Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_vkazivku_POZ_08_2012[1].doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
384 Кб
Скачать

МІНІСТРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Державний вищий навчальний заклад

«КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ВАДИМА ГЕТЬМАНА»

НАВЧАЛЬНІ ЗАВДАННЯ

для проведення практичних занять і

Методичні вказівки до їх виконання

з дисципліни «Податковий облік і звітність»

для студентів денної та вечірньої форм навчання

за програмою 8106 «Облік і аудит

в управлінні підприємницькою діяльністю»

Затверджено:

на засіданні кафедри обліку

підприємницької діяльності

Протокол № 17 від 21.06.2012р.

Зав.кафедри_______М.І.Бондар

Всі цитати, цифровий,

фактичний матеріал,

бібліографічні відомості

перевірені, запис одиниць

відповідає стандартам

_____________(підпис автора)

КИЇВ КНЕУ 2012

МІНІСТРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Державний вищий навчальний заклад

«КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ВАДИМА ГЕТЬМАНА»

НАВЧАЛЬНІ ЗАВДАННЯ

для проведення практичних занять і

Методичні вказівки до їх виконання

з дисципліни «Податковий облік і звітність»

для студентів денної та вечірньої форм навчання

за програмою 8106 «Облік і аудит

в управлінні підприємницькою діяльністю»

Затверджено:

на засіданні кафедри обліку

підприємницької діяльності

Протокол № 17 від 21.06.2012р.

Зав.кафедри_______М.І.Бондар

Київ – КНЕУ – 2012

Навчальні завдання для проведення практичних занять і Методичні вказівки до їх виконання з дисципліни «Податковий облік і звітність» для студентів денної та вечірньої форм навчання за програмою 8106 «Облік і аудит в управлінні підприємницькою діяльністю» . Уклад. Н.М.Лисенко. – К.:КНЕУ, 2012. – 25 с.

Укладач Н.М.Лисенко, канд. економ. наук, професор

А.С.Ларіонова, старший викладач

Рецензент: В.В. Бабич, канд. економ. наук, професор

Відповідальний за випуск завідувач кафедри обліку підприємницької діяльності М.І. Бондар, д-р екон. наук, професор

I. Загальні положення

Дисципліна “Податковий облік і звітність” є однією з основних нормативних облікових дисциплін за фаховим спрямуванням і включена в навчальний план підготовки магістрів за програмою 8106 «Облік і аудит в управлінні підприємницькою діяльністю».

В навчальному процесі підготовки фахівців вона структурно-логічно продовжує курси взаємопов’язаних нормативних дисциплін “Бухгалтерський облік”, “Фінансовий облік І”, “Фінансовий облік ІІ”, «Фінанси підприємств», «Фінансовий менеджмент» та низки вибіркових професійно-орієнтованих обліково-економічних дисциплін і забезпечує комплексне поглиблене вивчення системи оподаткування суб’єктів підприємництва.

Відповідно до Робочої навчальної програми з дисципліни «Податковий облік та звітність» студенти магістерського рівня підготовки виконують навчальні завдання, розроблені кафедрою обліку підприємницької діяльності. Основна мета виконання навчальних завдань – розширення, поглиблення й деталізація теоретичних знань, отриманих студентами на лекціях та в процесі самостійної роботи з підручниками, спеціальною літературою, вивчення законодавчих актів з оподаткування. Виконання навчальних завдань спрямовується на підвищення рівня засвоєння студентами навчального матеріалу, прищеплення умінь і практичних навичок ведення податкового обліку і складання податкової звітності студентами в умовах, наближених до реальної підприємницької діяльності.

Навчальні завдання з дисципліни «Податковий облік і звітність» виконуються студентами в Робочому зошиті для виконання практичних завдань з дисципліни “Податковий облік і звітність” для студентів спеціальності 8106 «Облік і аудит», який видається кафедрою обліку підприємницької діяльності кожному студенту.

Студенти самостійно визначають варіант навчального завдання за списком студентів академічної групи (перші п’ять студентів за списком виконують перший варіант завдання, наступні п’ять студентів виконують відповідно другий варіант і т.д. або за групами, сформованими викладачем). Якщо виконане студентом навчальне завдання не відповідатиме зазначеній вимозі, викладач не приймає його до перевірки та захисту.

Для забезпечення своєчасного виконання студентами навчальних завдань протягом навчального семестру викладачами кафедри проводяться індивідуально-консультативні заняття зі студентами за затвердженим кафедрою графіком, який доводиться до відома студентів викладачем-лектором з дисципліни «Податковий облік і звітність» на першій лекції.

Після виконання навчальних завдань студенти подають свій Робочий зошит разом викладачам кафедри у термін, зазначений навчальним графіком.

II. Методичні вказівки до виконання

НАВЧАЛЬНИХ ЗАВДАНЬ ДЛЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

2.1. Мета виконання навчальних завдань

Основною метою виконання навчальних завдань є:

  • засвоїти перелік податків, зборів, які справляються суб’єктами підприємницької діяльності та відображаються в податковому і фінансовому обліку та їх нормативне регулювання;

  • вивчити нормативну базу та порядок розрахунку і засвоїти методику обліку (нарахування і сплати) податку з доходів фізичних осіб і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, набути практичних навичок з обліку і оподаткування, зі складання звітних форм (розрахунків) за ними;

  • вивчити алгоритми обчислення ресурсних та інших загальнодержавних і місцевих податків, зборів і опанувати методиками обліку і складання податкових декларацій (розрахунків) за ними;

  • вивчити порядок визначення, обліку податкових зобов’язань і податкового кредиту з податку на додану вартість, нарахування і відображення в обліку заборгованості з податку на додану вартість, методику заповнення податкової накладної, реєстру отриманих і виданих податкових накладних та засвоїти методику складання податкової декларації з податку на додану вартість і додатків до неї;

  • оволодіти знаннями і практичними навичками щодо порядку визначення і нарахування в податковому і фінансовому обліку податку на прибуток підприємства, впливу на податкові зобов’язання до бюджету тимчасових різниць, опанувати методикою ведення податкового обліку доходів, витрат та податкової амортизації, заповнення книги обліку податкових доходів, книги обліку податкових витрат, розрахунку податкової амортизації та Податкової декларації з податку на прибуток підприємства за звітний період і додатків до неї.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]