Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Arbollitova_stinova_panel_armovana_Shumsky.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
1.06 Mб
Скачать

2.4. Склад цеху

На заводі по виготовленню арболітових виробів, цех складається зі складу сировини (деревина, портландцемент, арматура, мінералізатор), підготовчого відділення (отримання дробленої деревини, домел портландцементу, отримання розчину мінералізатора), відділення приготування арболітової суміші, відділення формування, відділення теплової обробки, відділення офактурення поверхні і складу готової продукції.

- На складі сировини зберігаються матеріали для виробництва арболітових стінових панелей з нормативним запасом встановленим нормативними документами.

- У підготовчому відділенні відбувається подрібнення деревини на частки вище зазначених розмірів, сепарують повітрям виділяючи пил і дрібноту, підсушують до вологості 22 %, яка дозволяє глибше проникнути мінералізатору. Готують розчин мінералізатора концентрацією 24 % і Группа 1температурою 30 – 40º С. Потім мінералізують деревину. Домел портландцементу.

- У арболітову суміш готують шляхом змішування сировинних компонентів у бетонозмішувачі примусової дії.

- В формувальному відділенні формують арболітові стінові панелі.

- Після формування вироби потрапляють в сушильну камеру де відбувається теплова обробка при температурі не вище 50°С.

- Після сушки відбувається офактурення поверхні виробів.

- Готові вироби потрапляють на склад готової продукції.

3. Технологічна частина

3.1. Обґрунтування прийнятої технології виробництва

Виробництво арболітових стінових панелей можливо виконувати за конвеєрною і агрегатно-потоковою технологіями.

Конвеєрний спосіб дозволяє отримувати готову продукцію у великій кількості і усуває недолік пакетного виробництва – циклічність. Він дозволяє виконувати безперервність процесу виготовлення, але в даному випадку його використання буде не доцільним при даному об’ємі виробництва, який складає 60000 м3/рік.

В даному випадку доцільніше прийняти агрегатно-потокову технологію, яка переважає конвеєрну за багатьма характеристиками. По-перше цех в якому розташована лінія за площею менше, по-друге витрати електроенергії порівняно менші. Конвеєрний спосіб передбачає теплову обробку в 2 етапи: в камерах ТВО і сушильних установках, що призводить до затрат ще й на пару.

Виходячи з вище переліченого приймаємо в проекті цеху по виготовленню арболітових стінових панелей агрегатно-потокову лінію.

3 Портланд-цемент Неділова деревина Мінералізатор СаСl2 Вода Арматура.2. Технологічний процес виробництва

Попереднє дроблення (дискова дробильна машина)

Домел цементу (вібромлин)

Дозування

(дозатор)

Дозування

(дозатор)

Виготов-

лення арматурної сітки

(Д3 - 200)

Змішування

(бак)

Проміжне складування

(бункер)

Отримання дробленки (молоткова дробарка)

Відсіювання пилу і дрібноти (віброгрохіт)

Дозування

(дозатор)

Антикорозійне покриття арматури

Сушка

Проміжне складування (бункер)

Дозування (дозатор)

Складування арматурних сіток

Просочування дробленки мінералізатором

Приготування арбодітової суміші

(змішувач)

Встановлення арматурної сітки у форму

Укладання а. с. (бетоноукладач)

Пресування плит (прес)

Сушка

Розпалубка виробів (розпалубочна машина)

Розрізання за розмірами

Офактурення

Склад готової продукції

Группа 11. Деревину дробленку виготовляють на арболітових заводах з неділової деревини. Деревина повинна бути без гнилі, цвілі, косослою і сучків. Приготування деревинної дробленки складається зі наступних процесів: окоровування деревини, розпилювання, попереднє дроблення на дисковій рубильній машині, остаточне дроблення в молотковій дробарці, виділення пилу і дрібноти на віброгрохоті. Потім дробленку підсушують до вологості 22% в стрічковій сушилці. Дозування деревинної дробленки.

2. Воду перемішують і дозують з мінералізатором СаСl2 в ванні, куди подають підсушену дробленку, в якій відбувається просочування.

3. Цемент, який знаходиться на складі має не достатню тонину помелу, тому його домелюють в вібромлині, до значення питомої поверхні 3500 гр/м2. Після домелу цемент дозують і складують, за допомогою пневмотранспорту в бункер. Перед надходженням в барабанний змішувач цемент дозують.

4. З арматури, яка знаходиться на складі зварюють арматурні сітки, для армування арболітових стінових плит.

5. Арболітову суміш отримують шляхом змішування деревинної дробленки з цементом мокрим способом. При мокрому способі арболітову суміш приготовляють змішувачі і при цьому дробленку змішують з попередньо приготованим цементним тістом.

6. Арболітові плити можна отримати формуванням пресуванням плит механічним пресом. В армовану сіткою форму за допомогою бетоноукладача подають арболітову суміш, пресують попередньо привантаживши форму плитою. Тиск пресування 0,06 – 0,1 МПа.

7. Вібропресовані плити подають в сушильну надпольну камеру з слідуючими параметрами повітря: температура 60 - 70º С, відносна вологість 60-70 % і швидкість руху 3 – 4 м/с. В результаті сушки вологість знижується до 15 – 20 %. Плити потрапляють і виходять з сушильної камери на спеціальних сушильних вагонетках.

8. Після сушки вироби виймають за допомогою крану з розпалублених розпалубочною машиною форм.

Группа 19. Вилучені вироби потрапляють до круглопильного станка де і розпилюються за необхідними розмірами.

10. Розрізані вироби в відділенні офактурення поверхні обробляються і після 2 – 3 годин подаються на склад готової продукції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]