вони перетворилися в засіб ділового спілкування. Картку не так вже складно друкувати, її можна замовити практично скрізь: у супермаркетах, торговельних центрах (особливо у великих книжкових магазинах), аеропортах та на залізничних вокзалах, в готелях і навіть підземних переходах метро. Основне призначення візитних карток - представлення офіційних осіб, ділових партнерів у процесі переговорів, візитів, зустрічей. Візитна картка виявляється незамінною при знайомствах, спілкуванні на банкетах, прийомах, конференціях, презентаціях, виставках, ярмарках, фестивалях, в подорожі. У ряді випадків, наприклад, в Японії, Кореї, вона може розглядатися як посвідчення особи. Візитка може бути засобом заочного контакту, використовуватися у приватній і службового листування, як рекомендація, для знайомства, для коротких інформацій, запрошень, привітань, супроводу подарунків і сувенірів і т. п.