Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекции по фінан / т. 7 Неподаткові надходження.doc
Скачиваний:
63
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
105.98 Кб
Скачать

Слайд 18

Наступним видом доходів першої групи є надходження від грошово-речових лотерей.

Державна грошова лотерея — це лотерея, умови якої передбачають наявність призового фонду в обсязі не менше як 50 % від суми отриманих доходів, а також відрахувань до державного бюджету не менше як 30 % від доходів, що залишаються у розпорядженні агента з проведення державної грошової лотереї після виплат призового фонду. Такі лотереї можуть випускати агенти, що мають відповідні свідоцтва, видані Міністерством фінансів України. Агент при здійсненні діяльності повинен виконувати податкові та інші зобов'язання перед державою, вчасно перераховувати до державного бюджету 30 відсотків від доходів, що залишаються у розпорядженні після виплат призового фонду.

Надходження коштів від грошово-кредитних лотерей регулюється Законом України «Про державні лотереї в Україні».

Ліцензування діяльності з випуску та проведення лотерей здійснюється в порядку, передбаченому Законом України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

Слайд 19

Приватизація державного майна - платне відчуження майна, що перебуває у державній власності, у тому числі разом із земельною ділянкою державної власності, на якій розташований об’єкт, що підлягає приватизації, на користь фізичних та юридичних осіб, які можуть бути покупцями відповідно до Закону України «Про приватизацію державного майна», з метою підвищення соціально-економічної ефективності виробництва та залучення коштів для здійснення структурної перебудови національної економіки. Закон України «Про Державну програму приватизації» на 2012-2014 роки визначає мету, шляхи, способи, заходи і завдання приватизації державного майна.

Плата за розміщення тимчасово вільних коштів регулюється Порядком розміщення тимчасово вільних коштів єдиного казначейського рахунка шляхом придбання облігацій внутрішньої державної позики та Порядком розміщення тимчасово вільних коштів єдиного казначейського рахунка та коштів валютних рахунків державного бюджету на депозитних рахунках затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 19 січня 2011 р.

Слайд 20

  1. Правове регулювання адміністративних зборів та платежів, доходів від некомерційного та побічного продажу

Найбільшим за обсягом надходженням є плата за оренду цілісних майнових комплексів та іншого майна, яка запроваджена у зв'язку з передачею майна, що перебуває у державній чи комунальній власності, в оренду юридичним та фізичним особам.

Слайд 21

Об'єктами оренди є цілісні майнові комплекси державної і комунальної власності, майно бюджетних установ, інше індивідуально визначене майно державних і комунальних підприємств. Обсяги надходжень залежать від вартості майна, що передається в оренду, та розміру річної орендної плати, який переважно не може перевищувати 5 % орендованого майна.

Надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим державним майном регулюється Законом України «Про оренду державного та комунального майна».

Орендар за користування об'єктом оренди вносить орендну плату незалежно від наслідків господарської діяльності.

Соседние файлы в папке Лекции по фінан