Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MET_ALL.doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
1.62 Mб
Скачать

1.2. Водовідведення

Для відведення господарсько-побутових стічних вод житлові будинки об-ладнуються системами внутрішнього побутового водовідведення, які за допомо-гою внутрішньоквартальної самопливної мережі приєднуються до зовнішньої ву-личної (міської) водовідвідної мережі.

У курсовій роботі розглядається тільки внутрішньоквартальна водовідвід-на мережа, мінімальний діаметр якої згідно [ 3] повинен бути не менше 150 мм.

Як правило, кожна секція житлового будинку має окремий випуск, який на відстані не менше ніж 3 м підключається до будинкового колектора, що прокла-дається паралельно будинку (при розміщенні трубопроводів системи водовідве-дення в самостійних траншеях), і далі до магістрального внутрішньоквартального трубопроводу. Допускається прокладання мережі водовідведення в технічних ка-налах або підвалах під будинками разом з іншими мережами [ 3].

Трасування водовідвідної мережі обов’язково ув’язується з водопроводом, газопроводом, тепло- та електромережею, дощовим водовідведенням.

На внутрішньоквартальній мережі водовідведення для контролю за її роботою та прочищення влаштовуються оглядові колодязі у місцях приєднання випусків від будинків, на поворотах, у місцях зміни діаметрів та нахилів труб, на прямих ділянках умовним діаметром до 150 мм на відстані не більше чим 35 м один від одного.

Лоток труби умовним діаметром до 500 мм можна закладати на глибині на 0,3 м менше глибини промерзання грунту, але не менше 0,7 м до верха труби. Трубопроводи прокладають з уклоном, що забезпечує рух стічних вод із швидкіс-тю не нижче швидкості “самоочищення”, з метою запобігання відкладання за-бруднень в нижній частині труби.

Внутрішньоквартальна мережа водовідведення закінчується контрольним колодязем, який розміщується всередині кварталу на відстані не менше ніж 1,0 м від червоної лінії вулиці.

1.3. Теплопостачання

В кожному теплофікованому житловому будинку влаштовують індивіду-альний тепловий пункт (ІТП), який приєднується до внутрішньоквартальних теп-лопроводів [8]. В ІТП завжди розміщується обладнання для підключення системи опалення будинку, а обладнання для систем гарячого водопостачання - в залеж-ності від кількості поверхів у будинку:

а) до 5 включно - гаряче водопостачання - децентралізоване і відбувається від проточних газових водонагрівників типу ВПГ, які встановлюються у кожній квартирі;

б) більше 5 - гаряче водопостачання - централізоване (в ІТП розміщуються водоводяні теплообмінники).

На території кварталу прокладання теплопроводів виконують підземним і, як правило, в непрохідних каналах. Мінімальна відстань у просвіті від стінки ка-налу до поверхні землі складає 0.5 м. Теплові камери влаштовують: а) в місцях приєднання відгалужень-вводів у будинки до внутрішньоквартальної мережі (для встановлення засувок), б) на прямих ділянках внутрішньоквартальної мережі (для компенсації теплових видовжень за допомогою сальникових компенсаторів при діаметрах теплопроводів не менше 100 мм з кроком не більше 70 м). Компенса-цію теплових видовжень трубопроводів діаметром менше 100 мм виконують за допомогою П-подібних компенсаторів, а також використовуючи повороти траси. П-подібні компенсатори на плані інженерних мереж під час виконання курсової роботи умовно не показують.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]