Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROZRAKh_ROB_2.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
123.72 Кб
Скачать

2. Загальні вимоги до змісту та оформлення розрахункової роботи

2.1 Завдання на розрахункову роботу

Підприємство «Фенікс» знаходиться на загальні системі оподаткування та сплачує податки відповідно до Податкового кодексу України.

Завдання розрахункової роботи:

розрахувати суму податкових платежів до бюджету за поточний період, а саме: податок на прибуток підприємств, податок на додану вартість, податок на доходи фізичних осіб, єдиний соціальний внесок, акцизний податок, плату за землю, збір за першу реєстрацію транспортних засобів, збір за місця для паркування транспортних засобів, збір за спеціальне використання води та обґрунтувати свої розрахунки;

заповнити податкову звітність та вказати строки її подання із зазначенням кінцевих дат сплати податкових зобов’язань до бюджету в розрізі кожного із вищезазначених податків і зборів;

визначити суми штрафних санкцій за порушення податкового законодавства платником податків

Умову задачі наведено у додатку А.

Кожному студенту передбачено індивідуальний варіант розрахункової роботи, що відповідає порядковому номеру в журналі.

Для визначення варіанту розрахункової роботи необхідно до кожного числового значення вираженого в гривні додати свій порядковий номер.

2.2 Загальні вимоги до оформлення

Розрахункова робота складається з таких частин:

- титульний аркуш (форма наведена у Додатку Б);

- методика оцінювання розрахункової роботи (п. 5 методичних вказівок);

- завдання на розрахункову роботу;

- розрахункова частина;

- висновки (п.4 методичних вказівок);

- список літератури (наводяться літературні джерела, використані при виконанні розрахункової роботи).

Розрахункову роботу оформлюють на аркушах формату А4 (210х297 мм). Текст розрахункової роботи друкують машинописним або машинним (за допомогою комп’ютерної техніки) способом на одному боці аркуша білого паперу, залишаючи поля таких розмірів: ліве – 30 мм, праве – 10 мм, верхнє – 20 мм, нижнє – 20 мм. Використовується шрифт – Times New Roman 14, міжрядковий інтервал – 1,5.

Наскрізна нумерація починається з титульного аркуша (приклад оформлення титульного аркуша в додатку Б), але номер сторінки на титульному аркуші не ставиться. Вперше номер сторінки проставляється на сторінці із заголовком «ЗАВДАННЯ», тобто це вже буде сторінка 2. Номер сторінки проставляють арабськими цифрами у правому верхньому куті. Умова має бути подана у додаток Б.

Завдання на розрахункову роботу носить наскрізний характер, тому розв’язок має бути поданий у наступній послідовності:

1) розрахувати суму податку;

2) зазначити строки подання податкової звітності;

3) визначити кінцеві дати сплати податкових зобов’язань до бюджету;

4) визначити суми штрафних санкцій за порушення податкового законодавства платником податків;

5) заповнити податкову звітність;

6) висновки.

Заголовки розрахунку кожного виду податку виділяються напівжирним курсивом та розміщуються симетрично до тексту, наприклад:

3. Розрахунок суми ПДВ. Крапка в кінці заголовку не ставиться.

Формули в розрахунковій роботі наводяться безпосередньо перед розрахунком. Наведення формул є обов’язковим. Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів слід наводити безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони наведені у формулі.

Знаходження суми кожного виду податку має супроводжуватися поясненням, наприклад: Згідно зі статтями 138, 139 та 140 ПКУ існують витрати на суму яких може зменшуватися база оподаткування податком на прибуток, також ряд витрат на суму яких заборонено зменшувати базу оподаткування, а також витрати які дозволено включати у розмірі певного відсотку. Таким чином, виходячи з умови задачі до складу витрат на які зменшиться база оподаткування податком на прибуток включаємо такі витрати:______________ (перераховуються витрати і вказуються суми). Не маємо право включати до складу витрат ________________ (перераховуються витрати і вказуються суми). Включає у розмірі певного відсотку __________ (перераховуються витрати, вказуються суми, відсотки).

Отже, розв’язання кожної задачі має бути обґрунтоване. Всі розрахунки здійсненні під час розв’язання задачі мають бути наведені. Після розрахунку кожного виду податків (у вказаній послідовності) необхідно писати відповідь, в якій коротко наводиться результат розрахунку, наприклад: Відповідь: Сума ПДВ, яку підприємство має сплатити у бюджет становить _________ грн.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]